Najdi forum

Splash Forum Koronavirus včeraj cepljena

včeraj cepljena

Stara sem petinšestdeset let in so me včeraj cepili. Kljub kar nekaj obolenj s srcem, ledvicami in ginekološki operaciji v mesecu decembru, je moje počutje normalno.
Brez posebnosti, nič slabše kot po navadi, brez bolečin, temperature, prehlada.
Mislite, da je še možno, da se pojavi kakšna negativna kontraindikacija zaradi cepljenja ?

Cepite se, kdor se le more, v dobro sebe in vseh okrog vas.

Druga reštve izgleda, da ni, saj je toliko obolelih, da je stalno rdeča barva.

Ampak, pa tisti, ki so cepljeni, ali lahko zbolijo ?

Cepljenje je prava stvar. Bolje en dan boleca rama, kot par tednov v bolnici …

Vsako leto se cepim proti gripi, zdaj komaj cakam cepljenje proti kovidu. Nikoli ne zbolim , pa tudi ne pricakujem zapletov po cepljenju.

Lahko tudi, veliko jih zboli, ker ne vedo, da traja 14 dni po cepljenju, da se razvijejo protitelesa in šele takrat si imun, ampak tudi če se okužiš po cepljenju imaš zgolj blago obliko, tj malo vročine in si po treh dneh dober.

Za starejše od trideset let predstavlja večje tveganje okužba z virusom kot cepljenje, za mlajše pa je žal obratno.

In koliko časa traja učinek cepiva?

Zaenkrat je znano, da najmanj pol leta.

Skoda da vas ne cepijo proti zabitosti, pa se ti bi vas mirali v mladosti, 65 let stari terbi nic vec ne pomaga

Da ne morejo skup spacat cepiva, ki bi zaleglo vsaj za 1 leto, SRAMOTA!!!!! Pa taka napredna znanost v božjo mater:((

Se vecja sramota je da cela evropa ne scopra skupaj cepiva, rusi so ga imeli lani maja hehe

Se pravi, da nihče niti ne ve, koliko časa je cepivo sploh učinkovito, kar naj bi bil eden osnovnih podatkov, potem pa “zaupaj stroki”. Koliko nasprotujočih in spreminjajočih informacij o teh cepivih je v mainstream medijih, samo kaže na to, da je vse skup še v fazi preizkušanja in to kar na široki populaciji.

Seveda. Rajš zaupam enemu “kmetu”, ki je prilezel do 7ga razreda OŠ. Oni vejo vse o virusih, pandemijah, fašizmu in mafijah… pa o tem kdo na vasi se s kom dol daje.

Se vecja sramota je da cela evropa ne scopra skupaj cepiva, rusi so ga imeli lani maja hehe
[/quote]

Če verjameš v božička. Kako imajo potem pa samo 2 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cepljenega prebivalstva?

Znanstveno je dognano, da je verjetnost stranskih učinkov bistveno zmanjšana, če v trenutku vboda igle na glas zavpijete “ZA GOSPODA JANEZA JANŠO!”. Podobno je tudi manj neprijetno, ko vam rinejo palčko v nos.

Če verjameš v božička. Kako imajo potem pa samo 2 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cepljenega prebivalstva?
[/quote]

Kake veze ima to z dejstvom da so razvili svoje cepivo?evropa ga ni, je odvisna od drugih, ne samo pri cepivu, vse kar zna evropa izvazat je demokracija, sami s tem se se ukvarja, medtem ko se ostale velike drzave ukvarjajo s prakticnimi stvarmi, kot je recimo proizvodnja cepiv….v evropi se postenega lokdowna ne uspejo spacat skupaj

Kake veze ima to z dejstvom da so razvili svoje cepivo?evropa ga ni, je odvisna od drugih, ne samo pri cepivu, vse kar zna evropa izvazat je demokracija, sami s tem se se ukvarja, medtem ko se ostale velike drzave ukvarjajo s prakticnimi stvarmi, kot je recimo proizvodnja cepiv….v evropi se postenega lokdowna ne uspejo spacat skupaj
[/quote]
AstraZeneca, BionTech (s Pfizerjem) je pa kakšna firma? Ruska? Kitajska?
Glede tega, kako dolgo ščiti cepivo, pa se bo videlo sproti, ne morejo za cepivo, ki obstaja šele 6 mesecev, trditi da ščiti več let, kako le? Take nedokazljive trditve se lahko grejo teoretiki zarot, v znanosti tako pač ne gre.

Učinkovito je tako dolgo, dokler nosiš maske, razkužuješ roke, držiš razdaljo ali ne zboliš za kakim drugim sevom. Eto.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Točno tako, cepivo je v 3.fazi preiskušanja – v splošni populaciji. Kako drugače pa si predstavljaš, da se ugotovi, koliko časa je učinkovito? Naj čakamo 5 let na rezultate raziskave in živimo vmes v lockdownu? Če nočeš sodelovati se pač ne cepiš in tvegaš okužbo slej ko prej. Dolgoročno imaš na izbiro samo to dvoje: cepljenje oz. več njih ali okužba oz. več njih. Tretje poti ni, razen če se odločiš za puščavništvo.

AstraZeneca, BionTech (s Pfizerjem) je pa kakšna firma? Ruska? Kitajska?
Glede tega, kako dolgo ščiti cepivo, pa se bo videlo sproti, ne morejo za cepivo, ki obstaja šele 6 mesecev, trditi da ščiti več let, kako le? Take nedokazljive trditve se lahko grejo teoretiki zarot, v znanosti tako pač ne gre.
[/quote]

Lahko pa trdijo, da je varno, to pa. Hehehe. Temu pa verjame kdo? Retorično vprašanje. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

“Glede tega, kako dolgo ščiti cepivo, pa se bo videlo sproti, ne morejo za cepivo, ki obstaja šele 6 mesecev, trditi da ščiti več let, kako le?”

Hah, ja, vprašanje, česa vsega še ne vedo o tem cepivu, ki ga tako vneto pumpajo v žile. Važno je, da so se proizvajalci potrudili pravno zaščititi pred odgovornostjo za povzročeno škodo zdravju. To je pri teh cepivih še najbolj zanesljivo.

Lahko pa trdijo, da je varno, to pa. Hehehe. Temu pa verjame kdo? Retorično vprašanje. 😉
[/quote]

Glede na to, koliko miljonov ljudi je že bilo cepljeno in koliko stranskih učinkov je bilo zaznanih, ja, to lahko trdijo. Vsaj tako varno, kot prečkanje ceste pri zeleni luči.

Mah poln kufer vas imam, se bom pa še jaz cepil, samo da boste dali že enkrat mir s tem!

No, ravno zate prihaja Johnsson&Johnsson, da se boš lahko samo enkrat špiknil, ko se tako igel bojiš haha.

Jaz sploh nisem čutil, ko me je špiknila, pa še tako lušna sestra je bila, sem samo njo gledal in se ji nasmihal.

Jaz čakam Podravkino cepivo, ČOKO -PIKO…

New Report

Close