Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Večina staršev krsti otroke zaradi strahu!

Večina staršev krsti otroke zaradi strahu!

Pa ste res čudni! A se sploh zavedaš ti ali pa kdorkoli drug, kje vse je zapisano naše ime (seveda ne nick!) in ime naših otrok? V koliko knjigah, seznamih, prijavnicah itd.? Pa vas nič ne moti! To vas pa moti, ne?

In kakšna je razlika v življenju in bivanju tvojega otroka, ninej, ki si ga krstila in ostalih, ki jih nisi? Nobene, a ne?

Ninej, če se ne motim, nam še dolguješ podatek o raziskavi, na podlagi ste prišli do ugotovitve, da “večina krsti otroke uzaradi strahu”.

Hvala!

A.

Pa ste res čudni! A se sploh zavedaš ti ali pa kdorkoli drug, kje vse je zapisano naše ime (seveda ne nick!) in ime naših otrok? V koliko knjigah, seznamih, prijavnicah itd.? Pa vas nič ne moti! To vas pa moti, ne?

In kakšna je razlika v življenju in bivanju tvojega otroka, ninej, ki si ga krstila in ostalih, ki jih nisi? Nobene, a ne?[/quote]

hja sem že zgoraj bossu odgovorila!!!!

Kdaj boš torej iztopila iz RKC ninej? Da te ne bo samo jezik ampak tudi kako dejanje. Za Booma je itak vseeno.

In kakšna je razlika v življenju in bivanju tvojega otroka, ninej, ki si ga krstila in ostalih, ki jih nisi? Nobene, a ne?[/quote]

hja sem že zgoraj bossu odgovorila!!!![/quote]

Res si že pisala, da ne znamo brat, ampak to pot tudi ti ne! Bomo videli, če bo boss zadovoljen s takšnim “odgovorom”, ki to ni!:) V določenih stvareh si zlo natančna v odgovorih, sicer pa so le polovični – ko nimaš primernega odgovora ali ti pa tema ni pri srcu.
Torej: kakšna razlika v kvaliteti življenja je med krščenim otrokom in tistim(i), ki to ni – oba pa živita kot ateista (sklepam iz tvojega pisanja)?

Ni problem verski vidik krsta. Problem je v tem, da je to istočasno tudi vpis v partijo.

ja in kaj sedaj???:)[/quote]

Če so te v to “prislili” starši, je tvoja moralna naloga da izstopiš, si daš izbrisati zakrament krsta, se prekrstiš v kakšno drugo vero… TAKO ne moreš več živet, ninej…

Ninej, prepiši se v kakšen Satan klub, ker po tvojih tekstih sodeč, tja tudi spadaš.
P.S. Otroka, če ga seveda imaš pa pusti naj razmišlja, kot on hoče. Lahko si mislim, kako trpi, če mu doma vsaki dan vsiljuješ komunistično teorijo, kot nam tu na forumu 🙁

ja in kaj sedaj???:)[/quote]

Če so te v to “prislili” starši, je tvoja moralna naloga da izstopiš, si daš izbrisati zakrament krsta, se prekrstiš v kakšno drugo vero… TAKO ne moreš več živet, ninej…[/quote]

a se da, al kako????

moja vera moja stvar, te pravice mi ne more nihče vzeti!!!

veste kaj je vaša največja težava, mešate namreč krščansko vero z inštitucijo RKC katero je že zdavnaj zapustil bog!!!!

mimogrede, ali kdo od vas ve kdaj se je dal krstiti Jezus in kdaj je RKC začela krščevati dojenčke!!! In kdaj je sprejela caribat ter zakaj!???

http://sl.wikipedia.org/wiki/Celibat

pa še malo branja:

Cerkvena hierarhija je uvedla prakso izpovedi in odpuščanja grehov s strani duhovnikov, kar je izključna domena Jezusa Kristusa (in nikakor ni povezano z denarjem).
Uvedla je zakramente pred smrtjo ali celo po njej (zadnje maziljenje, maše za mrtve in za tiste v »vicah«), kar je izrecno v nasprotju z naukom Svetega pisma.
Cerkvena hierarhija je uvedla nauk o vicah (Sveto pismo tega ne uči).
Uvedli so Marijologijo in svetnike kot pomočnike in dodatne posrednike med Bogom in ljudmi (čeprav Sveto pismo temu izrecno nasprotuje).
Cerkvena hierarhija je uvedla cerkvene praznike (največkrat so nastali kot način izrivanja poganskih praznikov), ki so postali obveznost vernikov.

Cerkvena oblast je zahtevala poslušnost in je sankcionirala tiste, ki se ji niso podrejali. Vrhunec takšnega vedenja je bila inkvizicija, ko je »cilj opravičeval sredstvo«.

