vdarla otroka
Misliš, da koga zanima, če se TEBI da brat ali ne?[/quote]
Tebe očitno že.[/quote]
Ti se kar tolazi. Mislis da si tako pomembna da bomo prosili za tvoje dragoceno mnenje? Dviguj si ego in stresaj svojo prepotentnost kje drugje in bluzi komu ki te je pripravljen poslusat. Pa pejt brat kaksna skropocala v ljubljanscini o kvackanju in pranju brisac pa likanju zoknov, bo boljse za nas in zate!
Praukr prhajam od sosede, s ktero se sicer dnevno družma, ima dva otroćka, edn 3, drug 6, moj ima 4. Igral so se, ko je moj njenga tamauga potisnil, zarad neke igračke. Soseda je ustala in mojga dobesedn zgrabla za ušesca, okrog je use rudeč. Seveda sm jo ucvrla dam, rekla sm ji, da na mojga otroćka nima kej polagat rokc, sej tut jst na njene ne. Je pa njen tamau mojga že večkrat udaro, enkrat celo tko po obrazu, da ima še dons brazgotino čes ceu lic. Sama to pripisujem letom, je le še majhcn, jih ločmo, ko pride do česa tacga in konc. Ampak dons pa res tk šok. Torej, kk reagirat, prekinem stike? Kaj svetujete?[/quote]
Glij san prišla od souside, sktero se tuj inoug sakši den družive, ma dvoje dece, prvi 3, drügi 6, moj ma 4. Deca sou se igrali, te je moj njenoga tamenjšega začu rivati zovolo neke igračke. Sousida je fstanüla in moujega dobesedno zgrabila za vüje, tak ka je zda celi rdeči okouli vüj. Seveda san te bejžala domof, pravla san ji, ka moje dece ona ne de bila. Njeni tamenši je moujega že večkrat fdaru, ednoug celou tak po obrazi, ka ma ešče gnes brazgotino po celem lici. Ges mislin, ka je to se sküper zavolo let, ešče je mali, loučimo jih, kda se neka takšega zgoudi i gotovo. Ali gnes san bila vistino šokerana. Kak zaj, kak reagerati, naj prekinem stike? Ka te predlagate?[/quote]
Bravo, to pa je kot pesem!!!
Ugotavljam, da sem kot Štajerka v veliki, ogromni!, prednosti – razumem namreč vsa slovenska narečja, od primorskega do prekmurskega, z izjemo zelo redkih besed. Ali smo Štajerci bolj sposobni ali pa sem sama naravni talent.
Avtorica, sicer nisem prepričana, da ne gre za provokacijo. In, če ne gre, potem pri sosedi nimata več kaj iskati, ne ona pri vas. Tudi, če bi opazila njeno nasilje nad lastnimi otroki – in glede na navedeno mora šele to biti hudo – bi na tvojem mestu ukrepala.
Misliš, da koga zanima, če se TEBI da brat ali ne?[/quote]
Tebe očitno že.[/quote]
Ti se kar tolazi. Mislis da si tako pomembna da bomo prosili za tvoje dragoceno mnenje? Dviguj si ego in stresaj svojo prepotentnost kje drugje in bluzi komu ki te je pripravljen poslusat. Pa pejt brat kaksna skropocala v ljubljanscini o kvackanju in pranju brisac pa likanju zoknov, bo boljse za nas in zate!
Praukr prhajam od sosede, s ktero se sicer dnevno družma, ima dva otroćka, edn 3, drug 6, moj ima 4. Igral so se, ko je moj njenga tamauga potisnil, zarad neke igračke. Soseda je ustala in mojga dobesedn zgrabla za ušesca, okrog je use rudeč. Seveda sm jo ucvrla dam, rekla sm ji, da na mojga otroćka nima kej polagat rokc, sej tut jst na njene ne. Je pa njen tamau mojga že večkrat udaro, enkrat celo tko po obrazu, da ima še dons brazgotino čes ceu lic. Sama to pripisujem letom, je le še majhcn, jih ločmo, ko pride do česa tacga in konc. Ampak dons pa res tk šok. Torej, kk reagirat, prekinem stike? Kaj svetujete?[/quote]
Glij san prišla od souside, sktero se tuj inoug sakši den družive, ma dvoje dece, prvi 3, drügi 6, moj ma 4. Deca sou se igrali, te je moj njenoga tamenjšega začu rivati zovolo neke igračke. Sousida je fstanüla in moujega dobesedno zgrabila za vüje, tak ka je zda celi rdeči okouli vüj. Seveda san te bejžala domof, pravla san ji, ka moje dece ona ne de bila. Njeni tamenši je moujega že večkrat fdaru, ednoug celou tak po obrazi, ka ma ešče gnes brazgotino po celem lici. Ges mislin, ka je to se sküper zavolo let, ešče je mali, loučimo jih, kda se neka takšega zgoudi i gotovo. Ali gnes san bila vistino šokerana. Kak zaj, kak reagerati, naj prekinem stike? Ka te predlagate?[/quote]
DOL SEM PADLA OD SMEHA, HUD PREVOD!
