Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vaši najljubši filmi

Vaši najljubši filmi

Kar se pa tiče MEHIKE in GROZLJIVK bi pa tudi lahko o temu ogromno napisal.

Saj kar se komerciale in šunda tiče sta moja najljubša žarna ravno latinoameriške TELENOVELE in GROZLJIVKE (grozljivke so nek star žarn, ki tako kot vesterni ne obstajajo več). Vsekakor so si telenovele in grozljivke zelo podobne in če imaš rad prve imaš tudi slednje.

Kako sem požiral vse te telenovele četrt stoletja nazaj, eno za drugo.

Medtem, ko so se vsi posmehovali nam gledalcem telenovel sem bil jaz vesel, da sem končno imel spet vse te zvezde iz filmov LUISA BONUELA na kupu.

Ravno zdaj po televiziji gledam telenovelo, ki jo ponovno predvajajo in v kateri je prva igralka (la primera actriz) karakterna MARGA LOPEZ, ki je bila v glavni vlogi v BONUELOVEM NAZARINU.

.https://youtu.be/UOZ5yBAC7c0

Obožujem njen lik. Tudi Cesar Evora, igralec, ki igra duhovnika je odličen. Gotovo najbolje odigrana vloga duhovnika v mehiških telenovelah.

Ravno včeraj sem gledal z ogledom za nazaj epizodo te telenovele, ki me je kar pretresla s svojim sadizmom. Roparji so hoteli posiliti mamo pred očmi njenega umirajočega sina. Sem se spomnil na BONUELA in na težak realizem filma “LOS OLVIDADOS“.

Zdaj enkrat v prihodnje bo pa mogla slediti še scena, ko bo služabnik poskušal zažgati svojo gospodarico (lik ki ga igra MARGA LOPEZ) in sam umrl. A še preden jo bo poskušal ubiti z ognjem iz katerega se bo rešila jo bo zvezal in dneve maltretiral.  Se tega prizora, ki sem ga videl četrt stoletja nazaj spomnim kot, da ga bi videl včeraj.

Nedolgo nazaj pa se je po televiziji iztekla tudi ena druga ponovno predvajana telenovela, kjer je bila prva igralka Libertat Lamarque in igrala skupaj z Meche Barbo, ki je bila njena soigralka v nekem drugem BONUELOVEM filmu (pozabil naslov). Libertat pa je bila glavna igralka. Obe telenoveli sta bili posnete istega leta in sta bili tako LIBERTAT kot MARGA LOPEZ nominirani za prvo igralko in MARGA je zmagala.

Pa nesmem pozabiti Jacquline Andere iz ANGELA UNIČEVALCA, koliko zanimivih morilk je upodobila v telenovelah.

Ah ti naš mali filmski Piščanček (jaz mislim to ljubkovalno, kot bi to dobrohotno izrekel eni od svojih nečakinj, bojim se pa da boš ti razumela kot da te hočem patronizirati; na tvoje misli ne morem vplivati, zato mi je vseeno, kako jih boš sprejela; odrasla si in izbiraš svoje poti).

To kar sem storil včeraj ni bilo narejeno iz zlobe, ampak kot trening bjanljejanja. (nadeti si masko za druge). Vzrok je v tem, da ti želim dobro (jasno da te v to ne morem prepričati, za kar mi je vseeno, važno je da jaz vem kaj sem mislil in pri britju lahko pogledam v ogledalo za katerim živi moj največji kritik), saj podpiram cilj tvoje bjenljen predstave. Moje mnenje je pa da ti v tehničnem smislu še malo manjka.

Svetujem ti zato (če verjameš), ker želim, da izpopolniš svojo tehniko. Če bi tisti debili, ki ti limajo pesmi “ubij pedera” vedeli, da občasno prideš v zavetje treh resničnih filmodebaterjev (Taitai, Piškot in Nemarcel Yilang), bi nam že zdavnaj posrali to debato. Načeloma ni problem, da bi jih kot laoši bjanljena popolnoma osmešil, ampak za to trenutno nimam ne časa ne energije. Po moje tudi Taitai nima časa za odganjanje intelektualno inferiornih osebkov od tukaj. Na srečo ne marajo filmov, ker to zahteva prisotnost vsaj treh molekul v možganski strukturi.

To kar poskušam je tebe opogumiti in strenirati, da jih bo ti zatrla v Spodnji Tian. Na koncu lahko še počepneš in se nanje polulaš, če hočeš. Jaz osebno nisem tako zelo krut, me pa ne bo motilo če ti boš.

