Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Vaše izkušnje

Vaše izkušnje

Že nejkaj tem nazaj sem na mladih spraševala o ideji za poročni make-up. Naj povem, da uporabljam ličila zelo malo, zato sem na tem področu res bolj brez izkušenj. Za v službo se ponavadi namažem trepalnice , včasih tudi veke (bež) in glos za ustnice. Tudi za posebne prilike in večerne izhode, ni kaj dosti spremembe, mogoče kake bleščice na veke. Zdaj pa si moram za poroko kupiti eno šminko, pa se vedno iz DM vrnem brez nje, ker neznam izbrati odtenka….ma kaj odtenka, še barve nevem kako bi.
Naj se malo opišem—> svetlorjavi-skodrani-dolgi lasje(na konicah bolj svetli), sivo-modre oči, tri ali štiri pegice na nosu, srednje svetla polt (kar hitro porjavim), ozek obraz. Prosim svetujte mi kako šminko bi mi predlagale, da se mi vsaj malo zoži izbor.

Za vsak nasvet bom hvaležna. Lep vikend.
TaNiTa

Zivjo,
najprej bi se ti zahvalila za odgovor glede kreme za soncenje! si mi zelo pomagala 🙂
No,glede odtenkov,barv in takih stvari se bolje znajdem,tko da ti lahko predlagam nekaj super barvic.Za svetlo-rjavolasko s sivo modrimi ocmi bi predlagala :
– rdece (ne prevec zivahno rdeco,ampak bolj temno – recimo v stilu Burgundy barve)
-rjave (svetlejsa rjava barva sminke,najbolje mesanica med rdeco in rjavo)
-roza (ne prevec svetel odtenek roza barve,pa tudi ne in nikakor vijolicast)

Upam,da sem ti vsaj malo pomagala in lep dan se naprej!

Hvala tudi tebi, grem danes takoj v akcijo.

Lp
T.

Poročiš se najverjetneje samo enkrat, zato mora oz, naj bi bilo vse pika poka, tudi kar se kozmetike tice……zato ti svetujem, da obisces kozmeticarko, ki bo spoznala tvojo kozo in te bo tudi za porocni dan kakovostno in lepo naličila………

Lp, Lina

Mislim, da imava , po opisu sodeč, približno enak ten. Jaz uporabljam svetle-marelične tone. S tako šminko skoraj ne moreš naredit napake, ker paše večini žensk.
Bolj problematične so vijolične in živo rdeče šminke. Te ti vsaj za začetek ne priporočam
Ina

Tanita, za porocni dan si pa res lahko privoscis kozmeticarko, ki te bo res naredila popolno…ze enkrat prej sem ti dala ime od ene, ki je bila super…
stalo te bo okoli 8000sit, ker gre za poroko, prinesi sliko ali porocno obleko s seboj in potem tebo super namazala. to se mi zdi zelo v redu, se posebno, ker se ne licis sama veliko in je ze izguba cajta, da bos zaradi make-upa vsa narvozna, ker ti kaj ne bo uspelo..

Priporočam ti ,da greš na spletno stran
http://www.bobbibrowncosmetics.com, pod TIPS&TRICKS, kjer imaš tudi nasvete za poročni make up.
LP, Klara

Jaz bi ti najprej priporočala obisk kozmetičarke, ona te bo znala najlepše naličiti, pa prej pojdi na “probo” k njej da ne bosta eksperimentirale na tvoj poročni dan z tvojim make up-om. Če pa kozmetičarka res ni alternativa, ti pa priporočam čimbolj lahek make-up, ne pretiravaj ker se bo v teh vročih poletnih dneh stopil v nekaj minutah. Vseeno pa na tako pomemben dan brez make up-a res ne gre.
Jaz ti priporočam najprej malo korektorja za prekrivanje pomanjklivosti in mozoljčkov na koži, nato pa puder če to odgovarja puder v kamnu ti priporočam tega, ker se boš po tekočrem preveč svetila. Glede oči ti priporočam tanko črto na vekah s sivim (ne črnim) eye linerjem, in tanko – zabrisano črto pod očmi – tudi svetlejše barve lahko tudi sivo, glede senčila ti glede na tvoje značilnosti in letni čas priporočam čimbolj svetle barve, podlaga na vekah naj bo svetlo roza, ali masrelična na zunanjem delu veke (da oči malo razširiš in poudariš) pa naj bo barva malo temnejša, npr. vijolična-pa ne pretemno. Seveda je potrebna tudi uporaba maskare, ampak ne pretiravaj nanesi samo v enem sloju, ker boš verjetno tudi kaj jokala od sreče in ne bi bilo lepo da se ti razmaže, glede črtala ki sem ti ga zgoraj omenila pa naj te ner skrbi, ker so že skoraj vsa tako kvalitetna da se ne razmažejo, super je Jade-črtalo za oči.
Glede ustnic ti pa priporočam čimbolj svetlo šminko, naj bo roza, lahko si ustnice tudi obrobiš s svinčnikom, ampak se obroba ne sme poznati, lahko je le za en oddenek temnejša kot šminka, ta obroba služi le za obstojnost šminke in ne za to da bi se poznala, nad šminko pa lahko naneseš tudi malo lip glosa, če ga ne vsebuje že šminka, priporočam ti šminko Jade, (bom pogledala doma katera številka).
Tako to je vse, ne pozabi pa si urediti tudi obrvi!
In ne pozabi, kljub temu da se ti zdi da sem napisala ogromno stvari, uporabi vse v majhnih količinah, saj veš – MANJ JE VEČ!
Pa veliko sreče v novem zakonu!
LP
Tadeja

Po moje moraš make up prilagoditi barvnim niansam obleke, če boš pa v belem pa zagotovo kaj manj izrazitega ( rdeče in kakšne druge zelo žive barve po moje odpadejo )!

No, glede na tvoj opis predlagam sledeče in sicer: kupi senčilo ( ala puder v kamnu ) , ki se posveti na zlato ( bleščeč pridih ), če imaš še čas in možnost skoči do Trsta v Body shop ( jih imajo kar nekaj v raznih odtenkih:zlato, na bronzo… ) ! Oči si nežno osenči z zlato, morda malo temno temno modre v očesno gubo, notranji kot svetkejši ( svetlo bež ) in izrazito maskaro ( nikakor črno ) temno modro ali sivo! Šminko pa kožni odtenek, ki se posveti ( lahko na zlato ) !

Uživaj!

Lp, R

New Report

Close