Najdi forum

Splash Forum Politični čvek včerajšnje soočenje

včerajšnje soočenje

do sedaj sem bila precej indiferentna do političnih pravljic in sem tudi špricala volitve.Letos sem pa jezna.Zelo jezna.In grem na volitve, ker nočem , da bi manjko mojega glasu pomagal tem, ki so sedaj na oblasti. Kao dober standard, pol pa polovici in celo več upokojencem draginjski dodatek, ker so ubogi? Ajde, ajde

Z drugim delom se popolnoma strinjam.
Ampak nočem več gledati predsednika vlade, ki se prepira z novinarji kot otrok, ki so mu prijateljčki v peskovniku vzeli kanglico in lopatko. Že samo zaradi protestne note, naslovljene na finsko vlado, češ naj naredi red na televiziji, s čimer je pokazal, kako si predstavlja demokratične standarde v civiliziranih državah, bi se moral skriti v mišjo luknjo za naslednjih 20 let, dokler mu ne zraste brada kot kralju Matjažu. V primerjavi s tem se mi zdi še celo morebitna podkupnina manjše zlo.
Nočem več gledati finančnega ministra, ki govori, da je inflacija “mit” oziroma “novinarska raca”, pri čemer prostodušno priznava, da ne zna dvigovati denarja na bankomatu.
Nočem več gledati histeričnega “boja proti tajkunom”, ki seveda ne zadeva starih prijateljev in leninističnih soborcev.
Nočem gledati plemena Jambrek na reklamah, televiziji, v Kinoteki, na petih na novo ustanovljenih univerzah, da ne naštevam dalje.
Skratka, dost mam.

Meni je čist dost, kaj so naredili iz javne TV. Ne rabim nobenega dodatnega argumenta, da glasujem proti tej vladi. To je bil njihov prvi projekt in je jasno nakazal smernice. Podrediti si vse in si tako zagotoviti še en mandat. Prej je stokal, da ga ne marajo, ker je iz opozicije, zdaj joka, ker je po krivem obtožen. To ni drža predsednika države.

Ja, ej, to pa je argument, ker se ti je zasmilil, ga boš pač volila. Booooooogi revček.

In ja, seveda je tudi prejšnja vlada delala lumparije. Zato so pa morali iti. In tudi ta vlada mora iti, da dobijo vse naslednje signal, da če ne bo vse v redu, ne bodo več izvoljene. Vi bi jih pa še volili, kljub temu da izginjajo težki milijoni v žepe posameznikov. Eh, eh. Smo skorumpirani, da je joj.

Ja, ej, to pa je argument, ker se ti je zasmilil, ga boš pač volila. Booooooogi revček.[/quote]

Ne ker bi se mi smilil, ampak ker mi gre na bruhanje ob tej levici, ki ni nič boljša, ampak še toliko slabša v tem pogledu, da ne izbira sredstev pri boju za oblast, tudi za ceno ugleda države in državljanov, za katere se kao tako borijo…

Saj obstaja še kaj med levico in desnico, veš.

Res so bogi tile levičarji, kako grdo in kruto so jih pred 4 leti odžagali od korita, ane!! Dajmo jim nazaj, kar si tako želijo, saj so tako “simpatični” da glava peče. Vsi drugi so pa itak “grdi in neumni”.
Res be razumem, kam gledajo ljudje ; pa saj so bili ravno ti levičarji na oblasti prej toliko let, pa ni bilo nič od nič, sama korupcija, veze in mafisjak posla. Zdaj, pod to vlado, pa imamo socialo kot še nikoli, skrb za ljudi je taka kot še nikoli, Slovenija je dobila mednarodni ugled in naredila velik korak naprej od sivega neoliberalizma-ki hoče biti socoalizem, ampak samo za svoje žepe, pa malce drobtin še za druge.

sOCIALA IN SKRB ZA SOČLOVEKA JE RES NA VIŠKU. KAJ ŽIVIŠ TI V DRUGI DRŽAVI.

to me pa res zanima !!!!!!!!!!!! Daj eno resno stranko (ne kakih zelenih…)

Res, kot da ne bi živeli v isti državi. Ugled? Kakšen ugled? Sami mednarodni škandali, od Rupla in Američanov (priznanje Kosova, ker so tako želeli ZDA), do Janševega kopiranja Blairovega govora (bi ga moralo biti sram, da bi se udrl v tla), zdaj pa še to za povrh.
Leve vlade so bile mogoče marsikaj, ampak ugled je pa država pod pokojnim janezom Drnovškom imela čisto drugačen. Znali so lobirati v tujini in doseči, kar so želeli.

In če je bilo prej tako grozno, se zdaj pa cedi med in mleko? Iz nule? Če se ti danes dobro godi, se zahvali kar levičarjem, po katerih pljuvaš, ki so vzpostavili tržno gospodarstvo in temelje. V treh letih pač veliko v plus ne moreš narediti. Lahko pa narediš veliko v minus. In v smislu ugleda države in učinkovitosti institucij in zdravstva smo šli krepko v minus. In to ne odtehta tudi mogoče kakšnega plusa. Plusi bi morali biti samoumevni.

to me pa res zanima !!!!!!!!!!!! Daj eno resno stranko (ne kakih zelenih…)[/quote]

Med 19 boš pa ja našla kakšno zase. In če stranka še ni v parlamentu, ne pomeni, da ni resna. Žal pa vsi tako razmišljajo, zato je pojav kakšne nove, neodvisne stranke, ki bi delala v dobro državljanov, čista utopija.

