Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vasco ipd

Vasco ipd

Kje bi se naučila računovodskih programov, kot so Vasco, pantheon ipd. Sem iz Kranja in bi obiskovala tečaj teh programov.

hvala za vsak info.

LP
Andreja

za kaj to rabiš?

delala sem na Vascu in Birokratu, približno ista stvar, ne rabiš prav nobenega tečaja, če si vsaj malo računalniško pismen … pantheona pa ne poznam, baje je malo težji

Rada bi jih spoznala in vedela kaj od njih. Ker brez tega ne pridem v noben računovodski servis, ker pač še nisem delala z njimi. Imam narejeno osnovno in poglobljeni tečaj a tam ni bilo prakse, samo teorija.

Hvala za nasvet.

Andreja

Programa se razlikujeta po razmisljanju. Prvi je res fakturiranje, drugi je pa splošen racunovodski program, kjer je fakturiranje res samo del. Ki je cisto logicen in uproaben. Zraven ima pa kar nekaj modulov, ki so za vse ostalo, recimo plača, dopust, potni nalogi,….

Povprasaj pri izdelovalcih. So pa taki tečaji plačljivi.

ma jaz ti priporočam da pojdi zdaj, ko bo velika gužva v računovodskih servicih (bilance in to) voluntirat tja, na več njih, pač brezplačno delaj, se boš naučila še marsikaj drugega, ne samo teh programov, verjemi da ti ne bo žal, dobila boš znanje, reference, dodatno socialno mrežo, pa še za tečaj ti ne bo treba plačevat …. ipd.

Pa ljuba duša, kdo se bo imel čas ukvarjati z enim takim začetnikom, sploh v času bilanc in gužve?
Daj, daj, sem že dostikrat uvajala in ti povem, da je to nočna mora, ker ti potem tvoje delo stoji, vse poteka še enkrat počasneje, popravljati moraš napake itd., raje vse naredim sama.
Uvaja se nekoga, za katerega veš, da bo potem delal, ne pa takole za hec, tudi zastonj ne, kvečjemu, če on plača, pa še to takrat, ko je praznina.

Drugače pa so ti programi zelo preprosti, vsaj v primerjavi z nekaterimi drugimi, ki jih poznam. Torej brez strahu, tekoče lahko začneš delati z njimi že v parih dneh, potem so na vrsti le še finese.

Kaka znanja iz računovodstva imaš?

V času bilanc te bom k sebi vzel samo kak rač.servis, da boš sortirala in zlagala papirje, z uvajanjem in učenjem, kako kak program deluje, se ne bo imel nihče časa ukvarjat, še posebej, če nimaš dobrih znanj iz računovodstva… in če to znaš in če si vsaj povprečno računalniško pismena, se lahko vsakega programa relativno hitro naučiš.
Sem dobila na prakso enkrat eno cvetko, ki je vedela le to, da morata biti debet in kredit na koncu enaka :((

S tema dvema programoma sicer nimam izkušenj, sem pa menjala kar nekaj programov, pri določenih sem bila tudi zraven pri razvijanju oz.sem javljala, kako in kaj naj še dopolnijo.

sej ženska bi lahko hodila za nekaj ur na dan, ni treba da je takoj na programu in dela , lahko zlaga paperje najprej, je to težava?

sej zdrava oseba ima oči in ušesa, gleda opazuje in se počasi uči, kdaj tudi kaj vpraša in počasi spoznava delo računovodjem ko je pripravljena pa še kaj več

res pri nas ni v navadi takole volonterstvo, ampak zunaj je pa tega ogromno in ljudje si med seboj pomagajo.

Da ti dam konkreten nasvet. Vse ali vsaj večina programskih hiš nudi tudi izobraževanja, zato bo najlažje, če kontaktiraš njih osebno. So pa plačljiva, ena bolj, druga manj draga.

