VDOR V GMAIL!! rabim pomoč
Pozdravljeni,
prosim za mnenje in nasvet strokovnjaka. Nekdo mi je vdrl v gmail, mi zbrisal določene maile in kasneje sem videla, da je imel dostop tudi do še enega drugega maila, ki pa ni njegov, ampak ga uporablja neka druga oseba.
zanima me,
1. kako je lahko vdrl v moj gmail, glede na to, da mu nisem nikdar izdala gesla,
2. kako varna so dejansko gesla?
3. kako naj se zaščitim, da ta oseba ne bo več gledala moje pošte???
upam, da se bo našel kdo, ki mi bo znal zadevo razložiti.
lp
naivna
Kot prvi in najbolj enostaven korak priporočam pogosto menjavo in uporabo dobrega gesla (kombinacija malih, velikih črk in številk, ne prekratko, naj ne vsebuje ene besede, ampak kombinacije ali še bolje naključne črke in številke,… nekaj v tem stilu: ea4-mq!8f6 ).
Primer slabih gesel: http://mashable.com/2014/01/22/worst-passwords-2013/
Svetujem tudi redno odjavljanje po koncu pregledovanja e-pošte-sploh, če gre za računalnik, ki je v rabi večih oseb.
V gmailu desno spodaj piše “Details/podrobnosti”. Ob kliku na to se izpiše zadnjih 10 prijav (skupaj z ip-ji), morda bo tudi to kaj v pomoč.
vse navedeno že upoštevam dolgo časa. nisem pa vedela, da se lahko pogleda IP kdo je bil prijavljen. ali IMAP pomeni dostop z mobitela? ali je možno, da če imam vklopljeno posodabljanje gmaila na mobilniku na vsake nekaj ur, da se to zabeleži kot IMAP?
Forum je zaprt za komentiranje.