Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Včer sem bla na botoxu – če katero zanima :-)

Včer sem bla na botoxu – če katero zanima :-)

Včeraj sem torej po 7-letnem cincanju in tehtavanju argumentov za in proti končno odšla na naročeni termin k dr. Planinšku.

FIn gospod in zajebant, da joj, se tko heca z vsemi, da sestre zelo rade tam delajo. Bil je izredno prijazen, držal me je za roko, me hvalil, itd., da sem se res sprostila. In na koncu – par vbodov vsega skupaj. Je bolelo glih tok, kot bi me en z buciko špiknil! Po posegu sem mela par rdečih pikic na čelu – kot bi me pičil komar.

Počutje danes v redu, nobenega zategovanja, nobenih bolečin v glavi, stiskanja in drugih nebuloz, o katerih sem prebirala po revijah in spletu. V glavnem – kot da ni bilo nič. Danes se mi na koži nič ne pozna, obraz normalno premikam, čez par dni pa samo enega dela čela ne bom mogla premikat, tam, kjer je botoks prijel – tam sem imela namreč zelo močno izrazno gubo, ker se ves čas v vsakdanu mrščim in stiskam skupaj čelo, da me je včasih od tega bolj bolelo, kot od botoksa.

V glavnem – zelo sem zadovoljna, videt sem ista kot prej, s to razliko, da zgledam, kot da sem dobro spočita in naspana. Res priporočam. Jaz sem se pri 38. le opogumla, bi se že prej, če bi vedela, da bo tako.

Kar je najpomembneje – zdaj šele bodo superdrage kreme ZARES prišle do svojega izraza, kajti jasno je, da je vse skupaj težek korporacijski nateg (to s kremami in njihovo učinkovitostjo), kajti krema vedno lahko deluje SAMO na povrhnjico in po difoltu ne more prodreti globlje, pa če na reklamah stokrat zatrdijo drugače.

Pomaga botoks – in potem se lahk mirno z niveo ali becutanom mažete, ali z navadno kremo iz lekarne, mogoče še boljše, ker je manj umetnih dodatkov v njih.

Čestitam za pogum, se pa sprašujem, kako si lahko že pri dobrih 30 imela tako izrazite gube, da si razmišljala o botoksu?
Jaz bi tudi šla, pa ne bi šla, pa bi, pa ne bi … In tako sem nihala par let (sem starejša od tebe), na koncu sem se odločila, da klinc gleda. Gube si lahko zgladim, grda bom pa še vedno, ha ha. Mal heca. Mož me je vprašal, koliko bi stala taka naložba in je sklenil, da greva za ta denar raje enkrat na leto v Nebesa.

Čestitke in kok časa zdaj to drži

Eh, tudi jaz sem bila, že dvakrat, pa ne grem več. Strup je strup. Malo si preberi, kaj pišejo na forumu o botoxu. Mene je minilo.
http://www.cosmeticenhancementsforum.com/forum/viewforum.php?f=2

Takole je – jaz imam to izrazito gubo med obrvema že vsaj tam od 27. leta, poglobila se mi je pa po 30. letu. Vmes sem uporabljala veliko kozmetike in vsega “naravnega”, toda proti mišicam, ki delujejo avtomatično, nisem mogla nič. To je enostavno moja mimika in pika. Delam intelektualno delo, piešm in se vmes, ko premišljujem, blazno pačim, ko lovim svoje misli – nehote in nevede. Moram vložiti veliko napora, da nadzorujem mišično aktivnost obraza. Zato sem tudi razmišljala o botoksu, saj je indikacija tudi za take mišične spazme. No, zelo sem zadovoljna s svojo odločitvijo.

Še to – dr. Planinšek ni nikakršen plastik fantastik, kot se včasih bere po revijah. Je prijeten možakar, ki kaže svoja leta, le gube na čelu si je poravnal z botoksom. Šarmanten in dinamičen gospod.

Cena pa tkole – 307 evrov.

Pogostost: do 2x na leto, lahko tudi samo enkrat.

Potem pa seštej kreme, kok te pridejo – krepko več. Neka Sisley krema recmo stane okol 200 evrov, drži pa dva meseca. Kaj se pol bol splača? Ker čisto resno – ko si zglajen, bo vsaka krema dobra, ker njena naloga je ščititi pred zunanjimi vplivi in ohranjati naravno vlago kože. Vse ostalo – dodatki hialuronske ksline, kolagena, vitaminov je težek blef. Sem delala v tej industriji in ti lahko povem iz prve roke.