Vendar ne pričakuj, da bo to nek klasičen tečaj. Programi so običajno sestavljeni iz več modulov, torej moraš vedeti, kaj bi se sploh rada učila? Je to glavna knjiga, plače, osnovna sredstva itd..Kje boš delala, kaj oni uporabljajo?
Vsekakor moraš obvladati računovodstvo, vsaj za modul, katerega se boš učila. Računaj, da tečaje v glavnem vodijo računalničarji, ne računovodje, ker je namen šolanja, spoznati program, ne pa se učiti računovodstva.
Običajno je to šolanje namenjeno zaposlenim ob uvajanju novega programa ali kot dodatno izobraževanje. Vse skupaj poteka precej hitro, saj imaš potem na razpolago tudi podporo programske hiše, kar ti verjetno ne boš imela.

Poleg tega, če teh programov ne boš uporabljala, boš stvari s tečaja zelo hitro pozabila. Večkrat se tudi kaj spreminja, dograjuje.
V glavnem, lepo, da imaš to željo, vendar ti jaz tovrstno izobraževanje odsvetujem, razen, če te že čaka služba in rabiš samo znanje.

Ti zanesljivo ne delaš v računovodstvu, ker stvari ne potekajo tako, kot ti misliš. Da se bo ob zlaganju dokumentov kaj naučila, ni niti najmanjše šanse.
Namreč že glede na to, kako je zastavila vprašanje in kaj sprašuje vem, da še ni delala v računovostvu, vsaj kaj resnega ne. Tako osebo pa je potrebno naučiti vse od A do Ž in to poteka tako, da sediš poleg in razlagaš, kaj se dela, kako, zakaj, kako deluje program, kakšne so opcije, kako je pri storitvenih podjetji, kako pri proizvodnji, trgovini, javnih zavodih, vsak ima še neke svoje specifičnosti. Imaš celo vrsto modulov. Poleg tega se nekatere stvari ne delajo dnevno, so poročila, obračuni, ena podjetja so zavezana za njihovo poročanje, druga spet ne.
Jasno je, da moraš poznati tudi zakonodajo, ker računovodstvo ni samo slepo tipkanje.
Če bi punca zapisala, da se želi naučiti vnašati prejete račune, v redu, kaj pa vse ostalo?

Kaj češ, čas je denar. Če zaradi uvajanja narediš toliko manj, toliko manj zaslužiš ali pa moraš nadoknaditi in delati nadure, zato je ali naj bi vsaj bilo mentorstvo plačano še dodatno.
Od nje pa ne bi bilo nobene koristi, če ne bi šlo za uvajanje zaradi zaposlitve, ampak potem se pa običajno vzame nekoga, ki vsa ta znanja že ima oz. mu res razložiš samo delovanje programa. Vedeti moraš, da s svojim delom nosimo tudi odgovornost do strank, torej bi v vsakem primeru morala vse preveriti, tudi če ne bi sedela poleg.

Vidiš, zato se mi je zdelo neumno zgražanje nad našim DURS-om, ki zaposluje volunterje. Vem, da se marsikomu sliši kot izkoriščanje, a je daleč od tega, vsaj, če se res kaj naučijo.
Dejstvo je namreč, da volunterji niso ne vem kako zaželjeni, vsaj tam, kjer sta potrebna znanje in resno delo ne.

predlagam, da pogledaš na internetnih straneh posameznega razvijalca

mi imamo Pantheon, pa vem, da imajo neprestano tečaje, ki tudi niso pretirano dragi.

imajo ap od osnovnih do poglobljenih. lahko pa pokličeš tja in preveriš kaj ponujajo

in za vspodbudo: super je če dobimo v servis že nekoga, ki program obvlada (vsaj okvirno, ker na tečaju ne moreš kaj dosti poskušati)

Namesti si demo (preizkusno) verzijo in veselo na delo.

ftp://ftp.datalab.si/demo/ Install_SQL_SI_556410.exe

Pred kakim letom smo kupili njihov program za vodenje računovodstva. Katastrofa!!! Popolnoma neodzivni, arogantni,… Servis in podpora sta ključna pri teh zadevah, pri njih pa pod vsako kritiko. Odsvetujem nakup!

New Report

Close