Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev vaše mnenje

vaše mnenje

Spoštovani!

Zaposlena sem v vrtcu in sicer za določen čas. Zanima me kolikokrat mi še lahko podaljšajo pogodbo za določen čas oz. kdaj lahko pričakujem pogodbo za nedoločen čas (ali jo sploh lahko pričakujem?).

Pogodbe katere sem prejela:

1. določen čas od 6.11.2000 do vrnitve delavke iz porodniškega dopusta
2. določen čas od 26.2.2001 do 31.8.2001
3. z dnem 31.8.2001 mi je prenehalo delovno razmerje za dol. čas
4. določen čas od 3.9.2001 do 31.7.2002, zardi neizpolnjevanja predpisanih kadrovskih pogojev
5. z dnem 31.7.2002 mi je prenehalo delovno razmerje za dol. čas
6. določen čas od 1.8.2002 do 31.7.2003, zaradi neizpolnjevanja kadrovskih pogojev
7. delovno razmerje za določen čas iz razloga izvrševanja dela, ki po svoji naravi traja določen čas od 1.8.2003 do 31.7.2004
8. delovno razmerje za določen čas zaradi začasno povečanega obsega dela od 1.8.2004 do 31.7.2005

To so vse pogodbe, ki sem jih prejela. Upam, da sem napisala razumljivo. Zaposlena sem v državnem vrtcu in resnično me zanima ali sploh lahko upam na pogodbo za nedoločeni čas.

Najlepša hvala za odgovor,
T.

Po mojem mnenju je predvsem pomembno, ali ves čas opravljate praktično isto delo ali ne. Če že 4 leta opravljate isto delo, potem bi rekla, da pri vas ni zakonitega razloga za sklepanje pogodbe za določen čas, saj vas očitno že štiri leta ves čas potrebujejo. Dodatna težava pa je, da gre za javni vrtec, se pravi ste podvrženi odločitvi financerja – države. Na vašem mestu bi se pozanimala, kako je z možnostjo zaposlitve za nedoložen čas, neposredno pri ministrstvu.

Sicer pa je delodajalec lahko najdlje tri leta sklepa pogodbe za določen čas z istim delavcem za isto delo. Posamezno število pogodb v tem obodbju ni omejeno: lahko gre za eno pogodbo, ki traja tri leta, ali pa za več pogodb v skupnem seštevku treh let. Ta omejitev je začela veljati šele 1.1.2003, zato večina meni, da je s tem datumom tudi šele začelo teči to triletno omejitveno obdobje.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close