Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vaši najljubši filmi

Vaši najljubši filmi

zato še kopija za moj arhiv; tisto mickomajdanje bom samo sprožil, vsak dan enega; edina tema, ki jo res berem je tale

Mickomajdni filmski večeri: torek 1. sušec 2022

Okej, okej, naslov je klikbajt, ampak namen ni trolanje.
Gospa Micka, ki sem jo po pomoti enkrat “zatipkal” v Majdo, je odprla v današnji dobi zelo smiselno vprašanje, koliko dejansko vemo in koliko smo se pripravljeni poučiti o tako imenovanih “neevropskih” kulturah. Za primer je dala naslednjo iztočnico: kdo od vas bi znal, brez interneta seveda, na pamet našteti svojih 5 najljubših kitajskih, japonskih, iranskih, brazilskih, afriških itd filmov.
Mickin krožek ima še 4 člane, od katerih smo štirje precej stalni, Majda, Mmš, Taitai in Yilang, gospod Piškot pa se je po eni precej tehtni pripombi nekam odpravil, verjetno na kakšno službeno pot. Ko se vrne, bo gotovo imel še kaj zanimivega za povedati. Kolega, varno pot in vse dobro.
Naše debate vijugajo včasih v zelo čudne vode in niso zanimive za nobeno od vas, ne glede na to, če ste mlajše ali starejše mladinke.
Obstaja pa ena stvar, ki bi morda vseeno katero zanimala. Če si danes zvečer na TV ne želite gledati reklam za drage avtomobile, ki si jih tako kot jaz ne morete privoščiti, vam ponujamo “neevropski” film dneva. Filmi so iz moje DVD zbirke, ampak tehnološko pismeni članici Mmš in Taitai znata nekatere od njih poiskati na javno dostopnih virih.

Spoštovane kuhačveklje (op. to je nova beseda slovenskega jezika, pomeni pa bralke Starševskega čveka ki rade kuhajo)
Jaz še nisem upokojen, imam omejen čas in dosti hobijev, zato ne gledam kuharskih oddaj, ne na TV ne na jutubu. Od nekoga, ki jih občasno gleda, sem zvedel, da so ti ogledi sicer v srednješolski in upokojenski populaciji precej popularno početje, zato sem se spomnil na prvi svetovni film, ki se je začel imel “epsko” kulinarično sceno. Te ideje se žal ni spomnil kakšen slovenski avtor (če malo provociram: če je prava kultura pri nas samo Cankar, Prešeren in Jančar, so kuharski filmi pač zapostavljeni. zakaj imata Moderndorfer in Lainšček raje seks kot kuhanje, naj se pa na filmskem skladu sama zagovarjata) ampak nek Kitajec, ki se je pisal Li oziroma Lee. Če imate le 15 minut časa, si oglejte začetek filma Yin Shi Nan Nu (jesti piti moški ženska).
Če imate danes zvečer prosto si pa lahko ogledate najbolj “slovenski” film, ki ga Kitajska kadarkoli sproducirala. V nedeljo dopoldne ati kuha župco (ni goveja) za svoje tri odrasle princeske, ki bodo prišle na družinsko srečanje. Princeske atiju med kosilom zatežijo z vsem mogočim (če bi bile Slovenke, bi težile nam tukaj), katera je koga, ki ni vanjo, kateri teži šef, katera bi se rada spreobrnila v krščanstvo, katera bi se najraje kar ločila, katera je noseča in katera ne,…; saj ste dojele bistvo.
Dramatski zaplet se zgodi, ko princeske dvignejo pogled iz svojega svetobolja osamljenosti in dojamejo, da ostareli in navidez betežni ovdoveli ata, kot edini v družini (in to brez njihove privolitve) v resnici seksa, in to seksa kot zajec z mlado punco. Več ne bom izdal. OK, malo sem bil drama king, ampak v bistvu je to to.
Če sem vam tema zdi zanimiva, če vam vprašnaje kdo bo na koncu s kom in v katerih položajih, je film tule

.https://www.youtube.com/watch?v=e0sUJyzRwsc

Še opomba; film bi težko označili za komedijo. da ne boste potem varuhinji čvekuljnih pravic Micki pritožbe pisale. Stil filma je bolj realizem, kot komedija del arte. Komična so pa včasih kar naša življenja.
Lep večer vsem, ne glede na vašo odločitev glede ogleda. Yilang

… več pa morda kasneje …

Taitai, vi ste pa hujša od režiserja serije DaeJanggeum; tale suspenz pa to; a je to fer? pri 60 ne veš, če boš jutri še naokoli

Če ne odgovorite kmalu, bom vsem napisal kaj ste rekla TistiKiSeSmejiMedRiževimiPolji leta 1993; ne mislite da sem pozabil

Višje gor ste omenila eno korejsko serijo; jaz jih sicer načeloma ne gledam, ampak tale spodaj je pa res dobra. Jaz jo imam doma. Enkrat sem bil dlje časa na bolniški in sem jo gledal po 5 epizod na dan. Poskušal sem jo najti tudi na netu, pa je ne najdem. Na YT je polno odlomkov, ampak jez bi rad link do cele serije.

.https://en.wikipedia.org/wiki/Dae_Jang_Geum

Če ne znate vi, potem ne bo pri nas nihče. Yilang

Taitai, Xiaomo

Ta pesem mi je bila vedno všeč, ker tekst najbolje od vseh opiše moja gimnazijska leta. Da se še malo pohvalim; naša ekipa je bila na občinskem prvenstvu prva! Pa občine niso bile za tri pedi dolge, kot so danes. Samo 60 jih je bilo v celi Sloveniji.

