Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Večina partnerskih zvez se konča po treh letih

Večina partnerskih zvez se konča po treh letih

Ja pol maš pa fuuuul mlado babico in še mlajšo mamico, ki je zanosila s tabo že ob prvi mens….

Napisal si, da bi vsem nad 60? ukinil tablete, ker to zgolj izčrpava družbo… torej tudi svoji babici, če je nad 60
No, za stanovanje se splača marsikaj nardit….

Družba se lahko odloči kaj bo delala z dodano vrednostjo, ki jo ustvarja v danem okolju ali bo dobiček dala peščici posameznikom ali bodo vsi nekaj imeli od tega. Glede na tvoje egoistično razmišljanje me ne preseneča koga si izbral čeprav sam nisi med peščico izbrancev in verjetno nikoli ne boš, so ti pa obljubili, da bi lahko bil in zaradi te obljube si pripravljen druge tudi ubijat…. :([/quote]

Zakaj povezuješ iz 20 tem raznorazne debate? Tisto je bila čisto ŽNJ debata in noben indic razen v tvoji domišljiji ni bil da bi jaz ukinil to zato da bi moja babica prej umrla, tam je bila poanta v tem, da se naj odločitve o prehrani in lajfstylu kažejo v starosti brez tablet, če niso zmožni so krivi sami ker so slabo živeli…… egoistično je to, da bi ti filal tablete starim ljduem ki jih plačujemo mladi, da bodo na njih živele korporacije kot je farmacija overall hkrati pa moramo plačevat še pokojnino…….. nima tu veze moaj babica, govora je bilo overall da je to NEVZDRŽNO. Zavoljo stare generacije bomo nastradali vsi mlajši, ker oni morjo met vse, dosežke medicine in užitek socializma……. mi pa naj gagnemo pred penzijo.

Če se lahko družba odloči kaj bo delala z dodano vrednostjo ki jo ustvari, potem predlagam da damo na referendum kam želimo da država investira, ali v begunce ali v višje minimalne plače (skozi znižanje davkov) me res zanima kakšen bi bil rezultat. To je ravno problem da družba SE NE MORE odločit kaj bi rada…… ker par aktivistov in AI pa par gnojev odloča za nas…….. Ti še vedno sanjaš o neki čudežni deželi ampak kapitalizem ne deluje tako, ampak ker verjetno niti ne veš kaj pomeni nominalna vrednost denarja je vsakršna debata na to obsojena na propad,

Ti pač gledaš čustveno in bi vsem rad dal, ampak od kod boš pa vzel pa tebe ne briga…… če ne pa natisnemo.[/quote]

Aha, ti bi vsem druge pustil, da pomrejo razen svojih….
Povezava žnj debat ima skupno točko, to si ti Matkic, ti in tvoje razmišljanje, to je tudi Spider spraševal.

Kakšnih svojih? Ni mojih, in drugih, smo samo tisti ki ustvarjamo dodano vrednost in tisti ki ne, in jaz bi raje vrnil tistim ki ustvarjamo dodano vrednost kot pa tistim ki ne…. to je vse, niso tu moji in ne moji ali mi in drugi, smo samo produktivni in neproduktivni, to je vse, in ne vidim razloga zakaj bi neproduktivni bili upravičeni do česarkoli samo zato ker dihajo…. nenazadnje zelo znan slovenski pregovor pravi kdor ne dela naj ne je 🙂

Moje razmišljanje je razčlenjeno ti pa ga nasilno poskušaš združit v neko okvirno realnost v svojih mislih nekega Sveta po moji podobi, ampak ti na vse skupaj vplivajo lastna čustva in zato ne moreš trezno videt tistega Sveta ampak ga vidiš slabšalno. Dodatno ti uniči to podobo nepoznavanje ekonomije in sanje o tem da če bi tajkuni vrnili ves denar da bi naenkrat bila blaginja za ”vse” in država ne bi bila nič dolžna, to pa zato ker ne poznaš nominalne vrednosti denarja niti ne poznaš ekonomije….

Ti si človek ki vidi ljudi ne vidi pa kdo to plačuje, in mu je vseeno če prisilno plačujemo vsi brez da nas kdo vpraša kam želimo denar namenit (to si sam napisal da bi se morala družba odločit) ti bi delil tuj denar, ampak kot je že gospod Friedman povedal, nikoli ne boš s tujim denarjem tako efektiven kot bo vsak s svojim… in to se odraža v tvojih idejah da bi delili našo dodano vrednost pač kar ”vsem po spisku” samo zato ker so ljudje, medtem ko mi delamo in ne želimo producirat otrok ker imamo prenizko plačo bi se oni ki bi jim delili cele dneve plodili da bi še večim mogli delit, samo tebe to ne moti, tebi je važno da smo humani in ker so ljudje morajo dobit.