Če ne razumeš da sem v tej bitki tvoj zaveznik in njihov nasprotnik, ti pa ne morem pomagati. Pomagati ti želim zato, ker sem star laoši, ki zna brati med vrsticami. Tvoj tip žensk poznam. Prepričan sem, da bi o tvojih pozitivnih lastnostih lahko napisal zajetno novelo, kar pa ne spremeni dejstva, da pri bjanljenu zaenkrat prehitro tipkaš. Bjenljen zahteva zelo hladnokrven premislek, predvsem takrat, ko je čustveni vihar najmočnejši. Da bi to razumela obstajata dve poti.

Prva je počasi in večkrat prebrati in premlevati romana z naslovom Boter (NE filmsko trilogijo, roman!) avtorja Maria Puza. Druga pot je večkratni intelektualno angažiran ogled filma Bianlian.

Imam občutek da nimaš želje priznati za svojega bjanljen laošija, pa sem si vzel pravico, da se na tem kabuki forumu malo poigram še sam.

Namerna zamenjava Majda-Micka je prvi trik v odkrivanju bjanljena. Če namerno naredim majhno faktično napako v obliki majdamickarije, ne dovolj izkušene bjanljenarke odložijo masko in skočijo popravljat napako. Drugi trik je v mojem zapisu uporabiti besedo “žaljivo”. To izzove reakcijo tudi pri advanced bjanljenarjih. Samo najstarejši ciniki zmoremo ne trzniti.

Skratka; Ko boš še enkrat prebrala vse svoje dopise, boš dojela kaj se je pravkar zgodilo. Enkrat si se podpisala kot ženska drugič pa kot moški. S tem sama sebi podreš steber na katerem počiva tvoja konstrukcija, oziroma ta steber postane fluiden.

V tem trenutku si razumljivo jezna name. Če ti bo v čustvenem smislu kaj pomagalo, mi sem prilepi svojo sliko s “fuck you” položajem roke. Ko se boš malo pomirila, si preberi naslednje nasvete:

(1) tvoja osnovna bjenljen predpostavka je “sem žrtev nasilnežev, ki me sovražijo, saj sem moški ki ljubi moške”.  ko se oglasi resnični moški te vrste in te vpraša v njihovih krogih običajno vprašanje: če imaš v partnerski zvezi raje pasivno ali aktivno vlogo, se ustrašiš in z reakcijo povzročiš majhno razpoko v maski. Tvoj odgovor v bistvu pravi “sploh nisem outiran in sem aseksualen; moja ljubezenska čustva do moških so platonična”. Upam, da veš kaj pomeni outiran, drugače si poglej na internetu.

Pravilna reakcija je v tem primeru bila rahlo zafrkljiva, ampak nežaljiva pripomba, “Če si Pravi, sem zate lahko oboje.” Če namreč nisi outiran in se v javnosti očitno ne obnašaš gejevsko (nimaš fanta s katerim bi se med mašo držala za roke), če si v totalnem klozetu, zakaj bi se kdorkoli kadarkoli spravil nate? Majhna razpoka v maski ampak potencialno usodna.

Tvoja reakcija na mojo (res ne zlobno; trenersko pač) provokacijo je bila reakcija dekleta, ki je bila v mladosti tarča posmeha in/ali dejanskega fizičnega spolnega nadlegovanja sošolcev. Ker gre samo za tvojo masko, nihče drug ne more poznati resnice, ampak tvoj zapis je vsakemu z “nevirtualnimi” gejevskimi znanci očitno “negejevski”. Pomemben case study je v tem primeru Mia-Miša debata in reakcije nanjo (dokler nisi outirana, nisi potencialna tarča homofobov ampak povsem druge vrste plenilcev).

(2) premisli odgovor na očitno vprašanje, če boš srečala inteligentnega homofoba; “si se outiral staršem? če da, kako sta reagirala? si outirana v svojem mestecu? v svoji fari? v svojem pevskem zboru? itd Pripravi si verjetno zgodbo in mi jo prilepi za korekture.

(3) Če hočeš razmišljati kot osebe, ki ljubijo druge osebe istega spola, moraš nujno brati njihovo literaturo. Za prvo realno domačo nalogo, če bi me priznala za laošija, bi te poslal v katerokoli mestno knjižnico po prevod romana z naslovom Pisma za Annie. Poglej v Cobiss. Ko jo boš prebrala, boš razumela zakaj jo moraš prebrati. Tam se boš v slovenskem jeziku poučila kako zatreti take provokatorje kot je Yilang.

(4) kadar pišeš kot žrtev homofobije nikoli, ampak res nikoli, ne zapiši besede “kurba”. no-no. big no-no. Noben Veseli, ki ga osebno poznam, še nikdar pred mano ni uporabil te besede. V filmi, v zakonskem prepiru, da, sicer pa nikoli. V Happy Together te besede ni med podnapisi.