.https://www.youtube.com/watch?v=Ca3JKZXs9Gk

Yilang

Korejska vojna med partizani in domobranci
(1) Taegukgi (točno ta če noben drug; vojna morda ni tematika za Xiaomo, ampak film je res fenomenalen, če hočete razumeti današnjo Slovenijo in gospo Spomenko)
(2) JSA (posledice delitve po 37tem; mikro drama med stražarji)
(3) Weikkeum tu Dongmakgol (prepovedan v obeh državah, v evropi pa ok)
(4) To the Stary Island
(5) Summertime

Najbolj grozna trilogija, ampak strašno slavna; če nimate izjemno močne psihe odsvetujem sploh prvega; Monte Christo ni nič proti temu filmu
(6) Oldboy
(7) Mr. Vengeance
(8) Lady Vengeance

Moderna korejska erotika je zares vrhunska, čeprav golote skoraj ni; če poznate Onibabo ali Suna no onna vesta kaj mislim
(9) The intimate
(10) Marriage is a Crazy Thing
(11) Belle
(12) Chihwaseon (ta je eden od
(13) Hwal (ta je za Xiaomo; noben film na svetu ji ne bo več povedal o njej sami; boljše od Držića)
(14) 3-Iron
(15) Spring Summer Fall Winter Spring
(16) Untold Scandal
(17) Tale of Legendary Libido
(18) Green Chair

Najbolj nenavaden film o plesu
(19) Dance with the Wind

Zgodovinski spektakli
(20) Musa the Warrior (moška klasika)
(21) Duelist (ta je za subtilne ženske; višji nivo)
(22) Legendary Courtesan (malo sabljanja, ženska tematika)
(23) King and Clown (Kokoši stil)
(24) Shadows in Palace (za ženske zelo zelo priporočam)
Pozabil sem klasiko
(25) Hanyeo (iz leta 1960; še kako #metoo relevanten; obstaja nova verzija iz leta 2010 ali tam nekje; videl v kinu, doma ne najdem)

Ostalo
(26) Oasis (na festival super popularen; ljubezen dveh z robnega roba; orang pingiran rečejo v Malaji)
(27) Tazza (korejska posebnost, nam neznana igra podobna pokru, zelo napeta zgodba, obrtniško odličen, kot kriminalka, malo nasilja)
(28) Bedevilled (hud napad na patriarhat, realizem, ampak veliko krvi; absolutno ni za Xiaomo, niti pod razno)

ps. korejske romantične komedije so precej drugačne od ameriških. nekatere so prav dobre, so pa delano nekako po ayneh principu (od Makhmalbafa). Ena ki ni slaba, je My Sassy Girl, ampak so še boljše. Zdajle se mi ne da več. Za tri leta imate dovolj Koreje. Ena zelo v redu je o moškem ki nasede na samotnem otoku sredi mesta. Imel sem še en zelo dober igrani film o arirangu, ampak je bilvcd in ga ne najdem v vsej tisti zmešnjavi.

za prihranek pri času je tu povezava

. https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/57924352

Hvaljen jaz! Yilang

Zdaj pa, če je volja, pot pod noge do primerne knjižnice. Res zelo pripročam v branje.

Odgovor na objavo uporabnika
za Taitai, 01.03.2022 ob 16:43

… več pa morda kasneje …

Taitai, vi ste pa hujša od režiserja serije DaeJanggeum; tale suspenz pa to; a je to fer? pri 60 ne veš, če boš jutri še naokoli

Če ne odgovorite kmalu, bom vsem napisal kaj ste rekla TistiKiSeSmejiMedRiževimiPolji leta 1993; ne mislite da sem pozabil

Kaj sem že rekla?

Serija ima 54 delov??? Kdaj naj si človek to pogleda? (retorično vpraanje!) https://ww1.123moviesfree.net/season/jewel-in-the-palace-dae-jang-geum-14181/watching.html

Ta, ki sem jo jaz omenila jih ima “samo” 16 in je svetlobna leta daleč od zgornje. Govori o distopični Koreji, nekje v prihodnosti. Ko sem jo gledala se mi sploh ni zdela tako oddaljena prihodnost.  https://dramacool.ac/video-watch/online-drama-the-devil-judge-episode-1/

gledam Shall We ダンス ? Ni me še potegnil, me zanima v katero smer se bo obrnil. Kar se plesa tiče sem fan Polunina. Začetnike težko gledam, ampak še puščam možnost, da mnenje spremenim.

… več pa morda kasneje … doma imam najstnike, ki se dejansko želijo družit z mano 🙂

za kokoši-ja al kako se že zdaj imenuješ … se globoko opravičujem, če sem te z mojim pisanjem kakorkoli prizadela, pišem kot pišem, bolj dejstva kot pa zgodbe. Preveč osebno jemlješ napisano in potem vso energijo ki jo imaš porabiš za po moje brezvezne podrobnosti, ki jih tisti ki želimo itak že vemo, ostalih pa tako nikoli ne boš prepričal .. zakaj bi sploh jih prepričeval? O čem točno? Brez veze če mene vprašaš .. No sej me nisi 🙂

wanan

Maiko san, konbanwa.