Brezpogojno talanje socialne ali česarkoli, je glupost brez meja, da bi v zameno zahtevali vsaj kastracijo ali dobrodelna dela (čiščenje gozdov, pucanje mest, rek, kidanje snega, rušenje bajt in fizična dela) bi ti pač dal ker so ljudje, drugo ni važno.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Matkič ma ne morš tko. Moraš delat, pa plačevat za senegalski naraščaj, da bo imela Senza dobro mnenje o sebi.
Good with others people money. Ti garaj v fabrki ko pes, zmerjan boš z mnogimi (slabšalnimi) pridevniki za povrh. A za plačevat tujcem si dober, zasluge (moralne) si bodo v toplem srčku itak pripisovali tisti, ki so sforsirali zakon, k to ZAHTEVA.

Kakšnih svojih? Ni mojih, in drugih, smo samo tisti ki ustvarjamo dodano vrednost in tisti ki ne, in jaz bi raje vrnil tistim ki ustvarjamo dodano vrednost kot pa tistim ki ne…. to je vse, niso tu moji in ne moji ali mi in drugi, smo samo produktivni in neproduktivni, to je vse, in ne vidim razloga zakaj bi neproduktivni bili upravičeni do česarkoli samo zato ker dihajo…. nenazadnje zelo znan slovenski pregovor pravi kdor ne dela naj ne je 🙂

Moje razmišljanje je razčlenjeno ti pa ga nasilno poskušaš združit v neko okvirno realnost v svojih mislih nekega Sveta po moji podobi, ampak ti na vse skupaj vplivajo lastna čustva in zato ne moreš trezno videt tistega Sveta ampak ga vidiš slabšalno. Dodatno ti uniči to podobo nepoznavanje ekonomije in sanje o tem da če bi tajkuni vrnili ves denar da bi naenkrat bila blaginja za ”vse” in država ne bi bila nič dolžna, to pa zato ker ne poznaš nominalne vrednosti denarja niti ne poznaš ekonomije….

Ti si človek ki vidi ljudi ne vidi pa kdo to plačuje, in mu je vseeno če prisilno plačujemo vsi brez da nas kdo vpraša kam želimo denar namenit (to si sam napisal da bi se morala družba odločit) ti bi delil tuj denar, ampak kot je že gospod Friedman povedal, nikoli ne boš s tujim denarjem tako efektiven kot bo vsak s svojim… in to se odraža v tvojih idejah da bi delili našo dodano vrednost pač kar ”vsem po spisku” samo zato ker so ljudje, medtem ko mi delamo in ne želimo producirat otrok ker imamo prenizko plačo bi se oni ki bi jim delili cele dneve plodili da bi še večim mogli delit, samo tebe to ne moti, tebi je važno da smo humani in ker so ljudje morajo dobit.

Brezpogojno talanje socialne ali česarkoli, je glupost brez meja, da bi v zameno zahtevali vsaj kastracijo ali dobrodelna dela (čiščenje gozdov, pucanje mest, rek, kidanje snega, rušenje bajt in fizična dela) bi ti pač dal ker so ljudje, drugo ni važno.[/quote]

Samo ena pripombica: dodana vrednost ni nekaj o čemer si kompetenten odločat ti, temveč je “lastnina” tvojega delodajalca – torej tistega, v komur je menda razlog, da jo ustvarjaš manj kot bi jo lahko (po tvojih besedah v drugi temi). Ampak, če bi temu prepustili popolnoma svobodno odločitev kaj bo z njo počel, potem bi bila situacija podobna kot je pri nagrajevanju (torej namesto višje plače za boljše in več dela, raje dvigniti normo). Zato se mi sploh ne zdi tako narobe, če gre del dodane vrednosti tudi za socialo, torej za tiste, ki so pred teboj ustvarili nekaj, kar zdaj ti zgolj nadgrajuješ.