Mene zanima…daj povej še kaj več je zanimivo :)))
Koliko si plačala? Kam vse te je špikni? Kako je z podočnjaki (kaj imajo za to?)? Kaj je rekel glede kremic? Katero priporoča? Koliko časa ti bo držalo? Koliko gubic ti je zapolnil? Koliko ti jih je še ostalo oz. ali si zdaj čisto polikana :))? Kdaj greš na ponovitev? Ali je stanje potem slabše ali enako (ko ti popusti?)?…… Pa še kaj kar se sama spomniš :)))))

Ne obstaja tako grda ženska z gubami, kot je lahko grda ženska napumpana z botoxom.
Problem pa ni v tem, da greš 1 x, problem je v tem, ker je ta postopek “jama brez dna”. Greš 1x, potem še 1x, pa potem spet in spet in spet…in na koncu postaneš Miša Molk. Kakšna je pa ona, si pa lahko pogledaš na eni izmed številnih fotk. Uglavnem, jaz sem proti.

se strinjam, ampak ne smeš metat botoksa in miše v en koš – miša je bla na orng liftingih, ma brazgotine za ušesi. ona res pretirava in ja, na konc je hiša sesuta, ne moreš polovit vseh vogalov.

nič bat.

Da ne bo pomote, te podpiram v tvoji odločitvi, če si zadovoljna z rezultatom.

Cena je pa v bistvu glede na sloves tega zdravnika skoraj zmerna.

držal bo tam 6-7 mesecev, lahko tudi dlje. Prej ko v enem letu ne bom ponavljala, bistveno mi je, da se mi guba zdaj sama od sebe zgladi, ker se koža ne bo krčila in bo koža imela priložnost za naravno obnovo. Če bo dobro, me prej kot v 12 mesecih ne vidi.

Proti podočnjakom ne vem, kateri poseg bi ti pomagal – vprašaj kakšnega dermatologa.

Špiknil me je parkrat med obrvi in 2x v bližino oči. That was all. Obraz je še vedno moj, sploh pa od oči dol nisva nič delala in tam se še naprej mirno pačim, kremžim, stiskam usta skupaj kot pasji anus, itd :-))) Kot rečeno – imam pač klovnovsko mimiko. Taka sem.

Moja prijateljica je imela izrazite gube in je sedaj po botxu prav luštna. Res in tudi sproščena je bolj, nasmejana.

Se strinjam – enako bi računal Bartenjev ali katerikoli drugi dr., ki se ukvarja s tem. Zaradi nekih okoliščin (sem partner sanatorija, kjer dela doktor) sem plačala samo material (147 evrov).

Poceni, a ne 🙂

Ne počutim se kot pošast, vem da se bom starala naprej, in upam, da dostojanstveno. Ker za svoja leta izgledam dobro, kljub pačenju – tudi Planinšek je bil presenečen nad letnico rojstva, v glavnem mi pa vsi dajejo par let manj, kot jih imam v resnici. Ampak čelo je izgledalo zaradi stalne gube kot “počeno”, če veš kaj mislim. Zato sem se tudi odločila za poseg.

Jaz te res popolnoma razumem, zato sem pa tudi sama poskusila, ker tiste drage kreme so blažev žegen. Ne vem, koliko enot si dobila, jaz sem prvič dobila 15, po 3 mesecih(samo toliko časa se je obdržal)pa 25 enot. Po enem tednu se je začelo zategovanje, meglen vid, suha usta in razjede na dlesnih. Mogoče boš ti vse skupaj boljše prenašala, ne vem. Nekaterim se reakcija pojavi šele po recimo, četrtem posegu. V glavnem, malo bodi pozorna na to. Držim pesti, da bo vse v redu.
lp

misliš enot ali vbodov? Ker zame je porabil četrt ampule, kar je minimalno – zagotovo je bilo največ sedem vbodov.

Me pa zanima, ali te reakcije še vedno imaš, ali ne več?

Jaz tudi resnično ne mislim ponavljati – pa ne glede na to, koliko časa bo držalo – prej ko v enem letu, pa še to samo, če bo tista guba med obrvmi spet postala ful izrazita.