Na vaše pravo ime čakajoč vam želim povedat, kako sem jaz “bral” shall we dansu

Človek iz kulture A se odloči da bo poskusil nekaj kar je njegovi čisto tujega, nekja iz kulture B. Seveda je pre tem neroden in potencialno predmet posmeha, ampak vztraja in ignorira mnenje okolice. Ekvivalentni film, iz B v A, bi bil: Yilang se v Ljubljani uči, na skrivaj, delati ikebane, vsi sodelavci ki bi to zvedeli bi pa umrli od smeha.

Malo sem prebral o Poluninu, zame je to skrivnostni svet. O klasični glasbi nimam pojma, čeprav sem rad poslušal določene skladbe, do katerih sem prišel naključno. V življenju sem bil v Operi in Baletu manj kot 20x. Mogoče 30x. Kot otrok sem imel zbirko LP klasike, Brahms, Rahmaninov, Smetana, Dvorak, Beethoven, Bach pa to. Najraje sem imel Madžarske plese v verziji 4 ročni klavir in Dvorakovo iz Novega Sveta, ki mi jo je dal sosed na kaseti. Poslušal sem jo v maminem avtu, ko smo hodili na obisk k dedu, eno uro daleč.

舞子さん

čingven tisto o zodiaku. nisem dojel o niku. mislim pa nisem šerlok. a se lahko enostavno podpišete pod naslednje sporočilo? v nasprotnem primeru vas bom začel brez vašega soglasja naslavljati Ji Wuzi, oziroma

鸡舞子

ps. za 54 delov potrebujete 14 dni bolniške. preverjeno zadošča. Zaijian.

Yilang

Državni sovražnik št. 1 Francoski film.

Danes sem prebral nekaj stvari od Kokošija, pa me je prijelo, da bi malo pogledal precej veliko zbirko, ki se mi je nabrala zadnjih 30 let. JV Azija bo še malo počakala.

O vzroku zanimanja za to temo vama ne morem povedati nič in za vaju ni pomemben. Micka za tole ni prosila, sem samozvani naštevalec lezbičnih filmov. Nekateri filmi so kitajski.

Mene ne zanima t.i. lezbični film per se, ampak vse  naokoli te teme; odnos strejtov do njih, zgodovina filmskih likov lezbične vrste v strajt filmih, filme ki so jih snemale same lezbijke tudi če so bolj gverilski; skratka totalni Edward Yang z moje strani

Filmi so urejeni po letu nastanka, ker je tako urejena moja zbirka. Nekateri so resnično objektivno dobri, zanimivi za vsako filmoljubko brez predsodkov. Malo sem na hitro označil, za podrobnosti ni časa, sem samo prelagal in tipkal.

Za Maiko san in Xioamo so mnogi objektivno nezanimivi. Če to bere kakšna mlada neoutirana, vam želim mlada dama da bi v življenju srečala čimveč dobronamernih ljudi.

Za Kokošija pa, če hočeš biti ekspertni homofob buster, eno leto dela je pred teboj. Ko boš videl vse tole, boš razumel, kaj jim jaz lahko delam, če mi je slučajno ćeif, kar pa mi po navadi ni.