Prav, zdaj mi samo še povej kaj so pred menoj ustvarili v Sloveniji Sirijci, Somalijci, Afganistanci, Eritrejci, iračani itd…. da smo za njih lahko zapravili že za 1,5 milijona € (verjetno pa itak več ker tu niso vštete delovne ure obveščevalnih ki so se ukvarjali z njimi itd.) da bi bilo smiselno dat njim namesto razporedit teh 1,5 milijona v olajšavo delavcu ki ustvarja.

V vsakem primeru se vam logično zaporedje poruši. In ko je enkrat prejemnikov več kot delavcev z dodano vrednostjo, so obremenitve teh delavcev VIŠJE in višje kot so, manj so motivirani za delo. Jaz sem zadnjič glih zračunal, da se mi ne splača delat za ta denar sploh, ker z 200€ socialne, pa da še servisiram PCje 150€ na mesec na črno v prejšnji firmi popoldan pa komu tak doma, dobim skoraj 50% plače za 10ur mesečno dela….. tu pa delam 4 izmene za jebenih 730-750€ oz če odštejemo prevoz (ki ga itak ni ker sem tak blizu par € je pač) in malico pridemo na 610€ (no dobro pri dohodnini bom dobil še 400-500€ nazaj ker ne upoštevajo dodatne olajšave)

Torej

10ur dela = 350€
184-192ur dela = 650€ z všteto dohodnino (+ malica )

Sicer pa tisti ki so pred menoj ustvarjali nekaj na čem jaz nadgrajujem so v penziji (večinoma) torej oni ne rabijo socialne ker imajo penzijo, na socialni so večinoma ljudje ki se jim:

1. ne ljubi delat
2. so nesposobni
3. so neizobraženi
4. so razvajeni ali fizično nesposobni delat

Nobeni izmed teh se mi ne smilijo z izjemo morda tistih ki zgubijo ših po 55tem letu, tisti majo pa res jebo…… ampak to predvsem zato tudi ker niso 25 let NIČ vlagali v sebe in svoje znanje, kar pa je spet njihova krivda, ampak dobro recimo da to spregledam.

Še najmanj pa se mi smilijo tuji moški ki se ne želijo borit za svojo domovino, tu pa lahko razgrajajo po Evropskih mestih in se pretepajo s policijo in vpijejo srednjeveške fore iz svojih držav ter propagirajo vero ki ni kompatibilna z Evropo.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Mislil sem na upokojence, ne na imigrante – torej tiste ja, ki bi jim menda tudi penzije ukinil, skupaj s tableti.

Praviš torej, da gre pri tistih, ki so na socialki pretežno za “škart”. Res jih je veliko, ne pa večina in tudi ti, ki so takšni – kaj pa če imajo le podobno računico kot si jo tu predstavil in “jajca”, da jo tudi realizirajo? Tistim nad 55 let pa večinoma ne bo noben vložek vase pomagal, razen v primeru, da so pri koritu.

Čisto mimogrede, za katero stran naj pa se borijo? V Siriji obstajajo najmanj štiri strani in vse se borijo za domovino. Še Slovenci se med WWII nismo mogli zmenit okoli tega pa sta bili samo dve in situacija mnogo bolj jasna in logična.

Penzije jim ne bi ukinil, penzije bi jim samo prilagodil na to koliko so DEJANSKO VPLAČALI, ne pa penzije na MOJ PUF (puf naslednjim rodovom) Če so oni vplačali v 30 letih 50000€ zdaj pa že 30 let ždijo v penziji tega denarja več ni, ali nazaj delat ali pa karkoli pač bodo…. Bismarckov nateg ”stoletja” pa jemlje moj denar na podlagi neke medle obljube da bodo mlajše generacije pridno plačevale za mene, če jo bom dočakal…. in s tem se pač ni moč strinjati, razen če si mazohist.

Poglej Boom, saj nisi neumen kajne? Ali se samo delaš? DOKLER je v državi legitimna oblast (Assad) je edina dolžnost vsakega moškega da se javi državi in državni vojski…. to kar neka Amerika pravi kdo je nelegalen tu nima veze…. če je Assad bil legalen XY let je tudi naprej, in to je vsakemu z trohico razuma jasno, če ga nimaš pa takih tudi v Evropi ne rabimo. Partizanov in Belogardistov tudi ni bilo dokler ni razpadla ”Kraljeva” vojska in ni prišlo do okupacije….