Reformirana cerkve je tista, ki priznava le izvorni Kristusov nauk in se drži le Svetega pisma.
V 16. stoletju so reformatorji, kot so Luther, Kalvin in Zwingli, oznanjevali:
– sola Scriptura (samo Sveto pismo)
– sola Gratio (samo milost)
– sola Fidea (samo vera)
Žal so reformacijo izpeljali le delno, saj so obdržali krščevanje otrok kot zanesljiv pritok članov cerkve, cerkveno hierarhijo, liturgijo in oltarje ter kasneje postali državna cerkev.

Komunisti so jo jemali!!!

ma daj ne seri, nihče ti vere ne more vzet, ja!!!

niti je nikoli niso poskušali, kar sem že večkrat pisala!!!

paranoja da ji ni para!!!ali pa le blebetanje tja v tri dni!!!!

Komunisti so jo jemali!!![/quote]

Lagati je greh!

,,

Se strinjam s tabo, tvoje blebetanje je res tja v tri dni!
Še bolje: tvoje debate so bolj podobne mlatenju prazne slame.
Škoda časa, ker ti itak najbolje veš nazaj za 50, ne, parkrat po 50 let!!

evo tokrat se pa res moram strinjati s teboj, moje pisanje je res blebetanje tja v tri dni, sploh ko ugotovim kdo ga bere, namreč ta ki ga, ni sposoben niti najmanjšega dojemanja!!! (pač prazne glave-največkrat pa še brat ne znajo)!!!

Ampak ninej…gledam in gledam, berem in berem…pa ne najdem, kje tvojega linka do ustrezne raziskave, ki bi potrdila tezo, katero zagovarjaš.

Vidim pa cel kup oznak, slabšalnic, o drugačemislečih.

Očitno res misliš, da smo tako naivni in neumni, da bomo tvoje žaljitve sprejeli kot suho zlato in kot ustrezno kvalificirano utemjeljitev tvoje (vaše) trditve.

Malo več spoštovanja do sogovornikov bi pa lahkom imela, se ti ne zdi?

Mar nisi sposobna večjega in širšega dojemanja (sic), kot mi, neizobraženi in površni kmetavzi?

PS: sam sem otroke dal krstiti povsem brez strahu, ampak zaradi zelo jasnih povsem drugih razlogov.
PPS: Župnik mi pri tem ni zaračunal niti kinte. Sam sem mu, takorekoč na silo, stisnil par evrov. Katere pa je, takoj po dogodku, dobila socialno ogrožena družina druge veroizpovedi in kulturnega okolja. Ti to kaj pove?

Ninej, ti si en tak… en tak nadčlovek, Uebermensch. Mi pa nevredni bralci tvojega blebetanja.

mmmml, daj prosim odgovori na moja dva vpeašanja, ki sta zgoraj!!!Lepo prosim!!!:)

—————————————————-
evo na tale dva!!

mimogrede, ali kdo od vas ve kdaj se je dal krstiti Jezus in kdaj je RKC začela krščevati dojenčke!!! In kdaj je sprejela caribat ter zakaj!???

tO SO trije, ninej, trije…

tO SO trije, ninej, trije…[/quote]

Aja, in kaj ima CARIBAT (domnevam da s to pokvako misliš CELIBAT) s krščevanjem dojenčkov?

pričakovano brez odgovora, evo kaj ima, tebi se ne da brat ti bom pa jaz pripopala:

Toda celibat so podpirali še dalje močnejši meniški redi, prav tako pridobi gibanje podporo v ljudstvu. Leta 1018 je papež Benedikt VII. ukazal, da bodo poslej otroci duhovnikov tlačani cerkve in da se nikdar več ne bodo mogli osvoboditi. Soproge duhovnikov so postopoma prištevali kot priležnice.

več imaš v linku, preberi kaj je počela z ljudmi tebi tako draga RKC!!!

Ninej, take in podobne doktrinarne zablide najstrožje obsojam. Okej?

Torej, kje so že tvoji odgovori, rezultati, povzetki in interpretacije raziskave, ki bi potrdila, da tvoje pisanje ni samo zlonamerno natolcevanje in žaljenje drugačemislečih?

Točno 8 (osem) minut si mi dala za odgovor na tri obširna in zgodovinska vprašanja… niti ti nisi sposobna prilimati toliko linkov v tem času.

mmml bom pačakala!!!:)))

Do takrat pa še en pregovor zate: “Potrpljenje je božja mast”

Še vedno ninej, izstopi ali pa nehaj nakladat. Sploh ne bi smela otroke krstit če tako razmišljaš.

New Report

Close