Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Večno mrzle hčerine noge?! Grelne blazinice?

Večno mrzle hčerine noge?! Grelne blazinice?

Zanima me,kako naj pomagam svoji deklici,6 let, namreč kakor hitro smo zunaj malo dlje, jo zazebe v noge. Ne pomagajo termo nogavice,ne najbolj topli škornji… noge so ledene,ko pridemo v hišo. Razmišljam o grelnih blazinicah… Se to obnese? Kako se vi znajdete? Hvala stokrat!

vprasaj zdravnika, mrzla stopala so pogosto vzrok slabe prekrvavitve ali anksioznosti/stresa/napetosti…

Mene je tudi zelo zeblo, zdravnik mi je naročil, naj jem več zdravih maščob. Lešniki, avokado, olja,.. to mi res tudi pomaga.

Praviš, da ima mrzle noge samo takrat, ko ste zunaj. Torej ne greza slabo prekrvavitev, če bi bilo to, bi jih imela vedno.
Obstajajo debelejši vložki za v čevlje, ki imajo spodnjo stran iz neke snovi podobne aluminiju, zgornjo (na podplat) pa toplo, kosmato. Meni pomagajo.
Ali pa termo nogavice, ampak ne tiste, ki jih dobiš po vseh trgovinah, pač pa tiste taprave, patagonia ali nekaj takega, dobiš v Iglu sport.

cisto mozno, da je vzrok organski. razen ce ima obute platnene cevlje. ce ima debele nogavice in zimske cevlje je skoraj ne bi smelo zebst samo v stopala..niti se ni zdaj takega mraza?! ponoci ko je najhladneje pa mocno dvomim da hodi 6 letni otrok okrog…. naj proba z vlozki in ce ne pomaga k zdravniku

Katere cevlje uporabljate? So preveliki ali pretesni? Ima pravo kopito cevlja za svojo nogo? Jo zebe od nekdaj ali od menjave cevljev? Pri nas sem pri obeh z zimslimi.zadoljna le s superfit. Lani npr. Zima je bila res hladna. Bili zunaj pri -10 ali vec tudi uro in vec, se igrali, se metali v sneg in vedno ko sva ju sezula sva najprej potipala prste. Nikoli nisva opazila da bi bili res mrzli, malenkost kvecjemu. Nogavice pa res redko orng presvicane(ce zasvica potem res zebe). Vecja je toliko stara kot vasa, lansko zimo, no letos od februarja se je prvic sploh pritozila nad mrazom v nogah pa se to v pancarjih, ker smo ji kupili orng prevelike.

Gretje ne pomaga, ima ravno nasproten učinek.
Če niso krivi čevlji, naj si noge namaka v ledeno mrzli vodi nekaj minut (da otrpnejo), nato naj jih ogreje v topli vodi, obriše in normalo obuje nazaj nogavice, copate/čevlje….
Postopek naj ponavlja nekaj dni in jo ne bo več zeblo.

Res tople so volnene nogavice iz volne zivali, ki zivijo v hladnih razmerah. Prestudiraj na netu o tem, v googla vtipkaj very warm socks. Na ljubljansk trznici se dobijo krzneni vlozki za v cevlje, mislim da ovcji Odlicno grejejo noge. Ca 10 eur.

Res tople so volnene nogavice iz volne zivali, ki zivijo v hladnih razmerah. Prestudiraj na netu o tem, v googla vtipkaj very warm socks. Na ljubljansk trznici se dobijo krzneni vlozki za v cevlje, mislim da ovcji Odlicno grejejo noge. Ca 10 eur.

Ali pa termo nogavice, ampak ne tiste, ki jih dobiš po vseh trgovinah, pač pa tiste taprave, patagonia ali nekaj takega, dobiš v Iglu sport.

Tudi jaz imam te. Ne piše patagonia, pač pa expedition polartec (in če se ne motim, je res bilo omenjeno nekaj v zvezi s Patagonijo). Stanejo res ogromno in sem najprej mislila, da je to denar vržen stran. Kako sem se zmotila. Ne vem pa, če imajo tudi otroške mere.

New Report

Close