Večerni make up – vizažistka
Živjo, v Ljubljani iščem vizažistko, ki bi pride naličit na dom (recimo sobota popoldne). Gre za ličenje za poseben dogodek, ne poroko, ampak večerno ličenje. Kar sem gledala te, ki izvajajo poročno ličenje, mi je vse po istem kopitu, pač bolj nežno, z malo eyelinerja in temnejšo senco v zunanjem kotičku očesa (bolj ali manj spodobno zablendano). Jaz bi rada malo ekspertize s highlightingom, močnejši make up na očeh in nekoga, ki zna tudi 40letnico z ne več najbolj napetimi vekami primerno naličit. Upam, da nisem prezahtevna? Lepo prosim, če ima kdo dobre izkušnje. Najlepša hvala.
Jah, avtorica, vem kako to gre v tujini – v italiji v KIKO trgovinah imajo to opcijo, da te strokovno naličijo z odlično KIKO kozmetiko ( BTW meni najboljša, dosti boljša od MAC, tudi Bobby Brown naprimer), ali pa ala Sephora ali pa katerekoli velike kozmetične blagovnice kot imajo to v UK in USA, kjer imajo noter vse znamke, imaš noter morje odličnih vizažistov, ki te zastonj ali za simbolično ceno ( 5 eur naprimer), naličijo z odlično kozmetiko. Jaz dosti raje tako, da se primigam v tako opcijo, kot da me na dom pride naličit nekdo, ki ga ne poznam, niti ne vem, katero kozmetiko uporablja, niti kako razkužuje svoje čopiče, gobice, ipd….. To je riski, da te maže s pripomočki, ki niso dobro očiščeni in razkuženi ( preko sluznic se prenese marsikaj, če pinture niso dobro očiščene od prejšnjih strank). Ravno pred tabo jih pa ne bo pucala nobena, ker so potem mokri 🙂
Kaj pa slovenski Muller? A nimajo tam tudi te opcije, da se dogovoriš, da prideš popoldan navizažistični stol in te naličijo ( skoraj) zastonj. Aja, tebi je problem pridet, ti bi doma . Well….
Te “odlične poceni opcije” so namenjene promociji kozmetike. Kar je sicer čisto super in verjamem, da obvladajo svoj posel, ne naredijo pa celovitega in dolgo obstojnega make-upa. Tako da ni vredno tega niti primerjat z vizažistko, ki te namensko naliči za določeno priložnost. Že razlika v ceni tu precej pove in je logična.
Tako da je tvoj nasvet nekako takšen, kot če bi človeku, ki išče nasvet glede primerne restavracije za kosilo, svetovala, da gre raje v Mercator, kjer so na štantih promocije hrane, in tam malo degustira.
Hja, poznam odlično vizažistko, ki dela pogodbeno tudi v takih trgovinah. In ličijo obstojni make up, s fiksirjem pred nanosom in potem, zdrži tudi 20 ur….. Tako da…. dela pa s kozmetiko višjega cenovnega razreda na prodajnih mestih, ne Loreal in Revlon naprimer.[/quote]
In koliko to potem stane?
Če poznaš opcijo, da te odlična vizažistka obstojno naliči s kozmetiko višjega cenovnega ranga za pet evrov, kar z besedo na dan. Nas je več takšnih, ki nam bo ta informacija zelo prav prišla.
in kako si ti pravzaprav svetovala? Hoces rect, naj se v soboto zgodaj zjutraj zapelje do Milana, se nalici in se pelje domov in v über urejena na dogodku zvecer zaspi? Ali hoces povedat kaksna svetovljanka si ti, kar pa btw v tem primeru nima veze.[/quote]
Odebeljeno zgoraj naj te zadovolji.
Dano je bilo za primerjavo, kako to v tujini deluje in da ne rabiš plačat 20-30 eur za to, da ti pride na dom naredit delo za 5 eur, kolikor stane to v drogeriji z razkuženimi pripomočki in si potem zaračuna prihod in kilometrino. To mi je povedala tudi vizažistka, ki dela tudi na promocijah v trgovinah, je drugače profi vizažistka, dela tudi v gledališčih in pri snemanjih pa na modnih revijah, in vidi, kako delajo večinoma te, ki hodijo na dom…. Edini problem je, ker avtorica ne želi od doma se it na stol v javnost naličit, želi v zasebnosti doma… Pa naj plača malo več, noben problem, ne bo plačala kvalitete, ampak kilometrino….Težko razumet?
poglej, meni je cisto jasno kako je to v tujini, gres v Müllerja, nenapovedano in reces, da rabis vecerno maku up in te nalici. To je meni cisto jasno, samo kaj naj to pomaga avtorici, ce pri njej te moznosti ni. V Italiji to recimo naredi v cist majhni Kiko prodajalni. Samo avtorici to cisto nic ne pomaga, ona isce vizazista, ki bo prisel k njej domov. In ce si ona to lahko privosci, kaj tebe to moti, saj je njen denar.
Najprej hvala za vsa predvidevanja, predvsem tisti gospodični/gospe, ki me je označila za “komot”, ker se mi ne da do Milana ali pa morda samo do najbljižjega Mullerja. Verjetno obstaja razlog, zakaj sem specifično napisala doma (no, tudi kakšen studio/salon pride v poštev). In razlog je, da podarjam za darilo. In si ne predstavljam, da pač peljem obdarovanko v Muller…gre za privatno zadevo med dvema prijateljicama in verjetno je razumljivo, zakaj potem želim na manj javen način. Tako, da v bodoče najprej vprašajte, pa manj predvidevajte. Hvala sicer za info o nečistih pripomočkih, nisem najprej na to pomislila. Sem pa zato tudi tukaj vprašala, ker verjetno katera pozna kakšno, ki je dovolj profesionalna, da poskrbi tudi za to. In na koncu, ob vseh odgovorih, nimam še nobenega kontakta oz. Yo, bom hvaležna, če vprašaš.
Pa lep dan.
Pozdravljena.
Sem vizažistka ki sem z letošnjim letom začela delati makeup v Sloveniji. Študirala sem makeup na akademiji za makeup in lase v Londonu. Poglej si moje delo 😉
Pozdravček
Monika Kern
https://www.facebook.com/monikakernmakeup/
https://www.instagram.com/monikakernmakeup/