Torej če jaz jutri ustanovim svojo paravojaško skupino s parimi vaškimi pijanci boš ti bežal iz Slovenije in boš Avstrijcem rekel da ne veš za koga se naj boriš? Seveda pretiravam ampak poanta oz osnova je enaka, dokler obstaja državna vojska (in ta je samo ena) dileme ni…. vsak ki beži pred vpoklicom v državno vojsko ali se ne javi prostovoljno obrambi domovine je pač dezerter, kaj se je delalo z dezerterji skozi zgodovino pa vsi jasno vemo….

Dobra stran kriza je, da se bo vse spucalo. Vse kar se je šlepalo/blefiralo bo odplaknilo.
Ker bedak misli, da je bila kriza al recesija, haha. Tole je bila stagnaciija (umeto vzdrževana), če ne bi bil drop 30-50%. Pa že ob stagnaciji so vsi prevaranti pocrkal… GLej kako je PEKU kriza? Dej naj mi en razloži prosim.
Prej je pekel kruh, hranil folk, sedaj hrani.

Veste kdo je pocrkal? Folk k je doma praskal jajca, vlagal v PONZI shemo imenovano LJSE, so bili najpametnejši, norca so delali iz ljudi, ki so imeli v bankah depozit, ker je to scum donos, oni so delali dvoštevilčni donos na leto, tako da mnogi sploh delali niso. Al pa so vlagali v stanovanje, 10% rast na leto, kaj šele da si ga malo našminkal pa preprodal…

Pa razni prodajalci skladov pa finančni svetovalci, vlagatelji, gradbeniki. Pri 18ih so mel nove bmw 5, za oba sinčka, seveda so uspehe pripisovali lastni pameti. Danes pa so poskriti v luknjah, ker jih je sram.

Kdor je prej pošteno in produktivno delal (ustvarjal DODANO VREDNOST ZA DRUŽBO) nima NOBENE KRIZE, ima kvečjem ZMANJŠANO proizvodnjo/posel, na kar se vsaka zdrava firma/oseba PRILAGODI. Seveda se pa na to ne morejo prilagodit špekulanti, ker se jim cashflow sesuje, že če ni donosa (stagnacija), kaj šele če pade promet…

Če je slabša letina, malo bolj stisnejo pas na kmetih, preprosto. Samo če pa špekulant kupi nepremičnino/delnice/ipd s kreditom, pa že če ga ne proda po nabavni+obresti je takoj BANKROT.

Ja se strinjam da ima marsikdo podobno računico, to je jasno, AMPAK tu je pa spet problem in zanka, ti praviš da je dobro da damo, tu pa ko se jaz zavzemam za raje nižje davke in ukinitev sociale pa si spet ”proti” oz. meniš da je dobro to da damo to kar mi dodano ustvarjamo….

Zato pa jaz zagovarjam nižanje davkov (sploh za plače pod 900€ neto, tam davkov sploh ne bi smelo bit (tu merim predvsem na dohodnino starševske dodatke, in ostale neumnosti) in ukinitev socialne…. kajti zaradi trenutnega minimalca, življenskih stroškov in količine napora za dosega standarda in dosego tega minimalca, je bolj smotrno biti doma, živet pri materi, rihtat vrt, vozit dedeka k zdravniku pa ti stisne kaki ekstra € pa na črno še kaj pofušat pa vlečt 200-260€…..

Če danes dve osebi živita na svojem in sta brezposelna po sreči v neprofitnem stanovanju dobita na mesec 2x 270€ to je 540€ + tega da občina časti najemnino ki je itak nizka ali pa dobita še tu zraven od CSDja izredno pomoč…. če pa en od njiju gre v službo pa dobi 604€ neto + malico pa presežeta cenzus in brezposelna ne dobi nič, oz kvečjemu 188€….. s tem da dobita nazaj najemnino ki je običajno 120€ +/- 20€ kar pomeni da sta na boljšem 100€!!!!!! 100 jebenih evrov, torej kaj sta naredila? Za 100 jebenih evrov se eden izmed njiju pusti sekirat šefom in upa da bo sploh dobil plačo 🙂

Se povsem strinjam da ni računice, ampak krivda za to pa je tvoja logika da bi vseeno delili to kar drugi delamo takim ki to zračunajo. Ampak seveda pameten One ali morda tudi ti, bi to rešil drugače, ne bi ukinil socialne, ti bi dvignil minimalca…. kar samo po sebi ni slaba ideja, AMPAK to se mora zgodit z razbremenitvijo skozi splošno davčno olajšavo…….. torej BRUTO minimalec se mora dvignit, hkrati pa skozi splošno davčno olajšavo poskrbet da se bruto II ne dvigne niti za cent…..