(1) Madchen in uniform
(2) Children hour (objektivno mega pomemben film za kakršnokoli debato; nujen ogled; Audrey Hepburn; A produkcija; leto 1960 tam nekje)
(3) Tystnaden
(4) Manji
(5) Persona
(6) Sedmikrasky
(7) Killing of Sister George
(8) Valerie
(9) XYZ
(10) Celine et Julie vont en bateau
(11) Je tu il elle
(12) Picnic at Hanging Rock
(13) Bilitis
(14) Julia
(15) Vie come sa
(16) Manhattan
(17) Vrouv als Eva
(18) Private Benjamin
(19) Times Square
(20) Egymaszra nezve
(21) Personal best
(22) Coup de Foudre
(23) Lianna (1983 ta je bil kultni, sploh zaradi citata; opomba za Kokošija – včasih smo sprejemanje oseb ki ljubijo na malce drugačen način izrazili z dvoumno frazo: okej, sem dojel kaj Lianna Massey rada je za večerjo; poglej film pa boš razumel)
(24) Silkwood
(25) Before Stonewall (Kokoši, če še mlatiš po homofobih, absolutno preberi nekaj člankov, vikipedijo, glej ta film in osvoji besednjak pro-Stonewalla; to je kot atomska bomba v takih debatah)
(26) Hotel New Hampshire
(27) Berlin Affair
(28) Desert Hearts
(29) Vera (brazilska varianta seveda)
(30) I’ve Heard Mermaids Singing
(31) Jupon Rouge
(32) Waiting for the Moon
(33) Unberable Lightness of Being (Kundera seveda, ampak kar dosti predelan, predvsem s stališča ljubezenskega trikotnika in biseksualnosti)
(34) Henry and June (vemo kateri henry in katera june, ampak tudi kar precej predelan, ampak na način ki bi ga anais verjetno odobravala)
(35) Oranges are not only Fruit (tale je bl pa v “naših” časih res res vpliven na strajte; BBC in dobra tehnična produkcija)
(36) Portrait of Marriage (tudi BBC, takrat je bilo tam obdobje intenzivne kokošijade)
(37) Yo la peor de todas (zelo mi je bil všeč, čeprav tehnično ni kdo ve kaj; mišljen sicer za katoličane)
(38) Butcher’s Wife (včasih sem imel v življenju občutek, da so take kao neumne komedije v resnici bistveno bolj razbijale predsodke, od vse pojočih morskih deklic)
(39) Fried Green Tomatoes
(40) Salmonberries
(41) Twin Bracelet (avtorica Huang Yushan, slabša tehnična kvaliteta morda, redek, meni iz subjektvnih vzrokov eden naljubših)
(42) Belle Epoque (za Xiaomo, da jo malo dražim, da bo 10k zlicitirala na 15k)
(43) Claire of the Moon
(44) Forbiden Love (obvezno gledanje za Kokošija)
(45) Even Cowgirls get Blues
(46) Go Fish (ne ravno dober film, ampak eden prvih gverilskih aktivističnih avtentičnih; če hočete vpogled v to kar ne razumete)
(47) Heavenly Creatures (samo če imaš pravo perspektivo, ker je možno čisto napačno branje; moje branje je -> tragedija ki je v bistvu porojena iz napačnega odgovora na homofobijo)
(48) Incredibly True Story of two Girls in Love
(49) Only the Brave
(50) Priscilla Queen of Desert (ta je o moških sestrah pravzaprav, ampak je bil zelo vpliven)
(51) Serving in Silence
(52) Sister my Sister (samo za zelo zelo zrele osebnosti; ostali bodo brali diametralno narobe, kot bi HC)
(53) Gazon Maudit (super smešen, če si strejt in nikoli nisi bil žrtev; Kokoši bo morda tega bral narobe)
(54) Village Affair
(55) When Night is Falling (če sta strajtici in nimata časa, tega pa vsekakor; vsaj tega; vpeljal je tudi znamenito glava-ob-glavi-180 filmsko pozo)
(56) Bound (pro lezbična kriminalka; zgodnja šibkejša verzija Fingersmitha)
(57) Citizen Ruth (za Xiaomo, malo ortogonalna tema, mi je zdaj prišlo dodatno na misel)
(58) Late Bloomers
(59) Tale of Love (absoluta must; indijski)
(60) It’s in the Water (to sem zvedel odgovor, zakaj me nekatere ženske ne marajo: kontaminiran vodovod)
(61) Konkurrentin
(62) 2 seconds (če imata radi Primoža Rogliča, je to film za vaju; produkcija nič posebnega, ampak nekako ljubek)
(63) Fucking Amal (to je videla cela Slovenija, ampak vseeno dam zraven; drugi DVD ki sem ga imel doma; prvi je bil slovenski film Babica gre na jug)
(64) High Art
(65) Revoir Julie
(66) Tous papas ne font pas pipi (obvezno za vse strejte; v kanadi uspešnca, pri nas skoraj neznan, za dve družinski znanki esencialen; meni je bil všeč)
(67) After Stonewall (Kokoši pay attention)
(68) Aimee and Jaguar (emocionalno gledano najboljši prizor prvega spolnega odnosa med vsemi filmi ki sem jih kdaj videl; daleč najboljši; noben straight film ne pride blizu)
(69) Better than Choclate (nič vrhunskega mapka avtentičnost zame precej šteje)
(70) Emporte moi (glej glej kdo igra v stranski moški vlogi)
(71) Ji Sor (ktajska zgodovina za plus)
(72) Chutney Popcorn (v bistvu bolj slab film, gverilski, ampak vsebina je pa relevantna)
(73) Nannan nunu
(74) Porquoi pas moi
(75) Todo sobre mi madre (Almodovar, nelezbični a relevanten)
(76) Whispering Corridors (za večino neprimeren, a ti da misliti, če ne želiš, da te film zabava ali da ti je “v redu”)
(77) Zwei Frauen Ein Mann Ein Baby (referendum kdo? dddd)
(78) 101 Reykjavik
(79) Johnny Greyeyes (ZDA staroselci seveda)
(80) Lieb mich!
(81) Love Juice
(82) Songcatcher
(83) Truth about Jane (vemo mi vemo, že pred ogledom)
(84) Gaudi Afternoon
(85) Fish and Elephant (Maiko san; kitajski)
(86) Journey to Kafiristan (politično zanimiv v trenutni situaciji)
(87) Karmen Gei (ni ravno dober, je pa očitna premisa intrigantna)
(88) Kissing Jessica Stein (romantična komedija)
(89) Lost and Delirious (za Kokoši argumente; dobro posnet, tragičen konec)
(90) Sin noticias de Dios
(91) What makes Family (absolutno manjkal na RTV ko je bil; obvezen začetek debate o novem referendumu, če je to še relevantna tema)
(92) A mi madre gustan las mujeres (no mulo, zdaj pa prežveč ti tole)
(93) Blue Gate Crossing (MAiko san; kitajski)
(94) Bobbie’s Girl
(95) Maggie and Annie (amaterski, ampak če hočeš razumeti kaj se dogaja v glavi žensk ki ljubijo ženske moraš potrpeti)
(96) Tipping the Velvet (ABSOLUTNO da; kaj pomeni fraza ne bom izdal; knjigo sem tudi bral, ampak film je čisto ok predelava)
(97) Goldfish Memory (zabaven irski, ni samo lezbičen)
(98) I Exist (dokumentarec za Kokošija, da bo znal udariti na pravi način)
(99) Love me if You can (kitajski, ampak stilsko poseben, dvomim da vam bo všeč; meni ta stil ustreza, veliki večini ne; vsekakor advanced level)
(100) Making Maya (povprečen, a eden redkih POV filmov tistega časa na to temo)

