vaše mnenje
Rada bi slišala vaše mnenje. Moj sedanji partner (2 leti) gre zaradi otrok na morje v skupni vikend, kjer biva tudi bivša žena. Jaz sem doma. Seva greva tudi midva skupaj na morje, vendar na drugo lokacijo. To me niti ne moti (mu zaupam). Me pa malo jezi, da skoraj nima časa zame po telefonu. Pravi, da ima skozi delo z otroki. Vaše mnenje prosim?
Kot praviš sama, mu zaupaš.
Ima veliko dela z otroci in nima časa klepetat po telefonu.
Torej?
V čem je potem sploh problem?
Saj mu zaupaš, ane? 🙂
Moje vprašanje je bilo namenjeno razmišljanju drugih , nevtralnih oseb, ali imam pravico protestirati (biti malo užaljena), če si vzame o kosilu par minut 10, 15 za klepet, pa takrat recimo bivša prevzame skrb za otroke, ki mimogrede niso več dojenčki, ampak najstniki. Imam občutek, kot, da mu je nerodno, da bi moral reč, da je z mano na telefonu.
Zakaj bi sploh bivša prevzemala skrb za NAJSTNIKE, da bo lahko 10 min govoril s teboj? NE morejo bit 10 min brez nadzora staršev?
Očitno je, da iz nekih razlogov nima nobene želje po tem, da te kliče oziroma govori s teboj. Mu postavljaš zoprna vprašanja, ki ne trajajo 10 min, ampak pol ure? Drugače ne vidim problema, da se ti javi na kratko 1x na dan. Človek je na dopustu in bi se rad sprostil.
Seveda pa si lahko užaljena, če se tako počutiš. Čudno se mi zdi, da neznance sprašuješ, če se imaš pravico počutiti, kot se pač počutiš.
naj se ukvarja z otroki, uživa z njimi. a ni brezveze, da se ti mora neki javljat kot da ma pogojni izpust? če se bo želel slišat s tabo, te bo že poklical, če pa ne, pa pač ne, sej paše bit par dni mal stran od človeka, tud če ga zelo ljubiš.
ti si raje vzemi čas zase, kot da se sekiraš zarad tega. počni, kar ti paše 🙂
A, seveda je problem in to v njegovem vedenju, ker te zapostavlja. To pa zaradi tega, ker ne sodiš tja, kjer se on trenutno nahaja. Očitno je, da je z otroki zelo zaposlen in se nelagodno počuti poleg bivše,
da mu ne bi slučajno kaj očitala. Žal, si ”druga rupa na njegovem sviralu”. Ko te pokliče, bodi nedosegljiva. Boš videla, kako bo imel potem ČAS za vajin klepet. Prav ti dam, kar bodi malo užaljena. Kaj si pa ti moški pravzaprav mislijo, da so.
Hvala za zanimive odgovore. Saj se v bistvu kar strinjam z vsemi. Mislim pa, da je mišel najbližje resnici, da se kar malo boji (ne spadam tja, kjer je sedaj) si vzeti čas zame, da ne bo tako znani stari dolgi nosek mel probleme. sama sem kljub vsemu bolj racionalna. Ne, marko, najini pogovori trajajo samo tako dolgo kolikor oba želiva. Ne težim mu, ker mu nimam za kaj. Tudi to mu ne omenjam, da ne najde časa za klic, oz. bolje rečeno ga ves čas drugi okupirajo. Sama bi pač rekla naj počakajo (moji to čisto logično razumejo tudi, če 3 ure klepetava), on si tega ne zmore privoščiti.
Se ti pojdi za par dni sama na morje. In seveda izklopi telefon 🙂
Pa ne pozabi bivšega sabo vzet…v skupni vikend:)
Dobra zamisel, samo nimam bivšega oz. je med angeli 🙁
A ni morda težava, ker je z lastnimi otroki, ki jih ima rad, in si ljubosumna nanje, ker jim namenja pozornost, čas in ljubezen?
[/quote]
In nekaj skupnega, kar bo morala nujno čuvati ves čas. 🙂
A ni morda težava, ker je z lastnimi otroki, ki jih ima rad, in si ljubosumna nanje, ker jim namenja pozornost, čas in ljubezen?
[/quote]
Ja to bo najbrž, res svetovna ugotovitev 🙂
[/quote]
In nekaj skupnega, kar bo morala nujno čuvati ves čas. 🙂
[/quote]
Sem že napisala, da težko, ker nimam nadnaravnih sposobnosti.
Kaja66…
Sem ločen in svoje otroke vzamem s seboj na morje, bivše ni zraven in se mi niti ne zdi higienično, da bi jo vozil s seboj na morje. Če se je odločila, da nisem več zanjo, ne vidim razloga zakaj bi tiščal v njeno življenje in ona v moje. Danes tudi ne bi več živel z njo, ker mi ne more ponuditi niti osnovnih reči, ki spadajo k zvezi, oz. odnosu.
Tvoj občutek glede izmikanja pogovorom po telefonu bi lahko bil varljiv, pokliči ga morda kako drugo uro, ko predvidevaš, da morda ne bo imel kake dejavnosti ali dela. Najstniki so sicer dostikrat sami sebi preveč in niti ne rabijo neke velike pozornosti.
Nikakor pa ne tišči v to premočno in si vzemi čas za premislek, tehten premislek in tvojih ciljih v življenju.
Enako, niti v sanjah, ali če bi imela pol leta dopusta na razpolago, mi niti malo ne bi bilo v interesu preživljat prosti čas skupaj z bivšim.
Vidiva se, na šol.zaključnih piknikih, predstavah, včasih rod.sestankih, za mlajšega, na gov.urah 1xna pol šol.leta, poklepetava pol urce (v glavnem glede otrok) in to je to.
