večerje
1.Na žlički olivnega olja popražiš pol čebule, ko je zlato rjava dodaš na male koščke narezano papriko in dušiš 5-7 min, dodaš pelate, soliš, malo popraš dodaš timijam, baziliko in origano. Skuhaš špagete in še tople posuješ s naribanim sirom in preliješ z omako.
2.Omaka iz gorgonzole: na maslu stopiš na koščke narezano gorgonzolo, dodaš sladko ali kislo smetano, dodaš vegeto, origano in malo prevreš. S tem preliješ špagete, njoke ali torteline potresene s sirom.
3.Omlete – testo za omlete: jajca, moko, mleko stepeš, soliš in to je to. V omleto pa lahko daš kar koli, npr.:gobice, koščke paradižnikov in sir ali pa papriko, popražene bučke, začimbe, ali pa paradižnike in špinačo, najboljša omeleta pa je z meliso in sirom.
4. Ocvra zelenjava: bučke, melancani, paradižniki,…..
5. Solate: ma vse sorte zelenjava z dodatkom jogurta, sirov, zelišč, testenin, riža,…
Evo, nekaj se bo že našlo, naj povem samo ko smo mi kampirali so bili špageti zakon in so še danes, samo je pa res, da sem jaz obsedena z špagetki – njami,….
Lp in veliko užitkov na dopustu.
T.