Več krogov razgovorov za službo
Kar pogosto slišim, da delodajalci naredijo več krogov razgovor s kandidati za službo. Kakšne službe so to, da delajo po več krogov?
Delam v tujini pa se še nikoli ni zgodilo, da bi imela več krogov razgovorov. Tudi prej v Sloveniji ne, samo tam sem imela le eno službo.
Vem le za en primer, ko so imeli 3 kroge, šlo je pa za tajnico. Izbrali so pa tako odlično, da je bila v 5 letih zaposlitve skoraj 4 leta na bolniški, porodniški. Dve nosečnosti v bolniški, dve porodniški, potem pa še kup neg, bolnišk. Tako, da ja, tako se zgodi, če so trije krogi.
Ja, to se zgodi, ko so nastavljeni kadrovski in kadrovice z nepotizmom.
Res sem bila že na 3 krogu, pa nisem bila izbrana. Nisem brskala kdo je bil izbran in kako se je obnesel. Nikdar več ne vlozim prijave na oglas tega podjetja.
Ma enem razgovoru smo morali celi napisati kako bi se lotili poteka nekega posla. Tako so dobili ogromno zastonj idej, mislim, da zaposlili niso nikogar.
Zdaj se pojavlja Goasthing. Oddajo oglas za DM, potem pa nobenega odgovora, ne pozitivnega ne negativnega.
Pojavlja se tudi da čez čas oddajo popolnoma identičen oglas, čeprav že na prejšnji oglas niso nikogar obvestili ne o neizbiri, niti o izbiri.
Umetno ustvarjanje, da ni delovne sile.
Plače pa top državna skrivnost, vse do zadnjega kroga razgovora.
Ja, to pa tudi preko meje, v AT, ni nič bolje: na kupe oglasov pa nič ne iščejo. Pa tudi, če iščejo, večinoma niti ne odgovorijo na vloge. Če pokličeš, se oglasi nekdo, ki nima pojma o zaposlovanju ali pa te še malce nahrulijo, ker kličeš.
Je pa veliko bolje, ker se ne gredo po več krogov razgovorov. Če mislijo zaposliti, povabijo na razgovor le tiste, ki so jim res ok ali pa mogoče samo eno osebo. Ne tratijo drugim časa. Pa ja, pišejo plačo v razpis. To pa je vsekakor super.
Ampak to z več krogi mi pa ni jasno. Ok, če bi šlo za direktorja neke velike firme. AMpak neke navadne službe s plačo okrog jurja neto ali pa mogoče malce več pa mi ni jasno, da ni en krog dovolj.
Javna uprava ima en krog oziroma en razgovor v kolikor kandidat izpolnjuje pogoje. Tukaj večinoma deluje klientelizem ali nepotizem, tudi v primeru testov in ocenjevanja. Obvestilo o neizbiri vedno sledi.
Realni sektor pa je za zbruhat in ni vreden človekovega dostojanstva.
Obljubljali so nam drugo Švico, dobili pa smo kombinacijo Kolumbije in Bolgarije.
Večkrat že. Tak poklic, da je bil vedno najprej razgovor z kadrovnikom, naslednji krog z strokovnjaki iz podjetja z istega področja ali bodočimi sodelavci iz pisarne in/ali vodjo sektorja, naslednji krog samo zadnji trije še z direktorjem. Pa vmes preteče dva meseca. Sem vesela, da sem zdaj v drugi panogi, ker je šlo veliko preveč časa za sestanke in čakanje na odgovore.
Tudi jaz bi rekla, da to z več krogi pomeni, da je neučinkovit delodajalec. Ok, razumem, da je zakomplicirano, če gre za službo direktorja neke velike firme (ampak ponavadi pa nimajo veliko kandidatov). Samo večina služb je pa tam malo nad minimalcem. Pa tudi, če je 2 jurja neto, ne vem zakaj dva, trije krogi razgovorov?
Bebavi so mi taki delodajalci. Kot kandidat moraš potem vsakič dopust vzet, da greš na razgovor. In, če naletiš na 5 delodajalecev, pri katerih imaš vsakič 2 kroga. Je to že 10 dni dopusta.
Cvetke kapitalizma. Delaš na prošnjah, spremnih psimih in ne vem kakšen še sranju, pol pa še negativnega odgovora ne zmečkajo. Debilne kadrovske. Od desetih kadrovnic sta meni bile dve top, ostale nerazgledane kure, k nimajo pojma niti o trgu, niti o osnovnem obnašanju.
Kazen, samo kazen za delodajalce, slovenci drugega ne razumejo !!
90653, 28.03.2025 ob 12:15
Bila v 2-eh krogih razgovorov za delo v JU. Dobila ustno izjavo, da sem izbrana. O plači potem neko pisanje sem in tja. Potem mrk. Nič več od njih. Po 2-eh mesecih sporočilo, da zdaj bi pa oni nadaljevali pogovore. Živ človek vse doživi ali kako že rečejo.
V javnem sektorju ni ustnih zagotovil, samo pisne. Najverjetneje so izbrali nekoga, ki je naknadno vskočil v igro preko zvez. Ni nujno nepotizem, bolj verjetno klientelizem, ker določene politične stranke obvladujejo posamezne resorje znotraj JS. Za strankarskega vojščaka ali vojščakinjo se vedno najde služba.
V JS je 20.000 zaposlenih preveč. Vsi davdkoplačevalci financiramo neučinkovito in kleptokratsko držano.
Poduk te zgodbe je, da starši pravočasno usmerijo svoje nadarjene otroke v tujino, kjer bodo ceniloi njihovo znanje in kompetence. Slovenija je velika greznica.