Okej, 100 je meja. Zdaj pa za 1995+ samo še A produkcija

(101) Head in Clouds
(102) Hu Die
(103) My Summer of Love
(104) Sancharram (vseh mustov must; mislim really)
(105) Saving Face (must, če nimate kitajskih prijateljev oziroma kolegov; tisti ki jih imamo vemo pred vsako sceno kaj se bo zgodilo)
(106) Fingersmith (ABSOLUTNO da; ni debate o temle)
(107) Chinese Botanist’s Daughter
(108) Gymnast (hipnotična umetnost neodvisna od ljubezenske zgodbe; fenomenalni glavni igralki)
(109) Imagine Me & You (super butasta predzadnja komercialna scena, sicer pa poln kultnih citatov; za moške obvezen)
(110) Legaturi bolnavicioase
(111) Loving Annabelle
(112) Nina Heavenly Delights
(113) Puccini for Beginers (zelo zabavna romantična komedija z biseksualnim twistom)
(114) Village Romance (dokumentarec, madžarski, osmomarčni)
(115) Ha sodot (no koncu sem še jaz jokal; kakšna epska izdaja ljubezni; če nisi siciopat je konec takozelo življenski a tako boleč; MUST MUST)
(116) Itty Bitty Titty Committee
(117) Spidder Lilies
(118) World Unseen (MUST MUST)
(119) Waterlilies
(120) Affinity
(121) Guitar
(122) I cant think Straight (kar zelo za)
(123) Misseu Hongdangmu (nenavaden ,a če vam je všeč WKW stil, zelo priporočam; če ne, ni za vas)
(124) Piao lang qing chun
(125) And then Came Lola (ena boljših romantičnih komedij)
(126) Eloise (totalno za; španski)
(127) El Nino Pez (še malo v J Ameriko)
(128) Je Te mangerais
(129) Sasameki Koto
(130) Bloomington
(131) Elena Undone
(132) Gigola
(133) Habitacion en Roma (zgodba naše mladosti; posnel bi jo jaz samo v hetero verziji; temu se reče YH mentaliteta)
(134) Secret Diaries of Miss Anne Lister (MUST MUST)
(135) Albert Nobbs (MUST MUST)
(136) Break my Fall
(137) Snow Flower and Secret Fan (kitajski)
(138) Yes or No

ps. izjemno pomemben film iz leta 1980 se je imenoval Richard’s Things. Ko sem bil mlad sem ga videl na TV, zdaj ga pa ne najdem nikjer. Rad bi ga videl še enkrat. Bivša Taitai, zdaj Maiko san: vi ste moje zadnje upanje.

Pozdrav. Yilang

Pozdravljeni. Ta film, ki ste ga navedli se mi zdi znan, čeprav te vrste filmov ponavadi ne gledam. Moje zanimanje pri filmu je skoraj v celoti odvisno od odstotka ženskih likov, zato vam je verjetno jasno kateri eden in edini je moj film #1.

Ali je to film, ki je pred nekaj leti bil na slo dvd, ki so prodajali v kinodvoru? Imam občutek, da sem ga enkrat gledal, potem pa dal enemu sorodniku kot darilo za novo leto.

Če boste še brali to temo in odgovorili, se vam vnaprej zahvaljujem. Yilang

Nekaj vam pojasniti. Če bi vedel kam naši pogovori vodijo bi to storil že na začetku. Potrebujem nekaj časa. S službo sem v glavnem za danes končal. Bom napisal in objavil. Yilang

pravekvulitakovimdesetpuskecemtednejsmevleseažertujemetaditako

vevecijsoupromneprostedostatečnemimožebikaždejvztahihledkončil

mamtrumfžetoporžadještjenehapešnebodelašženekdibihvedjelžetadipišeš

pržedrokemanikdbisenicaninestaloklidnespivejnakorekdižpržestaneš

slepičittakmužemezasslušnjemluvitspolumužešjseiomluvitprovšehnilž

iipodvodijestlihcešmužuzasbitučitelemalepotakovihlžehostatniveciužnejdou

sžadnoubinešlinekteritakovijsmejednaležaokamžitekonectrohulitujial

etaktoje

Maiko san, morda je čas da začnem na začetku, ker imam občutek, da naše debate brez potrebe malo vijugajo in ne potekajo v optimalni liniji.

(1) Jaz se nameravam udeležiti volitev 2022. Vedno sem hodil na volitve in referendume, nikoli pa nisem bil v nobenem smislu politično aktiven. Udeležbo na volitvah jemljem kot prostovoljno izbiro. Če vi volite ali ne, mene ne zanima in to na naše debate ne vpliva.

(2) Sem eden od tistih, ki niso apriorni navijači nobenega kluba, zato vedno pred dokončno odločitvijo malo spremljam ponudbo IN TUDI kaj mislijo, želijo, komentirajo moje sodržavljanke in sodržavljani.

(3) Pred dvemi tedni sem zvečer odprl MMC z namenom da malo preberem komentarje (ne novice same) na teme ki se direktno ali indirektno dotikajo politike. Komentarji tam so povsem neužitni, očitno naklepne zmerljivke plačanih komentatorjev katerih cilj ni koga v kaj prepričati ampak povzročiti odsotnost kakršnekoli smiselne debate na centralnem nacionalnem portalu.

(4) Nekdo mi je predlagala, naj poskusim SČ, češ da tukaj čisto normalni starši komentirajo čisto običajne reči.

