Vdrla v porodnišnico in mi vzela otroka!
Še vedno ne morem verjeti, da se je to zgodilo. Po dolgem porodu sem končno dobila sina v naročje, ko je v sobo pridrvela tašča. “Daj ga meni, da ga vidim!” mi je ukazala in mi otroka dobesedno vzela iz rok! Nisem mogla verjeti, kako je osebje samo stalo tam in gledalo. Mož? Rekel mi je, da ne kompliciram, ker “je samo srečna babica.” Ampak kako naj ji oprostim, da mi je vzela ta trenutek?! Še zdaj, ko pridemo k njej, otroka dobesedno iztrga iz mojega naročja. Ko sem rekla, da želim sama odločati, kdo in kdaj bo držal mojega otroka, mi je zabrusila: “Ne bodi histerična, otrok potrebuje babico!” Ampak jaz potrebujem mir in spoštovanje!
Besna in utrujena, 30.03.2025 ob 17:16
Še vedno ne morem verjeti, da se je to zgodilo. Po dolgem porodu sem končno dobila sina v naročje, ko je v sobo pridrvela tašča. “Daj ga meni, da ga vidim!” mi je ukazala in mi otroka dobesedno vzela iz rok! Nisem mogla verjeti, kako je osebje samo stalo tam in gledalo. Mož? Rekel mi je, da ne kompliciram, ker “je samo srečna babica.” Ampak kako naj ji oprostim, da mi je vzela ta trenutek?! Še zdaj, ko pridemo k njej, otroka dobesedno iztrga iz mojega naročja. Ko sem rekla, da želim sama odločati, kdo in kdaj bo držal mojega otroka, mi je zabrusila: “Ne bodi histerična, otrok potrebuje babico!” Ampak jaz potrebujem mir in spoštovanje!
Ne nakladaj! V porodnišnico lahko pride na obisk samo drugi starš. Kje si pa ti rodila, v Bangladešu?
Kaj bolj verodostojne ga si izmisli, če že pisariš neke zgodbice.
Ampak res, kdaj in v kateri porodnišnici se je to zgodilo? Napiši, če je seveda res. Ker da bi katerakoli oseba vdrla v porodno sobo in zgrabila otroka, je tako neverjetno, da si celo jaz, ki marsikateri zgodbi tu verjamem, tega ne morem predstavljati. Po moje bi v takem primeru takoj poklicali varnostnike…
Lahko vrjamem, ker sem imela enkrat v sobi 19 let staro Makedonko, ki so bili muslimanske vere in je bila tašča med porodom pri njej.
Da nisem slišala pogovor nje in medicinskega osebja ne bi verjela. So pa enkrat taščo prosili, naj gre na hodnik in počaka, da se bodo oni pogovorili z mamico. Je kar tašča nosila hlače v tisti družini.
Anonimno 4419, 30.03.2025 ob 22:16
No pa ti razloži, kdo lahko pride na obisk.
Vedno so dovoljene izjeme! Ni pa to več kot nekoč, da se je ravno da ne odojka v sobi peklo. Če je ženska v sobi sama, ni res noben problem z obiski, pa tudi sicer ni tako strogo kot hočete prikazati. Kako vem? Ker delam v eni od porodnišnic.
Verjemi, ko bo otrok odrasel, se ga bo otepala in iskala izgovore,da ona pa že ne more paziti otrok, saj je že v letih in nima živcev za otroški direndaj. Takšne so vse tašče,ob rojstvu vnukov so blažene,ponosne,obljubljajo nešteto stvari, ko otrok zraste, pa se jih začnejo otepat… Zato ji še zdaj pusti veselje, ki jo bo hitro minilo…
Sestra, 31.03.2025 ob 00:03
Vedno so dovoljene izjeme! Ni pa to več kot nekoč, da se je ravno da ne odojka v sobi peklo. Če je ženska v sobi sama, ni res noben problem z obiski, pa tudi sicer ni tako strogo kot hočete prikazati. Kako vem? Ker delam v eni od porodnišnic.
Že po tvojem pisanju in tvojem klicajih kljub noemalnwmu pojasnilu, se tebi vidi, ti z nickom sestra, da si res zaposlena v porodnišnici, torej klasična zaposlena iz porodnišnice vsa naduvana, sama nad seboj vzhičena, najraje pa kolerična in komandantska, kar se vse lahko pričakuje od sestre v porodnišnici .
Bogpomagaj, 31.03.2025 ob 20:14
Potem verjetno veš, da po porodu ostane mama z novorojenčkom še nekaj ur v porodni sobi, kamor ne more nihče kar tako pridrveti in v pričo osebja vzeti novorojenčka mami iz naročja…
Jaz sem bila manj kot uro po porodu v sobi, prišel je mož, za njim pa še njegova sestra. / mesecev nazaj. Nihče ni kompliciral, nihče ni sprađaval. Imamo različne izkušnje.
lisička765, 30.03.2025 ob 19:12
Katerega leta pa si rodila, se mi zdi, da dolgo nazaj ,saj je obisk porodnice in novorojenčka že zelo dolgo dovoljen le očetu otroka in morebitnemu otroku od prej. Ostalim pa obiski niso dovoljeni.
Izmisli si kaj bolj verjetnega ali pa nehaj pogrevat prastaro zgodbico
A piše kje je rodila, z besedo ni omenjeno za katero prodnišnico grre oz lahko da sploh ni rodila v SLo.
Ne vem kako je sedaj, ampak jaz sem imel to srečo, da sem otroka dobil v času korone, ko so veljale tiste najstrožje omejitve tistega časa – zato do otroka tudi ni mogel noben drug priti razen mene oz. mame in očeta … Niti hčerka ni mogla iti na obisk, da bi pogledala dojenčka … Hčerka je pa tudi imela to srečo, da je takrat po bolnišnici razsajala neka nalezljiva bolezen, ki ni bila tako kritična, so pa veljala stroga pravila …
Saj mi je super, da so omejitve … moti pa me, da brat ali sestra ne more iti obiskati svojega “novega” brata ali sestro, ko se grejo nekih brezveznih omejitev, ker kaj … ko bom šel iz bolnišnice, grem direkt k otroku domov in bom te iste bakterije širil doma in na otroka.