(5) osnovna linija vulgarnega povračilnega udarca je vedno v smislu:

– vemo mi, kdo nas napada. kje je že bil naš napadalec Haider tik pred smrtjo?

– katerega poslanca so med kovidom med racijo ujeli s spuščenimi hlačami in polnimi usti poli salame?

– razumem, da se malo sramujete tega, da se vam sanja o vseh treh peščenih scenah hkrati in vas je zato sram, ampak to da limate “ubi pedera” na moje poste vam ne bo prineslo mirnega spanja. ps. meni je najbolj všeč druga scena. kaj čte, tetka pač.

(6) svoje napadalce vedno naslavljal z izrazom “latentni”; nas ostale naslavljaj z izrazom “strejti”

Naprej pa kdaj drugič. Tudi tebi zaijian.

Odgovor na objavo uporabnika
Kokoši 👾👾👾👾👾👾👾, 25.02.2022 ob 16:03

Kar se pa tiče MEHIKE in GROZLJIVK bi pa tudi lahko o temu ogromno napisal.

Saj kar se komerciale in šunda tiče sta moja najljubša žarna ravno latinoameriške TELENOVELE in GROZLJIVKE (grozljivke so nek star žarn, ki tako kot vesterni ne obstajajo več). Vsekakor so si telenovele in grozljivke zelo podobne in če imaš rad prve imaš tudi slednje.

Kako sem požiral vse te telenovele četrt stoletja nazaj, eno za drugo.

Medtem, ko so se vsi posmehovali nam gledalcem telenovel sem bil jaz vesel, da sem končno imel spet vse te zvezde iz filmov LUISA BONUELA na kupu.

Ravno zdaj po televiziji gledam telenovelo, ki jo ponovno predvajajo in v kateri je prva igralka (la primera actriz) karakterna MARGA LOPEZ, ki je bila v glavni vlogi v BONUELOVEM NAZARINU.

.https://youtu.be/UOZ5yBAC7c0

Obožujem njen lik. Tudi Cesar Evora, igralec, ki igra duhovnika je odličen. Gotovo najbolje odigrana vloga duhovnika v mehiških telenovelah.

Ravno včeraj sem gledal z ogledom za nazaj epizodo te telenovele, ki me je kar pretresla s svojim sadizmom. Roparji so hoteli posiliti mamo pred očmi njenega umirajočega sina. Sem se spomnil na BONUELA in na težak realizem filma “LOS OLVIDADOS“.

Zdaj enkrat v prihodnje bo pa mogla slediti še scena, ko bo služabnik poskušal zažgati svojo gospodarico (lik ki ga igra MARGA LOPEZ) in sam umrl. A še preden jo bo poskušal ubiti z ognjem iz katerega se bo rešila jo bo zvezal in dneve maltretiral.  Se tega prizora, ki sem ga videl četrt stoletja nazaj spomnim kot, da ga bi videl včeraj.

Nedolgo nazaj pa se je po televiziji iztekla tudi ena druga ponovno predvajana telenovela, kjer je bila prva igralka Libertat Lamarque in igrala skupaj z Meche Barbo, ki je bila njena soigralka v nekem drugem BONUELOVEM filmu (pozabil naslov). Libertat pa je bila glavna igralka. Obe telenoveli sta bili posnete istega leta in sta bili tako LIBERTAT kot MARGA LOPEZ nominirani za prvo igralko in MARGA je zmagala.

Pa nesmem pozabiti Jacquline Andere iz ANGELA UNIČEVALCA, koliko zanimivih morilk je upodobila v telenovelah.

Ko sem videla ta prizor sem nehala gledati nadeljevanko, ki sem jo sicer neredno spremljala. Dve najlepši osebi iz zgodbe končali v rokah sadističnih psihopatov. Bilo je nepotrebno, da so bili tako nazorni. Ne rabim takih stresov. Tudi vojnih filmov ne maram gledati in tudi tega ne bom. Ni to zame.

. https://youtu.be/XnRx-GAHgIE

v čvek prilepiti YT link. me lahko kdo nauči?

Lepo da sva prišla do dna Tiena, ker me je res zanimalo za kaj gre 🙂

Jaz predvsem nimam potrpljenja za taka daljša razglabljanja, se mi velik v glavi dogaja, ampak nerada delim svoje misli tukaj. Očitno je v meni velik tiste skepse, o kateri pišeš tudi ti.  Ampak preberem pa vse in razmišljam o prebranem. Bi me zanimali vsi filmi, ki jih naštevaš, tudi tisti, ki bi bili všeč tvojim hčeram.

povezave do filmov ki jih omenjaš:

Dekalog, vseh 10, pa še nekaj drugih njegovih filmov https://easterneuropeanmovies.com/directors/krzysztof-kieslowski … ta stran ima tudi ogromno starejše, vzhodno evropske produkcije, če te zanima mal poklikaj, tudi slovenski so zraven.