(5) Nad prebranim sem bil izrazito razočaran in kmalu sem hotel odnehati, vendar sem med starimi čveki opazil besede, podobne besedam, ki sem jih slišal od bivše sodelavke, s katero sva včasih skupaj šla na kavo in/ali v menzo. Najini odnosi so se ohladili, ker sem jo ujel na precej debeli dokazljivi laži, tega pa jaz ne toleriram nikomur. V demokraciji ima vsak(a) pravico lagati po želji, nima pa pravice pričakovati, da ga(jo) bom povabil na kavo.

(6)   Zadeva me je začela zanimati in sem 6 ur posvetil raziskavam portala za 3 leta nazaj in izvedel marsikaj o samem sebi, nekatere stvari celo nove. Očitno sem bil kar nekaj časa, anonimno seveda, tarča opravljanja. Ker je vse tu anonimno, me zadeva zelo zabava, zdajšnje sodelavke pa se mi še danes včasih čudno muzajo, zato domnevam, da sem v službi tarča kar lepega števila govoric, ko ženske ugibajo kaj od teh čvekov o meni je res in kaj ne. Kakorkoli že, po oslovi senci lahko tolčejo, zato sem hotel odoslati (odpujsati, a štekate) na domači travnik, ko sem opazil temo Filmi.

(7) Ni mi dalo miru, pa sem odprl in prebral. Bilo je pozno, pa sem napisal Micka če si tu, bom pa jaz kaj povedal. Upam da mi do zdaj verjamete, da nekaj malega o temi vem. ne toliko kot Štefančič, ampak dosti več od povprečne 30 letnice. Ker se mi je delo da tema nima res smiselnih prispevkov, sem se tisti večer od SŠ dokončno poslovil.

(8) Zjutraj sem si bril sivo brado in naenkrat začel razmišljati, kaj pa če Takole je, ki je nalepila nekaj smiselnih YT linkov, ni prazna nakladačica? Kaj pa če je v resnici pronicljiva bralka in gledalka, ki je dojela, da je bil moj opis Wodw muqin fuqin milo rečeno na hitro spacan? Pa sem se med vrnitvijo s treninga odločil, da napišem še en čvek, na tak malo žongvenovski način, ki bi takoj razkril bleferko.

(9) No, pa sem odgovor dobil in zdaj smo kjer smo. Razumem da imate najstnike in malo časa. Jaz sem v vašem življenju nepomemben znanec in tako naj ostane. Moje zanimanje za vas je vedno bilo in bo izključno intelektualne narave. Danes so inteligentni sovorniki skoraj neobstoječi in inteligentne sogovornice redke.

(10) Moje princeske in zvezdice so odrasle, poročene, živijo drugje in me kličejo enkrat tedensko, pa imam po službi ali ob večerih včasih malo več časa. Trenutno sem itak v karanteni, pa ga imam še več. Če se boste še kdaj oglasila, bom prebral in odgovoril, v nasprotnem vam pa želim vso dobro v nadaljevanju vašega življenja. Preostanek foruma me več ne zanima, razen da bom čvekuljam kdaj predlagal ogled kakšnega filma. Tiste, ki hočejo ignorirati, jim škode ne bom povzročil.

Maiko san, bodisi zaijian bodisi khoda hafiz. Če se več ne slišiva, hvala za vse. Yilang

. https://youtu.be/CZ0B22z22pI

Ana Babana? Pred Ana Holivudska. Če si 18+ maš tu link.

.https://www.youtube.com/watch?v=bk_aOjfkCrY

trenutno solidno serijo Ares;

https://www.netflix.com/si/title/80995039

.https://www.youtube.com/watch?v=ObXJvC49_4k

Kokoši, kar precej me daje radovednost kdo si v resničnem življenju. Tukaj na forumu vsi igrate neke vloge, razen Maiko in mene. Kaj se v resnici dogaja v tvoji glavi? Direktno vprašanje je butasto in nanj ni mogoče odgovoriti, zato me zanima če bi mi napisal kaj si v resnici misliš o nekih citatih čisto desetih virov. Ne želim da poveš karkoli “podatkovnega” o sebi ali drugih, samo kako razmišljaš o nekih splošnih zadevah, ki jih slučajno vidim na internetu. Če lahko, bi začel z odnosom do religioznosti.

Tole je resnični konec neke današnje pridige.

Iščimo v tem postnem času Boga. Zelo ga iščimo. Če nas grabita histerija in panika, iščimo Boga. Če nas grabi jeza nad Putinom in njegovim pristaši, iščimo Boga. Če nas grabi sovraštvo do nam nenaklonjenih, iščimo Boga. Če nas grabi obup, iščimo Boga. Svetovna stiska je sedaj naša Kalvarija. Tukaj pa je že Kristus na križu, zato nismo sami ali osamljeni. Na tej Kalvariji nas Bog ne razume po naših človeških načrtih, temveč po svoji nedoumljivi slavi in neskončni ljubezni do nas. V tišini našega srca veliko molimo. Naj bo ta molitev vpitje k Bogu po njegovi bližini, usmiljenju in pomoči. Bog je prav v tej tišini. Čaka nas, hrepeni po nas, ljubi nas.
    Že tretja Velika noč v zadnjih letih bo drugačna. Pri prejšnjih dveh se nismo prepustili skušnjavi strahu in žalosti. Tudi letos se ne bomo. Vstali Kristus je naš Rešitelj, naša varnost in naše večno življenje. Kdo je lahko zoper nas, če je vstali Kristus z nami? Nihče. On je naše večno življenje že sedaj in nekoč v Očetovi slavi v prečudoviti večnosti.
    Vse naj nas blagoslavlja in tolaži nebeški Oče, ki nam je po Kristusu dal moč Svetega Duha, da ohranimo v sebi tišino Božjega miru in upanja na rešitev iz sedanje stiske.
    Nebeška Mati Marija, Kraljica miru, naj bo vedno za nami in prosi za nas pri Bogu.
    Skupaj z vami na poti do Kristusovega vstajenja,
    vaš škof Peter