Naslednji korak je, ukinitev potnih stroškov in malice in dvig minimalne plače za 100€ (naj imajo tisti bližje šihtu prednost s tem se dvigne kvaliteta posameznikovega življenja)

Korak 3 pa je ukinitev regresa za letni dopust skozi preliv v minimalno plačo, se pravi vzamemo zakonsko obvezen regres in ga razdelimo na 12 delov in za toliko dvignemo bruto minimalca….

Kot korak 4 (nekaj za delavce) bi nato uzakonili še obvezno 13. plačo ki se izplača decembra in ki mora biti vsaj 50% tvoje povprečne letne plače (bruto) ampak ne višja kot dvakratnik, in to bi bila oblika nagrade, ki bi bila povsem neobdavčena….

S koraki do 3, bi postopoma dvignili minimalca na cca 780€ neto po mojih izračunih, kar bi predvsem po zdajšnem butastem sistemu bila vsaj boljša osnova za penzijo če že nič drugega, hkrati pa bi naredli boljšo selekcijo, kjer delodajalci ne bi zanemarjali lokacije delavca…. oz. če bi hoteli boljšega mu naj plačajo višjo plačo da se mu splača vozit.

Matkič ne reče se PENZIJa ampak PONZIJA, saj prihaja iz PONZI SHEME.

Matkič nekaj zate:
http://www.zpiz.si/wps/portal/cognos/msp/razmerje_med_zav_in_upok/razmerje_zavupok_po_letih
http://www.zpiz.si/cms/?ids=content&inf=5

Matkič nekaj zate:
http://www.zpiz.si/wps/portal/cognos/msp/razmerje_med_zav_in_upok/razmerje_zavupok_po_letih
http://www.zpiz.si/cms/?ids=content&inf=5%5B/quote%5D

Hvala ti za tole: Samo poglejte si zadnje statistike, pa kakšne DRUŽINSKE pokojnine, a to je ono ko dovolj dece naštemajo da dobijo tako pokojnino al kaj je to?

Vdovska in delna vdovska pokojnina je 100.000 komadov skupaj, kaj nimajo svoje penzije pa mormo še tole futrat pol dalje? pa še skor 100 jurijev invalidov….. skor 30% neupravičenih penzij ki niso nič vplačali ali zelo malo pa vlečejo ven………..

Potem pa še borčevske ki bog ve kam spadajo pa se lahko držim samo za glavo.

Glede na zgornje podatke bomo nekje 2018 trčili ob 1:1. Sedaj pa čisto na hitro, pavšalno.

Ajde glejmo POVPREČJE KAO… 1k NETO al kok je.
Pri 1k NETO plače daje delavec za penzijo in invalidsko: 364EUR, za zdravstveno 193EUR
1. Prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje:
http://www.racunovodja.com/izracuni/place2015/

No in tok bi morla bit tud povprečna penzija. No sej tole še gre, sicer penziej povprečne (državne) točno tok.
Sam minimalc je pa obup. Minimalčar da za penzijo 190EUR, za zdravstvo pa 100EUR, to je pa že tanko, to ne more potem iz tega met penzionar 50let po upokojitvi po 500EUR na mesec pa 500EUR/mesec zdr. storitev:)

Jap samo uvozit par milijonov ljudi ne bo povečalo tega razmerja kot zmotno mislijo eni, ampak ga bo poslabšalo 🙂

Seveda. Ti uvoženi bodo ali samo povečali ODLIV, bodo šli kar direkt v penzijo ali pa prej v socialo. Morda bo kakšen dobrodelnež (z našim denarjem seveda) ugotovil, da se lahko njihova delovna doba kar v naš sistem “prenese” in bo takoj v penziji, kot PREBRISANI, k so špekulirali prvo, večinoma, ne govorim za izjeme. Ali pa bodo naredli minimalca za tujce, to mislim da se je govorilo že, ker ne bodo tako produktivni. Bodo imeli potem recimo 500EUR minimalca, a bodo prispevali v penzijo 0-50EUR, zdravstvo pa 0-25EUR 🙂 Tko al drugač. Seveda bodo dobili še enga minimalca pred doklad, dodatkov. Stroškov za družbo pa bo vsaj še enkrat toliko na komad, če ne drugega, ker če boš hotel ostati med slovenci, slovenski vrtc, šole, boš moral it privat, tko da bomo za isto plačevali več. Če boš šel v državni vrtec ti ga bodo odrezali, da ne žališ ostale ko greš scat v vrtcu a veš. Vid sošolc da maš kapo pa je prizadet, tko da nisi nestrpen ga boš moral dat obrezat. ČE boš hotel pa pustit neobrezanega, boš moral pa plačat 500EUR/mesec za zasebni vrtec, kjer bo bolj homogena skupina. Tko je.