Tista gora, tisti mož, tisti pes https://www.yousubtitles.com/video-id-2340816

Yiyi https://dramacool.rs/yi-yi-episode-1.html

mogoče bomo o vsebinah kdaj podebatirali ..

Lisbon story je pa men všeč. Tudi zaradi Madredeus in vokalistke Terese, ki se mi zdi najboljši približek popolni ženski. In način, kako je film posnet. https://123moviesme.online/lisbon-story-1994/?sv=1   ang. podnapise dobš na levem zgrnjem vijoličnem gumbu, če jih ni in če jih slučajno rabiš. Pa Until the end of the world .. sploh rada pogledam filme Williama Hurta. Neki je na njem  .https://www.youtube.com/watch?v=owKsTa5zM7M   ta Claire – ženski lik – velik imava skupnega, pa ne vizuelno 🙂

pa še wodfumu, če bi si ga še želel pogledat  …..  https://www.uwatchfree.fo/2021/06/the-road-home-1999-full-movie/

Lepo je prebirat spomine na čunguo, lahko še pišeš. Tudi jaz imam kar nekaj teh, na neke druge kraje tam sicer, mogoče jih pa kdaj delim tukaj .. dvomim pa, da pravi čunguožen kdaj zaide sem (na zahodno stran spleta), z vso spletno cenzuro, s katero jim veliki Xi onemogoča stik z zunanjim svetom. Ja, izbranci vedo veliko o “nas”, povprečen čunguožen pa prej nič, kot kaj.

S kuaic jaz najraje pojem tajsko hrano.. pogrešam zelo! Upam da mi letos uspe iti nazaj. Kadar sem tam na vzhodu, imam filing da sem caičja 🙂 po kovidu je še zgledalo optimistično, po tem kar pa zdaj počne šac putin pa .. kdo bi vedel kaj nas res čaka.

caičien, Yilang … še razmišljam o pomenu. 朗 ali 亮? al kaj tretjega, hmm ..

ne znam, 25.02.2022 ob 20:30

v čvek prilepiti YT link. me lahko kdo nauči?

pred linkom daj piko

Kokoši 👾👾👾👾👾👾👾, 25.02.2022 ob 15:23

“TAKOLE JE”,

ja vrjetno nimaš časa vsak dan prebirati teme tu gor in odgovarjati. Tako, da tudi meni ni potrebno odgovoriti, če nimaš časa me ne bo motilo.

So pa tudi meni zanimivi filmi teh treh režiserjev, ki si jih naštela. Najraje imam Kieslowskega. Njegovo delo Dekalog je pustilo najmočnejši vtis na meni.

Tudi meni je bolj zanimiva starejša produkcija. (Če naprimer znajo biti novejši Jaramushovi filmi zabavni, so mi starejši bolj zanimivi.)

Čeprav so časi velikih kinamatografij(kakršna je vsekakor bila Poljska) minili, vseeno vidim marsikje veliko potenciala. Naprimer tam od koder so filmi, katerih “trailerje” sem zgoraj objavil v svojem sporočilu.

Naprimer v Rusiji. Ne zdi se mi naključje, da tako dobri filmi prihajajo iz tako negostoljubnega okolja. Isto je veljalo za Poljsko v preteklosti.

Jaz zadnje čase gledam večino novejše stvari, pa ne veliko, kolikor imam pač časa. Izogibam se nekih globokih tematik .. mogoče sem že prestara za to. Imam že v sebi tolk globine, da je ne rabim še s filmi poglabljat 🙂

Na tem linku imaš velik vzhodno evropske produkcije https://easterneuropeanmovies.com/

“TAKOLE JE”,

o hvala za to stran in prejšne. Sem si shranil in jih bom v prihodnosti zagotovo upoorabil.

Lahko ti svetujem še en film. Spomnil sem se na njega, ker si napisala, da ti je bil WO DE FUCQIN MUQIN všeč, da je bil lepa in počasna drama, potem pa je še Nepravi Marcel omenil gejevsko klasiko Happy together od znanega režiserja Wong Kar-Waia in sem se spomnil na njegov film”DUT YEUNG NIN WA”. Zadnjič sem po TV gledal hrvaške filmske kritike, ki so menili, da to ni le eden od 1000 najboljših filmov, ampak eden od 50 najboljših filmov.

Sicer pa filmi, katerih trailerje sem objavil v sporočilu stran nazaj niso “globoki” na zahteven način ampak prikažejo svoje sporočilo na način, da ga bo vsak razumel. Sam zelo težko ločim komercialne in umetnišle filme in težko določim mejo, ki jih loči.

