vdor v email

Vdrli so mi v mojo pošto in prejela sem anonimko. Počasi imam dost tega. Kaj sploh lahko naredim, zagotovo pa bom zamenjala ponudnika internetnih storitev.

Najprej zamenjaj geslo!

Če bi le bilo tako preprosto. Žal je nekdo vse zamenjal, tudi geslo. Čakam na odgovor od ponudnika teh storitev, kako je to možno, da je nekdo vdrl in zamenjal vse nastavitve in mi poleg tega poslal na moj drugi email grozilno pismo.
Tudi meni se je to zgodilo – na srečo na “rezervnem” mailu, ne na tistem glavnem. Mail pa je bil: @email.si .

Nekdo, ki ima tvoj e-mail in se je verjetno tudi mailal z tabo, je vstopil v tvoj e-mail.
Postopek je naslednji:
Vpiše tvoj e-mail in klikne pozabljeno geslo.
Tam dobi vprašanje, ki si ga morala napisati, od odprtju e-maila, v primeru, da ti pozabiš geslo.
Odgovor bi morala poznati samo ti. Vendar ali si res postavila tako vprašanje na katerega veš samo ti odgovor?
In ta nekdo, je pravilno odgovoril na tvoje vprašanje in dobil novo geslo za vstop v tvoj e-mail.
Tega gesla ti seveda nimaš in ne moreš dostopati do svojega e-maila.
Večina e-mail ponudnikov (blezplačnih), ki jih poznam, ima podobno zaščito. Zato naslednjič nameni malo več pozornosti, pri zastavljanju vprašanja.
Ne zastavljaj vprašanj kot: Kako mi je ime?
In odgovor je na dlani: PIKA
Se pa naj bi zabeležil IP računalnika, ki je dobil tvoje geslo. Tako da naj bi tudi vedeli, kdo je to.
Govorim v pogojniku, kako je v praksi z tem pa bodo odgovorili prekaljeni
maherji, ki imajo več izkušenj z tem, kako to poteka v praksi.
LP ZAČETNIK

Žal je vse zablokirano, tudi to je spremenjeno. Ta isti mi je poslal email z grožjo. Čakam, kaj bodo odgovorili, ker se to ne bi smelo zgoditi.
Ni nujno, da je krivda na strani ponudnika email storitev, do gesla je še lažje priti na strani uporabnika z pomočjo keylogerjev ali trojanskih konjev.
Si prepričana, da si imela popolnoma “čisto” mašinco, preden “napadaš” druge?

Nekoč sem brala da je so za 95% zlorab na internetu (kraja gesel, številk kreditnih kartic itd) krivi uporabniki sami, ker ne upoštevajo osnovnih varnostnih pravil (nekaj jih je navedenih zgoraj). Tako da je zelo vprašljivo ali je za zlorabo res kriv ponudnik.
No ja če malce spremljaš zadeve, je zadnje čase (2-3 mesece) polno vdorov
v e-poštni sistem in ne samo tvoj.
V ozadju se običajno skrivajo koristi – takšne in drugačne.
Tudi – če si zasledila – so vdrli v e-poštni predal nekim poslancem, sicer je
en privatni detektiv potem na čisto blodil okrog kraje preko ekranov .. skoraj
nemogoče, pa vendar se dogaja to.
Še malo pa se bo začela tudi pri nas dogajati kraja osebne identitete, v kolikor
je že ni – samo naši miličniki tega še niso ali objavili, ali pa ne vedo
Sicer so ti že vsi povedali, kar so imeli za povedati, pa tudi sama dobro veš,
lahko ti pa samo pripomnim, da se dogaja tudi to, kar sicer sama sumiš,
da je temu lahko kriv tudi tvoj ponudnik internetnih storitev.
Namreč meni se je zgodila podobna situacija – že pred časom.
Lepo se preko spletnih strani prijavim v svoj e-poštni strežnik – in kaj
misliš kaj se mi je zgodilo:
– očitno nesposobni sistemci, ali pa kanček nepazljivosti in na ekranu
sem zagledal vsebino poštnega predala, kateri ni bi moj.
Seveda sem se še enkrat odjavil/prijavil in vsebina je bila ista.
Lahko bi seveda pošiljal pošto v kdove katerem imenu, lahko bi
spremenil geslo in kaj vem kaj še, lahko bi bral pošto..
Pa nisem – enostavno sem poklical po tf. ponudnika internetnih
storitev – povedal celotno zadevo in kaj misliš kakšen
odgovor je bil:
– Ali ste kaj ugasnili in ponovno prižgali računalnik
– ko sem jim pojasnjeval da to nima veze so izgleda sedeli na ušesih (kot v šoli).
– naslednji odgovor je bil:
– ali ste resetirali modem
Po tem dogodku sem si doma postavil svoj spletni/email strežnik in imam mir.
Ti pa lahko – kaj narediš, ker nimaš tehničnega znanja (pa te ne podcenjujem), da bi se lahko šla pogovarjat z tehničnimi ljudmi, kateri imajo načeloma čas za kavo/cigaret namesto, da prisluhnejo težavam uporabnikov in jim v najkrajšem možnem času omogočijo opravljanje
storitev katere plačujejo vsak mesec – ali zamenjaš ISP, ali pa
si odpreš nekje e-poštni račun, kjer je pač to bolj varno.
Pa lp
Glede na postavljena vprašanja ponudnika internetnih storitev bi si skoraj upala trditi, da je bil to Siol….