Penzije jim ne bi ukinil, penzije bi jim samo prilagodil na to koliko so DEJANSKO VPLAČALI, ne pa penzije na MOJ PUF (puf naslednjim rodovom) Če so oni vplačali v 30 letih 50000€ zdaj pa že 30 let ždijo v penziji tega denarja več ni, ali nazaj delat ali pa karkoli pač bodo…. Bismarckov nateg ”stoletja” pa jemlje moj denar na podlagi neke medle obljube da bodo mlajše generacije pridno plačevale za mene, če jo bom dočakal…. in s tem se pač ni moč strinjati, razen če si mazohist.[/quote]

matkič, zakaj ti ne kandidiraš za direktorja kakšne zavarovalnice? Mislim, da bi bil idealen. Ampak predvidevam, da ti verjetno ne bi bilo prav recimo v naslednjem primeru: recimo, da pravkar zavaruješ svojo nepremičnino, čez mesec ali dva pa ti recimo iz kakršnega koli razloga recimo pogori do tal. Nato pa bi ti zavarovalnica rekla, da si upravičen samo do npr. 200 EUR, saj si do takrat vplačal le toliko.

Poglej Boom, saj nisi neumen kajne? Ali se samo delaš? DOKLER je v državi legitimna oblast (Assad) je edina dolžnost vsakega moškega da se javi državi in državni vojski…. to kar neka Amerika pravi kdo je nelegalen tu nima veze…. če je Assad bil legalen XY let je tudi naprej, in to je vsakemu z trohico razuma jasno, če ga nimaš pa takih tudi v Evropi ne rabimo. Partizanov in Belogardistov tudi ni bilo dokler ni razpadla ”Kraljeva” vojska in ni prišlo do okupacije….

Torej če jaz jutri ustanovim svojo paravojaško skupino s parimi vaškimi pijanci boš ti bežal iz Slovenije in boš Avstrijcem rekel da ne veš za koga se naj boriš? Seveda pretiravam ampak poanta oz osnova je enaka, dokler obstaja državna vojska (in ta je samo ena) dileme ni…. vsak ki beži pred vpoklicom v državno vojsko ali se ne javi prostovoljno obrambi domovine je pač dezerter, kaj se je delalo z dezerterji skozi zgodovino pa vsi jasno vemo….[/quote]

pravzaprav je ravno primerjava, ki sem jo dal lep primer kako se lahko motiš, oz. kako stvari nikoli niso preproste in enoznačne. Kajti po tvoji logiki bi bila dolžnost Slovencev, da se pridružijo četnikom. To pa je v Sloveniji bila Plava garda, ki je stopila med MVAC in pozneje k Domobrancem.

No, glede Asada ti dam pa le prav. Vendar pa je tudi to le pogled od strani in tako kot so bili Slovenci med WWII bombardirani z različnimi (dez)informacijami (očitno je bila tista, da je komunizem bil v tistem trenutku večja nevarnost od fašizma in nacizma), so tudi ti ljudje in na nek način verjamem, da se j glede na razmerje sil (kdo koga podpira in kaj iz vsega lahko nastane) precej težko odločit. predvsem pa se bo vsak odločal tako, da bo najprej poskrbel za svojo kožo in družino. Tudi ti bi se, če bi tu zaropotalo.

Ja se strinjam da ima marsikdo podobno računico, to je jasno, AMPAK tu je pa spet problem in zanka, ti praviš da je dobro da damo, tu pa ko se jaz zavzemam za raje nižje davke in ukinitev sociale pa si spet ”proti” oz. meniš da je dobro to da damo to kar mi dodano ustvarjamo….

Zato pa jaz zagovarjam nižanje davkov (sploh za plače pod 900€ neto, tam davkov sploh ne bi smelo bit (tu merim predvsem na dohodnino starševske dodatke, in ostale neumnosti) in ukinitev socialne…. kajti zaradi trenutnega minimalca, življenskih stroškov in količine napora za dosega standarda in dosego tega minimalca, je bolj smotrno biti doma, živet pri materi, rihtat vrt, vozit dedeka k zdravniku pa ti stisne kaki ekstra € pa na črno še kaj pofušat pa vlečt 200-260€…..