Bi rekel, da so bolj komercialni. Komerciala na najvišjem nivoju, kakršne Hollywood ni več sposoben. Ali kot sem napisal za un film iz francoske kanade, da so ga primerjali z Kubrickom in Hitchockom.

Pa še zanimivi ti bojo, če imaš rada LGBT filme. Rusi režiserji so drzni, da snemajo take filme glede na ozračje v njihovi državi. Aja pa tudi nasplošno menim glede Ruskih filmov, da če se je v preteklosti obračalo k Poljski, ki je imela fantastične režiserje kot je Kiezliwski se zdaj splača ozirati k Rusiji.

Poleg tega mi je bila všeč kemija, ki je bila med fantoma v filmu iz francoske kanade in v ruskemu filmu. Čeprav je v ruskemu filmu bila bolj zatejevana. V primeru obeh filmov se gre za fanta, ki se zaljubi v nevarnega manijaka. Zato mi je zgodba bila zanimava.

Sicer pa sem napisal, da so geji in biseksualci, ki imajo problem s svojo spolno usmerjenostjo velikokrat opasni in agresivni moški.

Aja pa kupil sem film POSLEDICE na DVD-ju, ki si mi ga svetovala. Sem že kar nekaj stvari slišal o temu filmu.

No kot vem, tudi ta film potrjuje mojo trditev o agresiji. Vrjetno so vsi ti trije filmi bolj natančen prikaz gejov kot ga vidiš v ameriških filmih.

Livia560, 25.02.2022 ob 18:33

Ko sem videla ta prizor sem nehala gledati nadeljevanko, ki sem jo sicer neredno spremljala. Dve najlepši osebi iz zgodbe končali v rokah sadističnih psihopatov. Bilo je nepotrebno, da so bili tako nazorni. Ne rabim takih stresov. Tudi vojnih filmov ne maram gledati in tudi tega ne bom. Ni to zame.

“LIVIA”,

to razmišlanje je na vseh nivojih napačno. Kot, da bo svet manj umazan, če se obrneš stran od težkih stvari.

Nemaraš gledati vojnih filmov medtem, ko se je ravnokar začela vojna v naši bližini.

Morda, pa je zato tako lahko delati svinjarije po svetu, ker ljudje še tega kar se za njihovem vogalom dogaja ne vejo.

AMERIKANIZACIJA z svojim poneumlanjem sveta pa je glavni razlog, da se ljudje obračajo stran od resnih problemov in trplenja ljudi, ki se jih ne tiče in na katerega iskreno najbolj opazarjajo nekomercialni neameriški filmi.

DALEČ OD OČI, DALEČ OD SRCA.

.

Ja saj vse babe so omnisezualne kot kokoši. Za denar bi kresnule tudi froce ali čupakabro. Pravi da je gej po drugi strani pa govori da geji niso normalni. Ona je zabita, ne dojame da se večina živali fuka zaradi feromonov in ne ker ga spolni partner spolno (telesno) privlači. Verjetno ji je krivo da je nek moški (gej) noče pofukat, pa žali geje! Sram naj te bo babji šus prefuknjen!

Vse filme, ki sem jih omenim imam na DVD. še vedno imam predvajalnik. Kvaliteta gore-moža-psa na youtube je precej slabša od DVD. Kar se tiče Kieslowskega, sem njegovo veliko zbirko DVD kupil v Singapuru na razprodaji. Na ovitku so tudi kitajski znaki. Moja zbirka DVD ima približno 1500 enot, od tega je ogromno vzhodno evropskih. Samo po sebi je umevno da imam vse slovenske filme, ki so bili kadarkoli izdani na dvd, razen dveh treh otroških. Ta zbirka je tako velika, da pred upokojitvijo verjetno ne bom imel dosti časa. Moja zbirka čeških filmov ima cirka 200 komadov. Na českem časopisi prodajajo klasiko na dvd za 50 kron po kosu (komplet Forman, komplet Menzel, še Babičko imam, pa Erotikon z “našo” Ito Rino, maso komedij Boleka Polivka, itd). Veliko preveč za enega človeka. Rad delim z živimi. Daril ne kupujem nikoli nikomur, niti hčerkam ne, ampak za novo leto pa približno 30 ljudem kupim vsakemu en DVD. Zbiram jih celo leto (zadnji dve leti ne; Čimša epidemija! )

Za Lisbon Story še nisem slišal, o Portugalski pa kar nekaj vem, sem bil enkrat en teden tam na obisku pri neki ženski. Enkrat mi je v trgovini pomagala izbrati manjšo kolekcijo circa 20 portugalskih filmov (Caixa recimo mi je všeč, pa tisti novi režiser, ki je bil nekajkrat na lifu; pardon ampak ne da se mi do omare) in kolekcijo glasbe (Antunes je moj najljubši). Mislim, da bom počasi odgovoril na originalno vprašanje gospe Micke (ki je menda kar naš Piščanček, ali kaj). Ni važno, opravičil se bom za nesramnost (ker sem pripadnik neumnejšega spola, mi ženske skoraj vedno oprostijo; pametnejši popusti, saj veste).