Pretiravanje ni dobro v nobeno smer. Ene tle na forumu sicer blazno hvalijo neko kremo Alteia cell elixir, ampak kot rečeno – sprobala sem skor vse, kar je na trgu. Kreme, tudi najdražje, dobivam večinoma promocijsko. Enostavno NI kreme, ki gladi gube, so samo bolj ali manj prijetne, take ki dajejo več ali manj občutka ugodja. To je to. Moja mati ima 75 let, vse življenje je uporabljala samo Soleo in Niveo, pa ima kožo kot rožica, še 60-letnice nimajo tko lepe. Čist je napeta in fejst, pa je cvse življenje garala ali v pisarni, ali pa doma zidala hišo.

In seveda se zavedaš, da boš take kure z vbrizgavanjem strupa (ker to botox je – eden najnevarnejših strupov, ki v nadzorovanih količinah omrtviči mišice in napne kožo) vestno opravljala najprej na 12, potem na 6, pa na 3 in nazadnje vsak mesec. In menda se zavedaš, kakšen je izgled botox-odvisnikov.

In dobro veš, da ga ljudje z obolenjem mišic ne smejo dobiti vase, tudi tisti ne, ki jemljejo antibiotike ali zdravila za sprostitev mišic, ki so imeli operacijo v predelu mišic ali vnetje mišic, težave s požiranjem in z dihanjem ali kakršnekoli težave z mišicami.

Tudi stranski učinki: težave pri požiranju, bolečine na mestu vboda ali oslabelost vratnih mišic, suha usta, slabost, glavobol, vročina, driska (pri zelo visokih dozah), začasna sprememba glasu. … so ti poznani.

Nobenih ovir torej, da se ne bi ljudje z največjim veseljem šopali z botoxom – da le izginejo gube in gubice (enako, kot so izginile že prej možganske vijuge….).

odgovor za so vain and so stupid: vse to poznam, ja, in to zelo dobro.

nikar tako žolčno, no.

pa kljub vsemu sem to naredila. se natančno zavedam vseh nevarnosti, vključno s tem, da nekateri ljudje postanejo odvisni od lepotnih operacij. ker imam IQ kljub vsem nad 120, lahko verjameš, da sem proučevala vse za in proti argumente – odločitev je v meni zorela 7 let.

želela sem deliti svojo izkušnjo, ker morda še katera razmišlja o takem posegu. poročala bom tudi o morebitnih zapletih, če bodo, in upam – in čutim – da ne bodo. sploh glede na količino, ki je bila minimalna.

Mislim, da je en vbod 1 enota. Pa tudi nisem pretiravala(stara sem 45 let)in rezultat je bil dober. Zgledala sem, kod da sem dobro naspana, spočita, pomlajena. Zdaj sem že dobra, vidim normalno, tudi ustna sluznica se je popravila. Vsak reagira drugače, tako da najbrž ne boš čutila nič. Upam, da ti bo zdržalo 6-7 mesecev. Pri meni je šlo dol zelo hitro, na žalost. Bila sem v dermatologiji na Parmovi, kjer so res strokovni in tudi botox je bil svež. Pa pazit moraš, da po injiciranju ne greš spat vsaj nekaj ur, da si pokonci(glava!!). Uživaj v novi podobi!!!

Joj, no, pa saj to je forum za čvek, kjer si izmenjamo izkušnje, malo pokomentiramo itd. Ni namenjeno zmerjanju in soljenju pameti. Pa kaj pol, če je šla na botox. Ni ne prva ne zadnja. Kaj pa če bi kadila od 16 leta ali kaj podobnega bi bilo pa OK? Če ji bo ustrezalo, bo zadevo ponovila, če ne, pa pač ne bo šla več. Simpl kot pasulj.

Hvala ti za pojasnilo in dobre želje 🙂

Podoba je pa v bistvu kakor prej – upam le, da se bo tista “počena” vrzel med obrvema zdaj popravila nazaj, saj se koža obnavlja vsakih 28 dni 🙂

Tudi Parmova slovi kot dobra, res je. Sta pa Planinšek in Bartenjev res največja strokovnjaka pri nas.