Če danes dve osebi živita na svojem in sta brezposelna po sreči v neprofitnem stanovanju dobita na mesec 2x 270€ to je 540€ + tega da občina časti najemnino ki je itak nizka ali pa dobita še tu zraven od CSDja izredno pomoč…. če pa en od njiju gre v službo pa dobi 604€ neto + malico pa presežeta cenzus in brezposelna ne dobi nič, oz kvečjemu 188€….. s tem da dobita nazaj najemnino ki je običajno 120€ +/- 20€ kar pomeni da sta na boljšem 100€!!!!!! 100 jebenih evrov, torej kaj sta naredila? Za 100 jebenih evrov se eden izmed njiju pusti sekirat šefom in upa da bo sploh dobil plačo 🙂

Se povsem strinjam da ni računice, ampak krivda za to pa je tvoja logika da bi vseeno delili to kar drugi delamo takim ki to zračunajo. Ampak seveda pameten One ali morda tudi ti, bi to rešil drugače, ne bi ukinil socialne, ti bi dvignil minimalca…. kar samo po sebi ni slaba ideja, AMPAK to se mora zgodit z razbremenitvijo skozi splošno davčno olajšavo…….. torej BRUTO minimalec se mora dvignit, hkrati pa skozi splošno davčno olajšavo poskrbet da se bruto II ne dvigne niti za cent…..

Naslednji korak je, ukinitev potnih stroškov in malice in dvig minimalne plače za 100€ (naj imajo tisti bližje šihtu prednost s tem se dvigne kvaliteta posameznikovega življenja)

Korak 3 pa je ukinitev regresa za letni dopust skozi preliv v minimalno plačo, se pravi vzamemo zakonsko obvezen regres in ga razdelimo na 12 delov in za toliko dvignemo bruto minimalca….

Kot korak 4 (nekaj za delavce) bi nato uzakonili še obvezno 13. plačo ki se izplača decembra in ki mora biti vsaj 50% tvoje povprečne letne plače (bruto) ampak ne višja kot dvakratnik, in to bi bila oblika nagrade, ki bi bila povsem neobdavčena….

S koraki do 3, bi postopoma dvignili minimalca na cca 780€ neto po mojih izračunih, kar bi predvsem po zdajšnem butastem sistemu bila vsaj boljša osnova za penzijo če že nič drugega, hkrati pa bi naredli boljšo selekcijo, kjer delodajalci ne bi zanemarjali lokacije delavca…. oz. če bi hoteli boljšega mu naj plačajo višjo plačo da se mu splača vozit.[/quote]

Ni toliko problem v višini davkov kot v tem za kaj se ta denar porablja. Cela Skandinavija ima visoke davke pa so uspešni. Tisti, ki najbolj vpijejo po razbremenitvi, potem od države zahtevajo, da gradi infrastrukturo, da jim daje subvencije za investicije itd. itd. Poleg tega je do razbremenitev že prihajalo in? Za koliko so se na račun teh zvišale plače, se zvečale investicije ali kaj podobnega? In mimogrede, stroški dela za primerljiva delovna mesta so že v Avstriji precej višji kot pri nas pa vseeno podjetja poslujejo bolje. kako je to mogoče? Torej se da vse skupaj urediti tudi drugače, vendar to zahteva morda več napora. Tvoji predlogi pa predstavljajo le prelaganje bremena od delodajalca na delojemalce, s tem pa občutek pri slednjem ne bo nič boljši (v smislu nagrajevanja njegovega dela), tudi če smo naivni in verjamemo, da bo celotna razlika do zmanjšanega bruto šla v žep zaposlenega.

@naslov temice:
VSE zadrgnjene samce pa Matilda vzame k sebi na dojenje

Preverjaš, če berem tudi tole temo? 🙂

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Katerih obveščevalnih? Tistih, ki so ti pozabile povedati, da v 12-24 urah lahko pričakujemo preusmeritev na naše meje?

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Narobe, ker Nemška legitimna oblast je bila pri nas okupator, Assad pa v Siriji ni okupator….. bistvena razlika… zato je delo za okupatorja bilo kvizlinško ter izdajalsko. Tako da to ni dobra primerjava, ker če predpostaviva da je to res kar si napisal, potem imamo spet problem, ker imamo na Svetu kar nekaj legitimnih oblasti in spet ne veš za katero bi se boril….