Ime William Hurt se mi zdi znano, ampak si ga trenutno ne morem priklicati v neko vizualno podobo. Bom pogledal na imdb. Na Tajsko sem pa hotel iti. Bil sem v Kuala Lumpurju (tam sem kupil Anakku Sazali, Madu Tiga, Puteri Gunung Ledang, pa nekaj novejših), na Tajskem pa nikoli. Je pa bila tam ena od atijevih princesk, ki je atija in mamico peljala v tajsko restavracijo na Pad Thai.

Vaše linke si zaenkrat “limam” v “favourites” v Firefox. Za vse še pride čas. Imam en problem. Zaijian

Ma najjača je bila La mujer de judas. Altagracia vse potamanila in preostalih pet tepk zmanipulirala v zločine. Vse je zanimalo kdo je morilec. 😉

Samo kupil al tudi pogledal? Men je bil dobr, čeprav kot mama sem ga res težko pogledala do konca. Ne vem kako gre v eni družini lahko vse tako narobe .. film  https://123moviesd.com/posledice/

In ker je tole tema o dobrih filmih, dodajam linke še do ostalih,  do zdaj omenjenih filmov. Če bi kdo res imel željo pogledat dober film. Sicer se pa iz teh linkov pride praktično do vsakega, do zdaj posnetega filma. Mogoče bi bil s tem dosežen namen tele teme?

Happy together https://w1.123-movies.club/happy-together-1997/watching/

Fa yeung nin wah   https://w1.movies123.ltd/movie/in-the-mood-for-love-2000/watching.html?ep=1&sv=9

(M)UCHENIK https://sovietmoviesonline.com/drama/uchenik

LEVITHAN https://sovietmoviesonline.com/drama/leviafan

TOM NA KMETIJI https://w1.123-movies.club/tom-at-the-farm-2013/watching/

Meni je vseeno za kakšno ljubezen gre, dokler  je film dober. Tega si videl?

Gods own country https://123moviesgoto.com/gods-own-country

Milk je tudi dobr, biografija, ne gledede na to, kaj misliš ti  https://ww1.123moviesfree.net/movie/milk-13725/watching.html

City of god https://w1.123moviesc.cyou/movie/city-of-god/watching.html?ep=1&sv=9

Cartel land https://ww5.0123movie.net/movie/cartel-land-5693.html

Sicario https://123moviesd.com/sicario/

. https://youtu.be/ADw1EMXNWZU

za Taitai, 26.02.2022 ob 16:58

Vse filme, ki sem jih omenim imam na DVD. še vedno imam predvajalnik. Kvaliteta gore-moža-psa na youtube je precej slabša od DVD. Kar se tiče Kieslowskega, sem njegovo veliko zbirko DVD kupil v Singapuru na razprodaji. Na ovitku so tudi kitajski znaki. Moja zbirka DVD ima približno 1500 enot, od tega je ogromno vzhodno evropskih. Samo po sebi je umevno da imam vse slovenske filme, ki so bili kadarkoli izdani na dvd, razen dveh treh otroških. Ta zbirka je tako velika, da pred upokojitvijo verjetno ne bom imel dosti časa. Moja zbirka čeških filmov ima cirka 200 komadov. Na českem časopisi prodajajo klasiko na dvd za 50 kron po kosu (komplet Forman, komplet Menzel, še Babičko imam, pa Erotikon z “našo” Ito Rino, maso komedij Boleka Polivka, itd). Veliko preveč za enega človeka. Rad delim z živimi. Daril ne kupujem nikoli nikomur, niti hčerkam ne, ampak za novo leto pa približno 30 ljudem kupim vsakemu en DVD. Zbiram jih celo leto (zadnji dve leti ne; Čimša epidemija! )

Za Lisbon Story še nisem slišal, o Portugalski pa kar nekaj vem, sem bil enkrat en teden tam na obisku pri neki ženski. Enkrat mi je v trgovini pomagala izbrati manjšo kolekcijo circa 20 portugalskih filmov (Caixa recimo mi je všeč, pa tisti novi režiser, ki je bil nekajkrat na lifu; pardon ampak ne da se mi do omare) in kolekcijo glasbe (Antunes je moj najljubši). Mislim, da bom počasi odgovoril na originalno vprašanje gospe Micke (ki je menda kar naš Piščanček, ali kaj). Ni važno, opravičil se bom za nesramnost (ker sem pripadnik neumnejšega spola, mi ženske skoraj vedno oprostijo; pametnejši popusti, saj veste).

