VCD

Pozdravljeni
Že nekaj časa me muči problem katerega ne znam rešiti. Upam, da se bo med vami našel nekdo, ki mi bo lahko pomagal.
Imam digitalni fotoaparat Kodak DX3600 in z njim sem poleg fotografij posnel že lepo število filmčkov. Te filmčke bi sedaj rad zapekel v VCD formatu, da bi jih lahko gledal na DVD-ju. No in tu se vse konča. Z programom Nero se to da delat vendar pri meni se pri analizi datoteke izpiše: “nepodprt datotečni format”. Enako je tudi, če uporabim program Pinacle ali Win on CD. Maj omenim, da fotografije (jpg) brez problema zapečem v VCD formatu in jih tudi DVD predvaja.
Hvala za odgovore.
A od Pinnacle uporabljaš Studio 8. Tam, moraš izbrati opcijo VCD in seveda imeti tudi ustrezni kodek. Potrebna je pretvorba.
Milan

Za nerota moraš dobiti dodatek, imenuje se “Nero MPEG-2 encoder”, preveri na googlu za ne_mpeg2scvd.exe (poglej na ahead software gmbh) samo pazi, tak CD bo zapečen v kot SVCD, za katerega upam imaš predvajalnik (dvd player ali PC)
Sicer nisi napisal, v kakšnem formatu ti filme shranjuje tvoj aparat, ampak predvidevamo da v aviju.
VCD zapis je najbolj osnovni mpeg-1 format (tisti filmčki, ki jih z neta pobereš z končnico mpg) in je podoben kot jpeg format pri slikah (jpg slike), zanj (in za njih) pa seveda ne potrebuješ nobenih posebnih kodekov.
Filmi iz fotoaparatov ponavadi tudi nimajo velike resolucije, zato poglej kako smiselno je vse skupaj pretvarjati v SVCD. Če je smiselno, seveda uporabi wegovo varjanto, če ni je nekoč nekje obstajal nek pretvornik za Nero, ki je konvertiral iz avi v vcd zapis. Zdaj je nekako čudežno izginil (mislim da ima prste vmes M$), tako iz neta, kakor tudi iz mojih diskov
Ostane pa ti še klasična pretvorba formatov z pomočjo programčkov, pokukaj malo na pod Conversion/Encoding in poišči kak avi2mpg, avi2vcd ali kaj podobnega. Ko boš filmčke prekonvertiral, jih enostavno zapečeš kot VCD.

Hvala za odgovore. Zdaj pa na delo.
Forum je zaprt za komentiranje.