DOL SEM PADLA OD SMEHA, HUD PREVOD![/quote]
hvala punce, ker tole prevajanje v narečja je nasmejalo tudi mene……
p.s.: avtorica teme pa definitivno ni pisala v štajerščini…..ji nekaj črk manjka……
Vem, da tema ni hec in da gre za resne stvari, ampak si v poplavi jezikovno navdahnjenih brihtnih buč res ne morem pomagat
Glih prhajam ud susede, s kjro se drgač usak dan družmo, ma dva utruaka, en tri, tdrug šjst, moj ma štjr. Igral so se, ku je muej jejnga tamalga purinu zrd ene igračke. Suseda j ustala in muajga dobesedn zčupatla z ušjese, ukul j use rdječ. Jasn sma s pubrala, rjakla sm ji, d na muajga utruaka nima kej ruake pulagat, tut js na jejne ne. J pa jejn tmal muajga ž včkrt udaru, enkrt clo tku pu ubrazi, d ma š duans brzgutino čz ceu ksiht. Js tu prpisujem letam, j usejn š mejhn, jih luečmo ku pride du česa tacga in fertik. Ampak duans pa res šok. S prau, kku reagirat, prekinem stike? Kua svetujete?
da dobite vtis:
Glih sn prišla od sosede, s kero se vsak den vidimo, ima dva ftroka, edn tri, drugi šejst, muj štiri. Špilali su se, ko je muj jejinega maliga potisnu, zaradi neke špilike. Soseda se je fstala in mujega scotala za vuhe, okouli je cejli redči. Sevejda sn šla kuj domu, rjekla sn ji, da mujga ftroka nima kaj tjepst, tudi jaz jejinih nena. Jejin tamali je že mujga vlkokrat vdaro, enkrat še po frisi, da ma še njes tak štrajfn čez cejli fris. Jes mislim, da je tou zaradi tega, ko je še mali, jih bejk potegnemo, če do tega pride in fertik. Ampak nes, tou pa rejs dul padeš. Ka naj zaj naredim, nea grem več taj? Ka pravite?
To ni štajerščina, ti močivrska žaba, to bi pa že lahko vedel-a!
Tako, da se, prosim, v bodoče vzdrži takšnih komentarjev!!!!!![/quote]
misliš da ima osebek ki zapiše tak komentar dovolj IQ-ja da je sposoben razumeti to kar si zapisala? močno dvomim. najbrž mama kakšnega sonca ki pri 30 živi še pri njej, čepi na socialki socialke in živi za olimpijo, v prostem času pa lama stole po stadionu ko špilajo proti violam. sovraštva do živečih v drugi pokrajini pa se je naučil doma od zlate mamice, ki je “malo” kepjena v glavo zato ji itak ni za zamerit. ji je sovraštvo že tako zameglilo razum, da kdor v stavku vsaj dvakrat ne zakvaka je avtomatsko obtožen da je štajerc. razumeti, da je v sloveniji še kar nekaj drugih pokrajin in mest poleg štajerske in ljubljane je njej isto kot nam razumevanje kvantne fizike.
ti gnusnoba žabarska pa se spravi rjuhe likat ali pa na moža lajat naj ščije sede. ko boš to postorila pa končaj še kak razred OŠ kjer se učijo o narečjih, pokrajinah in podobnem. te ti otroci namreč prekašajo po znanju in kulturi.
tale prevod je pa zakon!!!!!