Vaši najdražji kosi oblačil?
Usnjena jakna (znižana je bila cca 450€), kupljena v srednji šoli s štipendijo. 😀 Potem druga stvar bunda cca 250€ tudi iz srednje šole, ostalo pod 100€ (morda kakšna obleka malo nad, ampak se ne spomnim (če je bila nad, je bilo to tudi v srednji/osnovni (valeta mogoče), ko nisem imela občutka za finance)). V zadnjih petih letih ne vem, če sem kupila kakšno cunjo nad 50€ (čevlje ja). Trenutno imam tudi najvišjo plačo do zdaj, ampak nič ne kupujem, ker sem ugotovila, da je vse še dobro in nimam prostora. 😀 Če pa shujšam 5-10kg, se mi pa garderoba, ki jo imam že doma, poveča za 25%.
Ne spomnim se, koliko je stal plašč, ampak mislim, da ni bil niti 100 €, kupljen zelo znižan na razprodajah. Ostalo pa je vredno krepko manj. Tudi smučarske jakne in hlače ter oblačila za druge športe ni treba, da so vredni zelo veliko. Moj fant je alpinist, kjer morajo biti materiali res vrhunski, a noben kos njegovih oblačil ne stane celo premoženje.
Čevlji so pa druga zgodba.
Koliko časa uživate v takšnem dragem kosu oblačila?
https://www.vecer.com/branje-vzorniki-vecerja-za-37-jurjev-in-sminka-za-100-evrov-10069272
[/quote]
Zadnjič je bila tukaj tema o tetovažah, kako so drage in so špas za premožne. Tako da … vsak ima svoje male luksuze, celo tako zgledna humanitarka. In še to: tudi če imajo/imamo v kosu kak dražji kos, ne pomeni, da ne pomagamo. Lahko bi seveda več, vedno je mogoče storiti več, ampak to bi verjetno lahko tudi ti a ne?
Naj najprej poudarim, da ni vse kar je drago tudi dobro! In tudi vse kar je ceneje ni nujno slabo… Vendar raje kupim manj, nekaj res dobrega, da mi paše kot ulito in imam to dlje časa – za take stvari dam več in to brez slabe vesti. Lunin plašč, okoli 300e, bunda okoli 400€, dve lunini obleki obe okoli 130€, nekaj Nara Camicie bluz vse okoli 100€. V moji omari pa se znajdejo tudi kosi ki so lepi in dokaj kakovostni iz teh “fast fashion” trgovin kot so zara, stradivarius, orsay, ki niso tako dragi.
Nara Camicie bluze so pa res kvaliteta, ja. Plačaš samo ime,
[/quote]
Meni se zdijo dokaj kakovostne, če pogledamo že to, da so krojene kot treba, sestavo in same detajle … Je pa res da mi v celotni kolekciji sezone diši morda le par artiklov …
Kaj pa ti smatraš kot kakovost? Kje nakupuješ oz. katere znamke so ti blizu? 🙂
Meni se zdijo dokaj kakovostne, če pogledamo že to, da so krojene kot treba, sestavo in same detajle … Je pa res da mi v celotni kolekciji sezone diši morda le par artiklov …
Kaj pa ti smatraš kot kakovost? Kje nakupuješ oz. katere znamke so ti blizu? 🙂
[/quote]
Sem šla pogledat na njihovo stran; bluze so po 50€ +/- kak €.
Nič.
In mi je še kako prav prišlo pri ločitvi – ker mi ni mogel ničesar očitat, niti odračunat ali zaračunat :). Pa bi si lahko v teh 15ih letih kupovala vse, kar si kupujejo nekatere po par jurjev na kos. Od nakita, obutve, oblačil. Pač mi ni bilo nikoli do tega – mi to ne predstavlja ne zadovoljstva, ne statusnega simbila. In evo, mi je pri ločitvi prišlo še kako prav 🙂