Poseg sem imela okoli sedmih zvečer…. spat sem šla ob 23.h… upam, da bo ok 🙂

Gladiti kožo z injekcijami botoxa, ki blokira prenos živčnih dražljajev in povzroča paralizo posameznih mišic, ni tako banalno.

Evopska agencija za zdravila (Emea) je potrdila, da je več kot 600 oseb, ki so dobivale botox, imelo resne težave, za 28 pacientov pa so bile injekcije smrtonosne.

Leta 2007 je Evropska unija poslala dopis zdravstvenim delavcem, v katerem jih je opozorila na nevarnosti, povezane s tem toksinom.

Leta 2008 je Food and Drug Administration (FDA), ameriška nadzorna institucija za zdravila, opozorila, da je uporaba botoxa lahko nevarna, celo smrtonosna v primeru predoziranja.

Botulinum toxin, ki blokira prenos živčnih dražljajev in povzroča paralizo posameznih mišic, se uporablja v kozmetični industriji in se vbrizgava za glajenje gub in pomlajevanje obraza. Strokovnjaki ob tem opozarjajo, da gre za strupeno snov, štiridesetkrat bolj toksično od cianida.

Vir: http://lifestyle.enaa.com/prikaziCL.asp?ClID=27756

Evopska agencija za zdravila (Emea) je potrdila, da je več kot 600 oseb, ki so dobivale botox, imelo resne težave, za 28 pacientov pa so bile injekcije smrtonosne.

Vir: http://lifestyle.enaa.com/prikaziCL.asp?ClID=27756%5B/quote%5D

Vprašanje je vedno – od koliko oseb, ki so jim vbrizgali botoks? So bile to osebe, ki so imele neko bolezen že prej, jim je botulin vbrizgal zdravnik z dolgoletnimi izkušnjami ali šarlatan v kozmetičnem salonu? Kakšne težave so opisali kot resne? Predvsem pa – kakšen odstotek, morda promil predstavlja to število v celokupnem deležu?

Glede na vir (portal) dvomim, če ne gre spet za novinarsko pretiravanje v slogu 24 ur.

Mimogrede, a kdo ve, da je zaradi zdravila ZA ODVAJANJE OD KAJENJA zybane podjetja GlaxoSmithKline umrlo 72 oseb???? Samo v ZDA? In to v obdobju enega leta? Hm…. umre se lahko res od marsičesa.

Pa lep pozdrav.

Zdaj pa še deca pelji na botox, da mu mal tiča spedena, ker si slabo pokavsana, zato si greš na živce in razmišljaš o neumnostih in zapravljaš denar u tri krasne.
Kdor je lep – je lep!

Tolk enga govora je skoz o zdravi bio eko prehrani brez umetnih snovi in konzervansov, bog ne zadeni pojest kakšno konzervo, pa kozmetika mora bit natur in brez ne vem česa vsega … Tole umetno svinjarijo pod kožo si špricat pa vidim, da za večino ni noben problem.
Ja, zgleda, da za vsem tem bolj stojijo modni trendi kot skrb za zdravje. Eo, bio in kar je še tega je IN, botox je pa tud IN.
No, ja, vsak po svoje. Ampak vsekakor imam ajši kje kakšno gubo kot da zgledam vsa plastična. Tiste evre pa namesto za botox rajši porabim za kak wellnes vikend …

Tukaj ni bilo debate o mojih seksualnih preferencah in pogostosti spolnih odnosov, če nisi opazila 🙂

Te razumem, da si besna, men je tudi sekalo te dni na pasje, ker je pasja vročina. Vseeno pa ni treba žaliti in ugibati “v tri krasne” ali sem ali nisem posexana in apriori postavljat drzno teorijo, da imam partnerja ali da njemu slabo stoji.

Imam dedca in je fejst dedec, in veliko sva v prejšnjih letih govorila o tem posegu, v to se ni vtikal, ker sem svobodno bitje in že 38 let na svetu. Razumeš? 😉

Lepa sem bila pa vedno in tudi najverjetneje bom še naprej. Morda ne klasično lepa, zato pa izredno privlačna za nasprotni spol.

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Mejduš, zdej k tiste gube nimaš več, se bodo pa še tisti trije, k’se do zdej niso, nate lepil.
Matr, kolk me zabavajo ženske, ki so si všeč (in verjamejo, da so všeč drugim).

New Report

Close