Zanima me tvoj odgovor na naslednje
(1) ali veš s katere spletne strani sem to vzel?
(2) ali veš Peter kdo?
(3) si ateist, agnostik ali vernik?
(4) ali se s povedanim strinjaš -v celoti-kar precej-malo pa že-sploh ne?
(5) ali lahko napišeš nekaj svojih lastnih misli na zgornji tekst?

(6) Ali si v osnovi oseba brez poguma izraziti svoje mnenje in je edini odgovor, ki ga upaš ponuditi kontra vprašanje, kaj si jaz mislim o tem tekstu?

za Maiko sem mal prestara, a nisem?  鸡 je pa že nekdo drug v tej temi, a ni? Predvsem pa  我不是鸡 Wǒ bùshì jī (wo bu š či).

op. pinyin: j se vedno izgovori kot č.

家 Jiā (čia)

今天 Jīntiān (čin tien)

手机 Shǒujī (šou či)

我不叫鸡  Wǒ bù jiàojī (wo bu čiao či) . 我的名字不是鸡 Wǒ de míngzì bùshì jī (wo d minc bu š či) . 你可以叫我鱼 Nǐ kěyǐ jiào wǒ yú (ni k ji čiao wo ju)  in to sem tudi na eni od prejšnjih strani napisala. Ampak v resnici je vzdevek tukaj samo vzdevek, nisem posebno navezana na nobenega, brez težav sem lahko tudi maiko ali pa taitai, saj v resnici sem skoraj vse, kar ta 字 (c) predstavlja.

Polunin je Ukrajinec, šolan v kraljevski baletni šoli London, s tatoojem Putina na prsih. Kontroverzno, tako kot on sam, ki je še pred svojim 20tim letom bil glavna zvezda londonskega kraljevega baleta, pri 21tih pa vse skupaj poslal v tri marjetice in šel, tudi zato, ker mu je vojaški režim baletne hiše  presedel, ker mu je družina razpadla in nič več ni imelo smisla  Dokumentarec o njem na hitro https://www.youtube.com/watch?v=FDWEAywygU0 dosegljiva je pa seveda tudi daljša verzija. Šel je v Rusijo, si moral na novo zgradit baletno ime, Putin mu je dal državljanstvo, Ukrajina ga je dala na črno listo. Zdaj gre čez proces odstranjevanja tatoojev. Res me zanima njegovo mnenje o dogodkih zadnjih dni. No, dejstvo, da je v svojem zadnjem videu Putinov portret zakril z mejkapom verjetno pove dovolj. Pa tudi to, da je plesal v Bolšoj teatru pred vso rusko elito svojo koreografijo na neuradno gejevsko himno, na koncu so mu pa vsi ploskali, pogumno! Tudi mene balet v osnovi ne gane preveč, me pa zato ljudje, ki si upajo. On je visoko na tej lestvici.

Podobno si “upa” gospod Sugiyama. Ampak ta se je plesnega podviga lotil iz povsem drugih razlogov. Tako zelo klišejsko moških, da sem že na začetku nad filmom skor obupala. Pa sem gledala naprej, do momenta, ko praktično obtoži ženo za svoja dejanja. In te moške laži, pa potem presenečenje … a si vedela? Ja ne nisem ej, eno leto voham ženski parfum na tvojih srajcah, verjetno je to zgolj slučaj. In potem se še enkrat pokaže da so dejansko otroci najbolj razumna bitja na tem svetu. Bi konec lahko bil še bolj holivudski? Dvomim. Sem morda res v enem prejšnjih komentarjev prebrala, da bi to lahko bil sanjski moški? Moj sigurno ne 🙂 Ok, da povzamem, pričakovala sem več. Vse do konca sem upala na nekaj …  dobila pa ne ravno tega. Recimo ko naročiš bubble tea. Komaj čakaš na tiste kroglice v ustih, pridejo pa neke brezvezne palčke, ki nimajo nobene veze s tem, kar si želiš ti. Ok, samo na glas razmišljam, dvomim da to koga zanima. Če pa slučajno koga https://www.cremashop.eu/en/info/guides/what-is-bubble-tea

Richard’s Things https://123moviefree.sc/mov/what-richard-did-2012/watching.html/?ep=4

Čas me pa res malo preganja, ampak pridem še nazaj.. saj si moram izbrat naslednji film ane ..

Če zgornji link ne dela, sem našla še na YT  Richard’s Things .https://www.youtube.com/watch?v=4ZbrJ4fhaKk

Uf, nameravam odgovoriti, a ne gre. Na forumu sem napisal par sporočil a nato jih nisem mogel več objavljati. Zdaj en dan in pol nisem mogel objavljati sporočil. Danes sem prav zaradi te teme vstal že ob 4h zjutraj a sporočil mi ni hotelo objavljati.

Mislil sem da so me blokiral. Razmišljal sem a morda zato ker, sem pisal proti Rusiji.