Jaz bom za nalašč volila Janšo, ker so ga tako grdo imeli tam v studiu.

Jaz ne vem, mogoče ti živiš na Kitajskem ??
Kaj pa vsi ti transferji za otroke, za matere, očetovski dopust, drugi otrok v vrtcu zastonj, brezplačni obroki, sklad šolskih učbenikov, doklade, pa socialane štipendije na višku, pa sociala sem, pa sociala tja, pa še mnogo drugih izboljšav,proti katerim so edino levaki….
Poglejte samo ta baby boom , koliko otrok je zdaj ratalo, saj kamor pogledaš so sami vozički, pa sami trebuhi. Torej ljudje mislijo da le ni tako slabo v naši državi in se upajo imeti množico otrok!!Ne vem no, kaj bi radi, ogromno socialo, pa ogromne plače ??? Oboje kratko malo ne gre !!!

Sicer pa poskusite za štos: http://volitve.24ur.com/rubrika/moj_favorit

Jaz sem očitno kompatibilna z LDS, čeprav jih nisem mislila volit.

Pozabila sem napisat, da prav vsak ta novi otrok ali noseča ženska dobi velikodušne transferje oz sponzorstvo od države. Torej? Kaj hočte??
Aja, to, da se k kortiu spet nostalgično pripusti tiste uboge rdeče “revčke”, ki so jih pred 4 leti tako “grdo” odžagal, da se že štiri leta penijo.
Res so bogi, pa potuhnjeni tudi!!

A še za rojstva si lastijo zasluge? Saj je svetovno znano, da se otroci rojevajo tam, kjer gre ljudem slabo, ne tam, kjer jim gre dobro. Največ jih je v revnih družinah, najmanj v bogatih. Najnižjo nataliteto ima bogata zahodna evropa, najvišjo revne države. Večja je revščina, več je otrok.

In žalostno, da družina potrebuje toliko transferjev, da sploh preživi. Živeti bi morali primarno od plače, ne od sociale. Ampak ker so plače tako sramotno nizke, mora država pomagati v obliki transferjev. Te transferje pa spet plačujejo delavci in zaposleni, zato jim država nažira plače. Začaran krog.

Vlada nima prav nič z baby boomom, ta je posledica tega, da je sedaj v letih, primernih za potomstvo, nekaj zelo številčnih generacij (rojenih takrat, ko sta še živela Tito in Kardelj, ki tudi nimata nobenih zaslug za to številčnost, da smo si na jasnem).
Milica, tako lahkovernim, kot si ti, smo včasih rekli, naj hodijo ob robu ceste, da jih kdo ne ukrade.

Hmmm, skrb za ljudi????? Za katere zaboga???? Pametne službe brez vez več ne dobiš. Sociala??? Da se brezposelni materi samohranilki naloži 35 evrov vrtca, ker s preživnino 80 evrov presega cenzus (osebno poznam primer). Da se študentom nad 26 ukine možnost zdravstvenega zavarovanja preko njihovih staršev, brez da se jih o tem obvesti, tako da pridejo k zdravniku in jih tam šokirajo, da niso zavarovani. Da mladim družinam ne preostane nič drugega kot draga najemniška stanovanja, da imajo streho nad glavo. Da se razpisujejo vladne štipendije samo z možnostjo zaposlitve v Ljubljani. Da se mali podjetniki obdavčujejo na tak način, da ne morejo zaposliti niti sebe, kaj šele kakšnega delavca. Da so nasplošno plače tako obdavčene, da je njihova rast iluzija in se na podlagi tega ne naredi nič, da bi se spodbujalo delodajalce, da bi povišali plače, z ukrepi, ki bi to zmogli glede na njihovo poslovanje. Da so cene v trgovinah tako visoke, da večina družin ne more pojesti spodobnega kosila vsak dan, kaj šele ostala dva obroka, predvsem so tukaj na udaru mladi, ki dejansko nimajo nobenega premoženja.

Vsi sanjate o Privovarni laško, Istrabenzu in še kakšnih par podjetjih, nočete pa videti, da potencialno uspešna podjetja zahajajo v rdeče številke, da je likvidacij vedno več, posledično so plače mizerne in ljudje brezposelni, Tega nihče noče videt, hvala bogu tudi naši politiki. Lep primer Mure imamo, čisto šolski. Ena največjih tekstilnih tovarn v Evropi bo žrtvovana, ker se nihče ne zmiga, da bi jo rešil in vzpostavil njeno normalno delovanje. Dolgoročno bi to prineslo marsikaj dobrega za slovensko gospodarstvo in za zaposlene. Ampak zakaj? Saj gospoda od tega nimajo trenutne koristi.
Večino svojega časa zapravljajo za revanšizem zoper posamezne politične nasprotnike, namesto, da rešujejo tisto, kar je nujno potrebno reševati.