Glede otrok, vzgoje sva na srečo precej enotna, bila že prek, kot tudi sedaj in ni večjih težav in konfliktov.
Ostalo imava vsak svoj privat lajf, v katerega se drug drugemu ne vmešavava, niti naju ne zanima.
Otroka pa že povesta svoje, meni, njemu..
Tako da, meni osebno že s tega stališča sploh ni to jasno, zakaj sedanji partner s svojo bivšo preživlja prosti čas in kako to, da ima sploh po tem interes?
Kako to, da ima bivša sploh ineres gledat ga v prostem času, da ji tam vsak dan visi?
Mar se ne ločiš ravno zaradi tega, ker tega človeka NE ŽELIŠ več v svojem življenju, prostem času?
Zaradi skupnih najstniških otrok?
To je bolj beden izgovor.
Mar ta prosti čas ne moreta vidva in njegova otroka preživljat skupaj?
Ne gre za to, da mu ti ne bi zaupala, ampak že v osnovi, zakaj je to sploh potrebno?
Že tako in tako smo s prostim časom omejeni in niti ne vemo, do kdaj bomo živeli.
Zakaj potem sploh preživljat prosti čas, z nekom, ki si ga ravno ne želiš gledat, v svojem prostem času?
Ločitev je več vrst. Obstaja možnost (sicer zelo majhna), da se par ne ujema seksualno ali kako drugače ter se sporazumno odloči za ločitev. Hkrati.
Ni ne krivega, ne nedolžnega.. z rešitvijo sta oba zadovoljna.
Zato tudi mirno lahko preživljata skupni čas, tudi izven običajnih skupnih aktivnosti ločenih, kot so: rojstni dnevi otrok, prireditve, nastopi, valeta, matura, diploma itd.
Vendar v tem primeru ne gre za takšen par. Premalo spoštovanja je do novih partnerjev.
Četudi se ločeni par ter otroci strinjajo, da preživljajo skupaj dopust.. se morajo s takšno odločitvijo strinjati tudi novi partnerji.. ali se celo pridružiti.
Zdaj pa.. že dva se težko včasih shajata v vsem.. 4 bodo toliko težje.
Argument, da ni časa.. je zlagan. Rečeno brutalno in iskreno.
Cel ljubi dan ni 5min časa, da bi poklical in se pogovoril s svojim novim partnerjem?
Gledano brutalno.. koga ne kličemo z dopusta?
Pralnega stroja, pomivalnega stroja.. itd. Očitno ste temu partnerju le neki servis (za praznenje), ker se pač očitno marsikaj nabere na skupnem dopustu z bivšo seksualno partnerico..
Na nek način se imajo pa sodobnejši gospodinjski stroji celo malce bolje, ker se jih na daljavo, preko spleta (Internet-of-Things) lahko “pokliče” – vklaplja, izklpalja, nastavlja itd.
Tako ste manj vredni kot pralni stroj z Wi-Fi dostopom.
Partnerstva pa so prav to: sistem vrednosti.. enakovrednosti. Spoštovanje in ljubezen.. in ne zatajevanje, kot je Cankar svojo Mati..
Hvala vsem za res prijazna in izčrpna razmišljanja. Zaradi posebnih okoliščin, sta nekaj časa bivša partnerja primorana biti skupaj z otroki na morju. Otroci so na vikendu ves poletni čas, prav tako bivša žena. Če partner želi biti z otroki vsaj nekaj časa je to edina rešitev.
Moram priznati, da se je stanje zelo popravilo, po nasvetu nekaterih sem bila nekaj časa kar nedosegljiva za njegove klice mislim, da je razumel. Gotovo pa ni enostavno z ločenci 🙂 Veliko potrpljenja in zaupanja mora biti. K sreči sem vsaj mlajša in lepša od bivše 🙂 in predvsem manj zatežena. Zanimivo pa je, da je ona ostala po ločitvi samska.
Se opravičujem.. toda bolje sedaj ena dopisna zaušnica, kot pa čez nekaj let z otrokom ali dvema, nova ločitev.. in nekaj letna investicija v razmerje vržena stran.
Po drugi strani, pa lahko odločno soočenje s stanjem.. lahko prebudi drugo stran, da pokaže, kdo je koliko vreden.. kjer pa potem pridobijo vse strani.
Stepni volk,auč, kako boli :), hec. Imaš čisto prav, no k sreči skupnih otrok ne načrtujeva, ker sva že mimo tega obdobja, pa tudi dovolj jih imava, skupaj, pet 🙂 je pa res, da je meni, ki nisem ločenka po eni strani lažje, v bistvu tako, kakor, da bi to bila najstniška, prva ljubezen. Se mi ni potrebno ukvarjati s tegobami, ki jih je bivši partner s svojimi muhami in problemi povzročil. Kar nekaj časa je potrebno pri ločencu, da razume in zares spozna, da ne izhajamo vse ženske iz istega rebra 🙂 Veliko potrpežljivosti, ki pa jo lahko prinese samo res močna ljubezen, ta pa omogoča zaupanje. Ah malo zafilozofirano, da še sama ne prav razumem 🙂
Ni lepo, da si ji ga z lepoto in mladostjo speljala -;))))
[/quote]
Bil je ločen že osem let preden sem sploh vedela, da obstaja.
[/quote]
[/quote]
Če si 1966, si že tudi “stara baba” in obstaja nevarnost, da bo še tretjič ušel;-);-)
[/quote]
Če si 1966, si že tudi “stara baba” in obstaja nevarnost, da bo še tretjič ušel;-);-)
[/quote]
Ja pač bo, saj ni moja lastnina. Če me ne bo ljubil, je bolje, da gre.
Forum je zaprt za komentiranje.