Če bi tako menili teritorialci leta 1991 pa Američani, Rusi, partizani, Francozi, Angleži leta 1939-1945 bi bil Svet drugačen….

Če bi med 2 Svetovno vojno to kdo podpira Anglijo in kdo vse Nemčijo odločali Britanci med predajo in borbo proti nacistom bi se verjetno odločili drugače kot so se!

Polno je takihp rimerov iz zgodovine kjer pokažemo tvoje argumente kot ne samo nesmiselne ampak jih kratkomalo postavimo na laž, ker če bi po teh argumentih delovali ljudje v zgodovini bi bil danes Svet čisto drugačen… Ampak delovali so ljudje ravno po mojih načelih, torej borbe in obrambe nazaj…. Če bi vsak moški v zgodovini poskrbel vedno samo za svojo kožo in ženo ti verjameš da bi leta 1945 zmagali prorit Nemčiji? Ti verjameš da bi leta 1991 kdo branil mejo v Sloveniji? Po tvoji logiki bi bilo smotrno popatrat familje in vsi teritorijalci na vlak pa na Sever….

Kako bi se moj deda partizan križal če bi mu razložil tvojo logiko ko je zmrzoval po gozdovih njegova familja pa je stradala doma, ker ni prvo poskrbel za njih ampak se je odzval novo nastalim enotam obrambe domovine.

he, he, matkič, ne vem iz katerega jajca si tako švoh dlako potegnil, vendar … mednarodno priznana vlada kraljevine je bila v Londonu, četniki pa uradna in legitimna vojska, ki se je celo čisto na začetku borila proti Nemcem, potem pa “malo tamo, ,malo ‘vamo”, da bi zelo kmaliu začela z njimi sodelovati. Celo zavezniki so jih dolgo časa priznavali za edino legitimno vojsko in se jim kar nekaj časa ni sanjalo, da pravzaprav sodelujejo z Nemci. Slovenski četniki pa so imeli še eno oviro. To je NDH, zaradi katere je bila zveza z Mihajlovićem prekinjena. Ampak to ni opravičilo.

Ja, kar se ostalega tiče pa, naša osamosvojitev se je že dolgo prej pripravljala in narod je vodstvu takrat enostavno zaupal. Tudi na začetku WWII je bilo podobno. Bila je OF, ki je upor organizirala in vodila. Kako je bilo s tem b Siriji, pa ne vem, vendar se je Assad na mobilizacijo žal spomnil malo pozno in verjetno je med begunci marsikdo, ki beži pred njim, antipropaganda pa najbrž tudi dela svoje. Težko sicer rečem, da je to opravičilo, pa vendar. Vsekakor ostajam na tem, da bi v razmerah kakršne v Siriji pač so, tudi ti naredil točno to, kar sem napisal.

Legitimna vlada ki pobegne v tujino pač ni več legitimna vlada če zapusti svoje vrste…. Če bi ti legitimci šli v gozdove s četniki bi pa rekel da bi se moralo podpret njih (čeprav oni so legitimnost zgubili v trenutku ko so se pridružili Silam Osi in se je zgodila volja ljudstva)

A to ker je želel prihranit ljudem čimveč in je raje nucal poklicno vojsko je nekaj slabega? A ne sovpada to ravno s tvojo logiko prvo poskrbet za dobro sebe, to je celo Voditelje želel svojim ljudem s tem ko jih ni takoj mobiliziral. Ma jaz bi v razmerah kot so najverjetneje bil že med mrtvimi vojaki Assadove regularne armade. Ne bi mogel živet z mislijo da sem zapustil ljudi v takšnih časih državljanske vojne, seveda ti lahko verjameš ali ne, ampak jaz vem kako je.

Sicer nimam nič proti temu da bi nekdo želel rešit svoje bližnje in drago ženo in uboge otroke, ampak to mi ne sovpada z logiko in spolno sestavo prihoda teh ljudi v Evropo………………………..

Torej Ti tipi lahko zdaj zapustijo svoje žene in otroke nekje doli in pridejo v Evropo, ampak obratno pa ni šlo al kak 🙂 Zelo zanimivo, ampak spet tako polno vprašanj ki krešejo ena ob drugo ker podirajo alibije.

Svaka vam ćast!

…Hej tata, hej mama, hej deda moj… :-)))

[b]Manda – Trla baba lan[/b]

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close