Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style večen problem

večen problem

Spoštovana Nada!
Stara sem 20 let imam že najmanj 7 let probleme s kožo. Pri meni ni značilno problematičen T-predel, temveč predvsem lica. Pore se mi namreč zelo hitro mašijo, tako da si lahko vsak večer stiskam bel loj. Če si jih ne vsaj 2-krat tedensko, se mi zamašijo in nastane zatrdlina, ki sčasoma preide v mozolj, po mozolju pa še nekaj mesecev ostane na koži madež. Kožo so mi stabilizirale šele kontracepcijske t.,vendar sem jih nehala jemat in problem se je vrnil.
Glede na tako kožo, me zanima katero znamko kreme mi piporočate, ki ima dovolj vlage za podlago pod tekoči puder? Že nekaj let uporabljam tekoči pud.Max Factor-lasting performance(št.106), ker mi najbolj prekrije nepravilnosti, zanima pa me kateri korektor bi bil primeren za uprabo čez ta puder, da prikrije predvsem rdeče madeže, ki ostanejo po mozoljih?
Zanima me še s čim naj operem čopič (za nanos rdečila), saj se mi zdi, da se na njem nabere veliko umazanije?
Hvala za odgovore!
L.P,Manja

Pozdravljena!

Tudi sama sem uporabljala kontracepcijske tablete Diane 35, s katerimi sem si balansirala kožo in menstrualni ciklus. Po prenehanju uporabe tablet se mi je stanje kože poslabšalo. Dobila sem mozolje, akne, predvsem podkožne mozolje, ki so mi na obrazu povzročili otekline.
Zaradi stiskanja le-teh, sem si povzročila rahle brazgotine na obrazu. Tudi vam priporočam, da si prenehate stiskati mozolje in pore, kajti s tem povzročate prenašanje bakterij, vnetje lojnice, posledično pa nastanek vedno novih mozoljev.
Vem, da je grozno gledati zrel mozolj, ne da bi ga stisnila.
Za začetek vam svetujem obisk kozmetičnega salona, kjer vam bojo profesionalno očistili pore in vam jih delno zaprli. Odvisno od situacije na koži. Vem, da so obiski kozmetičnih salonov dragi, vendar skoraj da pogoj pri negi predvsem problematične kože.
Že velikokrat sem omenila, da je najtežje odgovoriti na vprašanja, kot so kaj je najbolje, katera znamka,itd. Sama trenutno uporabljam vlažilni fluid od Isa Dore , Matt fluid, ki je vlažiln emulzija, obenem pa vam kožo matira in je po mojem mišlenju odlična podlaga pudru. Poleg tega pa je Isa Dora dermatološko testirana, iz rastlinskih sestavin in kar je zelo pomembno neparfumirana. Glede nato, da jo najdete le v nekaterih trgovinah, mi prosim pišite iz katere regije v Sloveniji ste, da vam sporočim v katerih trgovinah jo lahko kupite.
Tudi sama sem uporabljala Max Factor Lasting Performance, vse dokler niso izločili moje številke 102. Bila sem zelo zadovoljna z njim. Namenjen je predvsem mastni in mešani koži. Poizkusite Isa Dorin korektor -linija High Wear št. 3 ali pa 5.Odlično prekrije, lahko ga uporabite pod tekočim pudrom ali pa čez tekoči puder, je vodoodporen.
Glede čiščenja aplikatorjev pa toliko: svetujem vam, da aplikatorje umijete z antibakterijskim milom Saveguard ( mislim, da sem narobe napisala…). Čopiče pa pošpricajte z tekočino Spitaderm, ki jo lahko kupite v trgovinah Sanolabor. Ta tekočina dezinficira.

Upam, da sem vam odgovorila, če sem kaj izpustila, me pbvestite.

Hvala!

LP NADA

Pozdravljena!

Tudi mene zanima kje v Gorenjski regiji imajo izdelke Isa Dora? Hvala.

Mia!

Dekorativo lahko dobite v Mercator centru v Kranju, dekorativo in nego pa v drogeriji Medisan v Kranju.
Mislim, da imajo dekorativo tudi v novi prenovljeni drogeiji v Radovljici, včasih se je imenovala Zala. Sedaj pa ne vem kako se imenuje.

Lp Nada

Najlepša hvala za izčrpen odgovor,zelo ste mi pomagali.
L.P,Manja

New Report

Close