Ime William Hurt se mi zdi znano, ampak si ga trenutno ne morem priklicati v neko vizualno podobo. Bom pogledal na imdb. Na Tajsko sem pa hotel iti. Bil sem v Kuala Lumpurju (tam sem kupil Anakku Sazali, Madu Tiga, Puteri Gunung Ledang, pa nekaj novejših), na Tajskem pa nikoli. Je pa bila tam ena od atijevih princesk, ki je atija in mamico peljala v tajsko restavracijo na Pad Thai.

Vaše linke si zaenkrat “limam” v “favourites” v Firefox. Za vse še pride čas. Imam en problem. Zaijian

Res impresivna zbirka ..moja gre v eno manjšo škatlo, pa še to so večinoma koncerti, ki pa jih ne morem pogledat, ker DVDja nimam kam dat 🙂  Še dobro da je na netu vse.

Lisbon story in Until the end of the world sta Wenders-ova filma. Tole je odlomek iz prvega, odpri, poglej .https://www.youtube.com/watch?v=DGyPV8rEUzE&t=3s lepo?

Mene je v Kuala Lumpurju najbolj očarala njihova tržnica, pa ne tista s hrano, te so vedno vredne obiska … tista z avtentičnimi glasbenimi inštrumenti. Drugače sem na malajskem polotoku preživela nekaj najlepših tednov, ampak na drugi strani. Provinca Terengganu, v vasi, med najhujšim monsunom, cel teden je tako lilo, da nisi mogel iz kolibe. Voda do kolen, še dobro da so kolibe na kolih. Bili smo z malajci, res smo dobro jedli, pa še naučili so me risati na tekstil, batik, lepi spomini.  O filmih nisem razmišjala, kaj šele da bi kaj gledala ali kupila, kot sem rekla, res nisem filmofil. Sem pa kupila njihovo glasbo. Očitno sem bolj glasbofil 🙂

Problem? Kakšen?

Yilan, še vedno razmišljam pomen…

Maksimalno se dubučijam.

Vse kar imam, sem pogledal seveda. Jaz en tak že star striček. Tisti slovenski film sem pa res gledal, ampak bolj napol. Gledali so ga drugi, jaz sem pa napol tipkal, napol film gledal. Seveda sem slišal ves zvok in kolikor sem gledal, se mi zdi film zelo v redu. Ko bom v penziji ga bom gledal zares.

Veste, poklical me je bivši cimer iz študenskega naselja. Občasno sva v stiku, zelo inteligenten, ko sem bil študent me je ogromno naučil o svetu, bil je pri nas doma na sestrinem rojstnem dnevu pred 35 leti. Živeli smo v našem mestu, prišel je še s tremi prijatelji. On me je naučil veliko o afriški glasbi. O filmih niti ne, takrat je bilo filme skoraj nemogoče dobiti. Zdaj prevaja iz portugalščine. Govori 10 jezikov, slovensko pa s takim rahlo afriškim naglasom, po vseh teh letih. Smeji se kar naprej,na široko. On je res imel težko življenje, pa je stalno dobre volje. Več ne smem povedati. Enkrat sem o njem napisal zgodbo, kako me je hrenovke kuhati učil. Resnično zgodbo. Moje edino literarno delo, dolgo 4 strani. Vsak začetek je težak, je rekel Hemingway, ko je dvignil sod viskija.

Nazaj sem pravzaprav prišel samo zato, da vam pojasnim, da jaz vedno govorim resnico, razen takrat ko lažem.

Ker to velja tudi za moje vzdevke, zato sem si za korespondenco z resnimi osebami na tem forumu izbral psevdonim

一郎

Saya minta maaf. Makan malan.

Jadi, nyonya mengerti Bahasa Indonesia atau Bahasa Melayu?

Če slučajno ne, slovnična struktura Anakku ne vsebuje spola. Kako ste vedela, da gre za sina in ne za hčerko, aaa?

Jaz razen Kuala Lumpurja Malezije sploh ne poznam, ker sem razen 4 dni bil ves čas na Kalimantanu. Drugače sem pa bolj planinski sissy. S hčerkami smo šli na soto ayam na Laban Rato, poti naprej do vrha sem se pa z veseljem odrekel. Poznam pa v starih letih znano pesem o Terrenganuju, ki jo je napisal in s svojo ženo tudi izvajal glavni igralec filma Annaku Sazali. V Singapuru jo prodajajo v tejle verziji .  .https://www.youtube.com/watch?v=9w0zh10TXbA

Zdaj pa spet nekdo od mene nekaj hoče. Moram dvigniti telefon. Ne spomnim se dobro, v katerem slovenskem filmu je bila scena s črpalkarjem, ki zapusti delovno mesto “vsi samo od mene nekaj hočete”. Morda poznate.