Banke postajajo prezadolžene zaradi vedno bolj masivnega dajanja hipotekarnih kreditov, svetovno gospodarstvo jih ne zmore. Poglejte si, kaj se je začelo dogajati v Angliji. Osebno si ne upam niti pomisliti, kaj se bo zgodilo pri nas, če bo šlo tako naprej. Koliko družin bo ostalo na cesti zaradi neplačevanja kreditov, do česa lahko kar hitro pride, glede na dogajanje na svetovnem finančnem prizorišču.

Vi pa aplavdirate vinjetam, notarskim storitvam in zastonj vrtcem za drugega otroka. Moj bog, kako si boste želeli, da bi raje plačevali cestnino in vrtec, kot pa da se začne dogajati katastrofa, ki jo napovedujejo. Takrat bomo vsi vedeli, koliko so dejansko naše oblasti naredile za nas. Še predobro boste vedeli.

Enkrat smo že na svoji koži občutili, kakšne posledice pušča, če državo en drek briga. Spomnite se leta 1994, predvsem štajerska regija in pomurska (ki krepko trpi še danes). Ta zadeva še ni imela mednarodne razsežnosti, vendar nam le-ta šele preti.

Vi se kr lepo borite med sabo in se zadovoljujte s takimi bednimi ukrepi. Če bo šlo tako naprej se boste začeli boriti sami s seboj, ker vam druga ne bo več preostalo.

PROOOSIM?? Ali se ena od tistih pri koritu, ali pa resnično resnično uboga na duhu.

Slovenija je dobila mednarodni ugled? Res?

Kdo je Slovenijo postavil na noge po osamosvojitvi? Kdo je speljal vstop v EU? Janša pa pride, pa smetanco pobere, glupi folk pa ne vidi dlje od 4 let nazaj.

Da ne govorimo o njegovem smrkavem, retardiranem obnašanju, ko je – sredi predsedovanja EU!!!, na katerega je tako ponosen (kdo je državo spravil na noge, da je sploh prišla tako daleč, da je bila sposobna predsedovat – tega se seveda nihče več ne spomni)- hotel odstopiti s položaja, samo zato ker na predsedniških volitvah ni zmagal njegov kandidat!!!

Ampak folk je glup ko točak, nimamo kaj.

Pa še da omenim grožnjo nove hladne vojne, s katero se nihče ne ukvarja in ne sprejema preventivnih ukrepov, zdaj ko še ni prepozno. No, o tem se bomo pogovarjali, ko boste nekega lepega dne šli do poštnega nabiralnika in vas bo ob pogledu na račun za plin premaknilo.

Plače so bile za en drek že tudi prej.

In kaj? Strinjate se, da je prejšnja vlada delala lumparije. Ja. Zato si NE zaslužijo nazaj. Kot NE Janša. KDO pa potem ostane? Jelinčič?

VSI v kompletu bi se morali zamenjati. To pa je utopično za pričakovat. Spet se bodo pač malo izmenjavali in karavana bo šla dalje…

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

to me pa res zanima !!!!!!!!!!!! Daj eno resno stranko (ne kakih zelenih…)[/quote]

Med 19 boš pa ja našla kakšno zase. In če stranka še ni v parlamentu, ne pomeni, da ni resna. Žal pa vsi tako razmišljajo, zato je pojav kakšne nove, neodvisne stranke, ki bi delala v dobro državljanov, čista utopija.[/quote]

Ja, tak odgovor sem pričakovala… Bi pa tudi jaz volila tako stranko, če bi obstajala, ampak ne bo nikoli.

Se pridružujem temu mnenju, najbolj pametna opcija – jaz bom kar kake “zelene” ali pa kaj podobnega. Isto sranje, samo drugo pakovanje. oprostite, ampak samo to mi je trenutno prišlo na misel.

S tem se strinjam, ampak na žalost, kot je možno razbrati iz vseh debat, bo ljudstvo slepo sililo eni na levo drugi na desno. Janša je za desne ideal, Pahor, Golobič pa za leve. In takšen narod si zasluži takšno oblast, levo ali pa desno. Na žalost.

Če bo otrok kriminalec in ga bo mati ščitila na vse možne načine. A mislite, da se bo razvil v poštenega in pridnega državljana? No go. Tako je to v politiki. Dokler bodo ljudje dajali roko v ogenj za določene politike, do takrat se bomo dušili v dimu. Pa je čisto vseeno ali bodo zmagali levi ali desni.

Če izhajam iz sebe, precej dobro živim, nimam pripomb. Pa si na podlagi tega res lahko dovolim trditve, da živimo vsi dobro, če vsakodnevno gledam ljudi, ki ne vedo kako bodo preživeli iz enega meseca v drugega? Naj mi bo vseeno? Tudi jaz se lahko enkrat znajdem v njihovem položaju in v taki državi si tega ne želim.

New Report

Close