Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek vaši jedilniki

vaši jedilniki

lahko kakšen primer, kaj, kako in kdaj jeste?

Paradižnikova juha z baziliko, pečen losos na žaru, solata s krompirjem in mladim zeljem, kavica in dva koščka riževe temne čokolade.

le to v enem dnevu

nova
Uredništvo priporoča

Ko sem v službi imam ob desetih sadno malico, obvezna je banana in še nek sadež, jabolko, pomaranča, lahkko tudi jogurt. Ob pol enih imam manjše kosilo (kremna juha, segedin, ričet, krompirjeva solata in klobasa, ajdova kaša z dodatki…) in zvečer okrog pol osmih večerjo. Večerja je odvisna od kosila, lahko je manjši ali pa tudi večji obrok. Če je bila za kosilo samo juha, je večerja bolj nasitna in obratno. Včasih jem kakršnokoli kašo, gres, mlečni riž, polenta.

Vse se mi ne da pisati, zato imaš tule današnji zajtrk – cca 4 žlice grobih ovsenih kosmičev, nanje zrezana 1 velika banana, potreseno s cimetom in žličko medu – zalito z navadnim jogurtom.
Tole bo držalo do poznega popoldneva, vmes mogoče kakšno jabolko in precej vode.

Pa nisem vsak dan tako priden…

Evo, za danes: za zajtrk smuti z jagodami, malinami, banano in kosmiči, za kosilo pečen krompir s (svežo) papriko, piščančja bedra v česnovi marinadi in motovilec v solati, za večerjo pa mlečni riž.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Zajtrk samo črna kava brez vsega okrog 8h, prvi obrok okrog 11h – domači kruh, 100g piščančjih prs salame, lonček kefirja, pomaranča (ali: solata s konzervo tune, lososa in brez kruha; kos pice in solata; koruzni kosmiči v jogurtu in sadje; kruh, konzerva zelenjavnih rib, sadje; kaj od kosila prejšnji dan itd.) – okrog 14.30 druga črna kava – okrog 18h kosilo/večerja – danes bo kokošja juha z rezanci (ne iz vrečke, pač tista prava ko se kuha kura noter z zelenjavo), goveji zrezki v gobovi omaki in dušen riž ter vedno obvezna vsakodnevna velika skleda solate, potem pa mogoče še ena bolj švoh kava in to je to.

Imam sedeče delo, neka blazna športnica tudi nisem.

Včerajšnji jedilnik:

Zajtrk: 2 jajci na oko, popečene bučke, por in češnjevi paradižniki, kajzerica, voda, 1 skodelica kave

Okrog 11. ure: 1 porcija zmiksanega sadja (1-2 jabolki, 1 pomaranča in 1 banana za 2 porciji)

Kosilo: zelenjavna juha, govedina stroganov z domačimi žlikrofi, voda, skodelica kave

Večerja: zelenjavna juha s koščki mesa, kruh

Pijača tekom dneva: voda, nesladkan sadni čaj. V vsako skodelico kave dodam eno žličko sladkorja.

zajtrk: kajzerica, nutela, kava z mlekom, raffaelo
malica: sendvič s pršutom in sirom, jogurt, kremšnita iz merkatorja
kosilo bo: špageti z bolonjez, kisla paprika namesto solate, kava
večerja: tunina pica, malo kokic pred tevejem in kozarček piva

Ne moze.

New Report

Close