Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Večerja, kaj naj danes pripravim?

Večerja, kaj naj danes pripravim?

Kaj ste imeli ali imate za večerjo, danes. Mi imamo sendviče ali jajca ocvrta, hrenovke in smo se že prenajedli te hrane. Ideja za večerjo ali kaj jeste zvečer bi nam prišla prav.

Jaz kot vedno solato – danes kumare, paradiznik, papriko,kalamata olive in feto. Zvecer jem bolj malo.

Moz bo jedel testenine z ragujem.

Uuuuuuuu, redkuce!!!! Kuplene,… iz Hoferja…. ampak so fajn, so špricane….

…kitajca smo meli….dost korenja (tarumenga in tardečega), tardeče čebule, por, šelen nastrgljan, malo svinskega plečetka narezanga na trakce, gobe iz skrinje, arašidi, riževi “nudlni”….sojina omaka

Odlično:))

A ti si iz Floride?

Mi smo danes jedli pasulj s polento in solato (motovilec, jajca in pa prvi regrat letos).

Kaj vi to vse jeste za večerjo???

Jaz sicer ne bom nič, ker sem ravno dobro šele pojedla kosilo. Ampak ko sem še jedla večerje, so bile to bolj lahke reči: banana s skuto, jogurt z medom, občasno kakšna kremna juhica-brokolijeva ali pa polenta in jabolčna čežana, mlečni močnik, prosena kaša s suhimi slivami …. Take reči. Ne pa pasulj, svinjina, kitajsko??

Ja, tvoje je full lahko, direkt za v posteljo odtavat :)))))
To so ponavad jedli za fruštek, preden se je šlo delat, hahaha.

Nasloni jo na radiator in Ina se bo primerno ogrela:))

Rjavi riž s porom. – večerja, // mala še domač brioš po večerji.//

Rjavi riž(danes kuhan) bo jutri za kosilo, naredim le gov.zrezke…kakšno zelenjavo.

Predlog: kakšna zelenjava, ali zelenjava + meso, zelenjavna juhica,…

pojedla sem polnozrnato štručko z bakalarjem, olive in pečeno okisano papriko.

drugač jemo še jogurt in notri kaj: kakšen kos sadja, žlico marmelade, med … odvisnokaj imam doma.
mlečni riž, gres ipd.
kruh in humus
kruh in sir pa še kaj
kakšen namaz iz skute in rib, ali zelišč, ali jajčka … odvisno kaj imam, to naredim.

vse to jemo tudi za zajtrk

Če dam jaz možu na mizo jogurt z medom za večerjo se pomojem takoj loči 😀 Nekateri delajo/mo fizično in ne moremo it spat po kremni juhici ali banani s skuto. Že tako je suh.

Zakaj že?

Ocvrt file osliča in mešano solato.

Ni je čez sezonsko zelenjavo!

kruh, maslo, figovo mrmelado i n
brusnični čaj danes
mlečna kaša z ocvirki
zelenjavna juha
solata kos kruha

Za večerjo sem pojedla kos kuruznega kruha s sirom ter solato iz črne redkve in leče, obvezno z bučnim oljem.

Če dam jaz možu na mizo jogurt z medom za večerjo se pomojem takoj loči 😀 Nekateri delajo/mo fizično in ne moremo it spat po kremni juhici ali banani s skuto. Že tako je suh.[/quote]
v resnici je jogurt z medom, kakšen kos sadja not in kosmiči zelo nasiten obrok.

Veliko pojemo različnih solat z dodatki kot so razna semena, avokado, obvezno fižol, mocarela… Razne juhe od brokolijeve, cvetačne, bučne, porove… Zelo radi imamo tudi dušeno različno zelenjavo z jajci in malo sira. Skratka, naše večerje so na bazi zelenjave z dodatkom beljakovin.

Aha, ok, potem ne morem nikoli jest oliv ali avokada, ker pri nas nista nikoli ‘sezonska’…dej nehi no.

Kar se najde na maminem vrtu: radič, cvetača, por, brokoli …
Ali pa čips, če je želja.
Ali čokolino.

Tako solato imam zelo rada … ampak poleti, zdaj niti slučajno, paradižnik ni niti p od paradižnika 🙁

Glede na to, da jemo normalno kosilo, so pri nas večerje bolj lahke, kak kos kruha s kako prilogo, jaz imam rada še kakav s kosom potice, včasih ostane kaj od kosila in pojemo za večerjo, spečemo kaka jajca …

Naš glavni obrok je večerja. Za kosilo kakšen sendvič, solato, testenine z lahko omako, za večerjo pa ribe ali meso z zelenjavo.

Mogoče kakšno enolončnico, sladko zelje s polento, kremna juha, skutini cmoki, solata z mesom…

Palačinke, frtalja, radič s fižolom, zraven klobasa, polenta z ocvrtimi jajci ali z jogurtom, kruh in sir, ocvrta jajca, ribji namaz s kruhom, krožnik enolončnice (od kosila), ocvrta jetrca s pire krompirjem…

New Report

Close