Mnogo stvari iz vašega dopisa žal ostaja neodgovorjenih. Mungkin hari besok po treningu. Zaijian Taitai. Yilang

V zadnjem času rešujem probleme mnogih žensk. Stalno nekaj. Nič romantičnega. Služba in sorodnice. Ljudje težko živijo, jaz pa sem del privilegiranega razreda. V mojo škodo je dejstvo, da sem kar se žensk tiče črna luknja informacij. Nič, ampak popolnoma nič, kar pride do mene od katerekoli, ne gre nikomur naprej. Nikomur pomeni nikomur v tem vesolju. Za nekatere moje partnerke v zadnjih 45 letih je bilo to obremenjujoče, ker je nikomur  vključevalo tudi njih. Slaba posledica te lastnosti je pa ta, da me ženske kar naprej iščejo da bi reševal njihove probleme zaupne narave. Živi ženski reči ne, je pa zelo težko. Razen, če jo enkrat ujamem na laži. Potem je pa popolnoma konec. Kot bi odrezal. Vsaka resnica, pa še tako bizarna, drugim nerazumljiva, mora biti na nek način nagrajena. Nimam predsodkov. Vsaka laž, pa še tako minorna, mora biti pa malo kaznovana. Ne veliko, malo. Eni smo taki. Ob najmanjši laži druge strani se čustva ugasnejo.

S takim kot sem jaz je seveda težko živeti. Kot s tistima starcema na balkonu Muppet showa.

Ja, take vrste problemi. Žive ženske imajo prednost pred virtualnimi znankami. Tudi pred zelo zanimivimi sogovornicami kot ste vi. Pa brez zamere. Yilang

Mislim, da je Prave volje za ljubezen film, ki bi ga večina državljank in državljanov zelo težko gledala.

Če te lahko malo podražim, Kokoši?  Če boš gledal take filme, ki v temelju zanikajo pravilnost zakramentalnega življenja, boš jutri po spovedi celo popoldne zdrave marije in očenaše izgovarjal.

V resnici film govori o zelo realnih in pogostih električnih preskokih, ampak na tako nerealističen način, nam nenavaden način, da po moje večini ne bi bil všeč. Zame osebno jo to eden od filmov, ki me najbolj čustveno zadane, mogoče film 3 (film 2 je Dekalog, ampak original TV; film o miloszci in film o zabijanju se mi zdita povsem nepotrebna dodatka; tudi Kieslowski je lahko snemal samo z denarjem, nekako ga je mogel dobiti in nu nič ne zamerim), ampak gre za dogodke v letih 1985-1987 o katerih niti slučajno ne želim govoriti. Danes so to samo spomin, stikov nimam, priznam pa da sem poguglau kaj toliko letih dela PticaKiDrsiPoSnegu. Na službeni strani ima sliko. Smeji se, upam da je srečna. Kdor kaj podobnega ne pozna iz lastnih izkušenj, bo film težko gledal. Po moje bi bilo za večino Slovenk dosti bolje če bi si ogledale prvi film na to konkretno temo, ki pa je angleški in posnet v slogu realizma. Režiser je Lean, imenuje se Brief Encounter. Jaz imam angleški dvd brez podnapisov, če obstaja “slovenska” verzija pa ne vem.

Kokoši, mislim da bi ti bil film Bian Lian zares všeč. Mala deklica je fenomenalna igralka. Umetnost izdelovanja mask je pa res krasna v filmu. Naj te to, da gre za kritiko patriarhata ne moti. V tistem času je bil tudi pri nas, ne samo na Kitajskem. Vem, da je za nekatere jutri maša in glede na tisti trailer (sem ga gledal do konca, za pokoro) me kar malo sovražiš, ker ti stalno “podtikam” da si deklica (imaš kdaj spleteno kito?), ampak ne morem se zadržati, da bi ti zatežil, da ti bi jutri bolj kot petje v zboru v življenju koristil ogled BianLian. Če le kje obstaja verzija z angleškimi podnapisi. Taitai je nekaj govorila o tem, pa se ne spomnim in nisem favorital, ker imam na dvd.

Samooklicani Laoši

. https://youtu.be/RU1mu9o6a_k

. https://youtu.be/-B3hA2wmYRw

Ne gldam filmov. Kdo ma danes še čas za to.

gledam

Kul tip, 27.02.2022 ob 06:10

Ne gldam filmov. Kdo ma danes še čas za to.

So pesmi bile predolge in so jih skrajšali na 4 minute. Kaj sledi?

New Report

Close