Se strinjam. Hočejo prodati njihov varnostni paket.

Hehe, tud moja asociacija je bla v trenutku Siol LOL

Pri meni sta bila dva – arnes in email! Arnes pol leta nazaj. Skoraj sem pobesnela, ker je šlo za poslovno zaupna pisma visoke varnosti. in zdaj email. Kje so pa njihovi kontaktni podatki? Tale brihitnež mi je spet poslal grozilno pismo.
Verjemite, na internetu ni nihče varen. Ko bi le znala upravljati s strežnikom, kLemen …
Povej – ti kako pomagamo, pa saj smo tukaj gor že velikokrat
pomagali v podobnih situacijah
lp
pika napisal:
> Pri meni sta bila dva – arnes in email! Arnes pol leta nazaj.
> Skoraj sem pobesnela, ker je šlo za poslovno zaupna pisma
> visoke varnosti. in zdaj email.
zakaj lahko na arnes pobesniš zaradi “POSLOVNIH ZAUPNIH PISEM”? Nisem vedel, da je Arnes KOMERCIALNO omrežje za biznise delat. Neuradno je žal res tako, saj se premnogi rajši spravijo na davkoplačevalskega ponudnika, ker je “zastonj”, čeprav nas stane veliko miljard.
Seveda pa je treba poslovnežem šparati.

Janez, naj te spomnim, da gre za neprofitne organizacije in invalide. A to naj bi bila komercialna dejavnost? Preveri, kaj je arnes. In tisti, ki uporablja moj email, uporablja tudi moje ime in mi je spet poslal še eno grozilno pismo iz mojega emaila. A to ni dovolj? Upravičeno želim razčistiti do konca, ker je to noro. Pa brez zamere.
Kaj sploh lahko storim? Kdo pa sploh upravlja email?

Isto se dogaja meni ne vem kaj naj

Najveckrat se to zgodi zato k ljudje nc ne mislijo.Js grem vcasih u knjiznco na racunalnik kj na internet pogledat ce grem ze po knjige pa je vrsta. In skor zmerej najdes enga k se je pozabu odjavt iz gmaila. Pol pa vcasih pogledam mau njihov e mail pa kaj gledajo na yt pol jih pa se odjavm.(Enkrat sm se celo pusto sporocilo na gmailu naj se drugic odjavi ko gre z racunalnika) zato ko greste na javni racunalnik pa uporabte chrome al pa firefox odprite zasebni zavihek in se vam ne shranjuje zgodovina in prijave k jih nardite.
Forum je zaprt za komentiranje.