več vprašanj
Pri podjetju sem zaposlena 4 leta za nedoločen čas,skupne delovne dobe imam 20 letV našem podjetju dajo jubilejno nagrado samo v primeru če si pri njih 20 let ,zanima me če je to po zakonu.Od službe sem odaljena 27 km,plačanih dobim pa samo 20,pa še malica,V službi imamo malico ,toplo in hladno ,jaz jem drugo vedno je jogurt in jabolko,zanima me če nam po zakonu pripada razlika za malico.Pa še zadnje vprašanje.Na tv sem zasledila da bi država dala nazaj dohodnino vsem tistim ki ne presegajo bruto 158.000.00,pri nas v službi tega sploh ne vejo,ali sem prav informirana?
Zanima me če mi kaj od tega pripada po zakonu?
Hvala Vam za odgovore.
sonja
1. Osnova za jubilejno nagrado je po novem praviloma delovna doba pri zadnjem delodajalcu; le v nekaterih kolektivnih pogodbah je še določeno, da je osnova skupna delovna doba. Preverite, kaj piše v vaši kolektivni pogodbi.
2. Delodajalec je dolžan povrniti najmanj 60% cene javnega prevoza – spet odvisno, kaj je določeno v vaši kolektivni pogodbi. Lahko tudi, da vaša KP določa kaj več.
3. Če delodajalec zagotovi topel obrok ustrezne kakovosti, potem delavcu morebitna razlika ne pripada.
4. Glede dohodnine pa lahko največ izveste na
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.