Morda, zato ker sem tu na forumu zelo pibožni gospej “NO” napisal, da je čudaška. A to bi bilo čudno, ker je tudi ona zmerjala ženske, ki se ji niso zdele dovolj dobre kristjanke, da niso normalne.

Poleg tega me je še doma nekaj zafrkavala povetava z internetom.

Zdaj zvečer vidim, da lahko spet objavljam. Napisal sem par sporočil in se pripravljam na to temo, ker tu pač ne bom mogel napisati kratkih odgovorov.

Si bom vzel čas. Samo zdaj je bilo že toliko napisanega, da sem jaz že čisto zmeden in imam v glavi 1000 stvari a poskušam z mislimi ostati še vedno dve strani nazaj. Tako, da se bom zadeve lotil postopoma. Ne vse naenkrat.

Se vrnem. Bom našel čas.

da odgovorim

1. vedno hodim na volitve, imam kar močna politična stališča.

2. kluba? nisem navijač. Spremljam samo naše reprezentance, kolesarje in japonske drsalce.

3. izguba časa

4. no ja ..

5. tukaj vsak misli da koga pozna … sem pa vesela, da v reali ne poznam ljudi, kot so nekateri tukaj

6. o meni noben ne piše, teme o filmih pa vedno odprem, kadar jih vidim seveda … včasih še kaj pokomentiram

7. kdo v resnici bi pretipkaval sem na desetine filmov, ki jih ima doma na polici? uganka!

8. ja ja ja ta film me še vedno spremlja, kar dosti razmišljam o njem ..

9. ja, res je!

10. sem vedno tu nekje

tako na hitro

晚安

ps, link za Richard’s Things je pravi samo  drugi iz YT, prvi je nek drug film, sem narobe kliknila.

Narobe sem razumel; namesto Nikeyi sem mislil nike=nick; potem mi pa nič ni šlo skupaj; torej evropski horoskop?

YU taitai, vi ste Jinzi on Jinzija. šješje na kubik za Richarda.

Vas lahko vprašam? Če ste yu v vseh pomenih, uporabljate klasične swedix ali ste glede tega bolj arenična ali glavična? imate veliko čebelno barvne kombinacije kadar ste yu v najbolj dobesednem pomenu?

Ju taitai, ali imate kakšnega dobrega znanca, ki je Japonec? Jaz sem jih imel, bil pri njih na kosilu itd. Ta film ni zato, da bi vam bil Sugiyama všeč, niti malo ne. Gre za posebno stanje, ki ga jaz nekako razumem, ker  jih poznam ko se malo napijejo. Še več sem pa zvedel od Japonk, o tem, kako živijo njihovi možje. Če ne poznate Narusejevih filmov, težko razumete, v čem je njegova disfunkcionalnost. Jaz sem sicer bil na Japonskem samo en mesec, sem pa 14 dni preživel, službeno, s tremi Japonci v neki planinski koči na Češkem. Vsako popoldne smo bili prosti. Večina evropejcev se je družila med seboj, mene pa vedno zanimajo ljudje o katerih ne vem nič. Pot do resnih pogovorov sem pa našel če verjamete ali ne skozi biljard. Ob biljardu in vrčku piva (takrat sem bil mlad in občasno še kdaj pil eno alkoholno pivo na dan, zdaj pijem uni) se je po petih dneh nekako odprlo med nami in so mi razložili marsikaj o sebi in krutem svetu v katerem živijo. Dansu wo shimashoka je tragedija, ne komedija. Konec ni holivudski, ampak globoko tragičen. Sugiyama je ujet v nemogočo izbiro; hoče vse, z manj nikoli ne bo zadovoljen, vsega pa nikoli ne bo imel.  Problem gospoda Sugiyame ni v tem, da ni všeč vam, ampak da med umivanjem zob ne more dvigniti pogleda v ogledalo. Drugače povedan, bolj po japonsko. Za gospoda Sugiyamo je za smrt še prezgodaj, za živeti pa že prepozno. Meni se smili, ampak jaz sem pač moški, ki več Sugiyam pozna osebno.

Ampak veste kaj, Ju taitai, če bi Sugiyamovi “ženi” sprali ličila (lik je lik, nič ji ne zamerim), kadar je doma 100% chemistry free, je pa to ena taka prava klasična japonska lepotica, hehe. Ste pripravljeni priznati da imam prav?

Če bi bil jaz gospod Sugiyama, bi bil tisti mali po treningu več časa na baseball treningih kot doma, ampak Japonska je seveda demokracija Samo zaradi nje bi gledal še enkrat. Plešem itak ne. (samo bluzim seveda; če bi TistaKiSeSmejiMedRiževimiPolji vedela kaj tule klobasam, bi moral tri dni z mrzlo vodo posodo pomivati in v otroški sobi spati; ona namreč misli da tukaj super resne filmske nasvete o Monsunski svatbi delim; saj se kesam in bom jutri sam od sebe nesel smeti, posesal stanovanje in obesil perilo, še preden pride edikt cesarice)

Yilang

Kolega, ne sekiraj se. Oprosti, nisem hotel delati pritiska. Jaz sem v karanteni veš, pa imam čas za bluzenje. Ampak nimam skoraj nič simptomov, pa malo za službo delam, pa še tisto knjigo končujem. Drugi imate trenutno manj časa, nisem pomislil da s svojimi dopisi povzročam “stisko” in čustveno izsiljujem domnevno “nevljudne”. Voda ne gori. Dokler ne boš našel časa za odgovor, ne bom več nabijal vprašanj.

Yilang

New Report

Close