Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vegan vs. vegetarijanec – kje je razlika

vegan vs. vegetarijanec – kje je razlika

A mi lahko kdo prosim razloži razliko med veganom in vegetarijancem. Tako, po domače 🙂

hvala

nekako….vegetrijanec ne je mesa…mogoče je še kakšna posebnost…
vegan pa ne je niti izdelkov živalskega izvora kot so med, jajca, sir…itd…..a jaz bolj zaupam materi naravi kot človeškim blodnjam, zato se izdelkom matere narave ne bi nikoli odrekla…

vegani so tisti ki ne jejo nič kar ima mamico in očija,vegeterjanci jejo vse to razen mesa.

predvsem je razlika v obnasanju, vegani so adijo pamet docim vegeterijanci so se dokaj v redu, govorim za povprecje.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Ni razlike. Oboji so trčeni…

Trčen(a) si ti!

Vegani se prehranjujejo še dosti bolj strogo od vegetarijancev. Kot so že zgoraj napisali, vegetarijanci jedo vse, razen mesa oz. izdelkov, ki vsebujejo meso. Tudi goveje župce ne bodo jedli, pa čeprav bi jim nekdo vzel meso ven iz juhe:)

Vegani ne jedo mleka, mlečnih izdelkov, jajc, medu, skratka ničesar od živil, ki so živalskega porekla, čeprav ni meso. Mesa pa tako ali tako ne jedo.

Med obojimi so v redu ljudje, pa tudi taki, ki niso v redu. Ravno tako kot med vsejedci.

Po moje še sami niso ziher v čem je fora. :))

“Fora” je v tem, da vegani stremijo k neizkoriščanju živali na kakršenkoli način. Sodobna pridelava ne samo mesa, ampak tudi mleka, mlečnih izdelkov in jajc, je do živali izjemno kruta, čeprav se ob sprehodu med trgovinskimi policami tega seveda ne zavedamo. Posledica spretnega marketinga in človeške narave pač, kar pa še ne pomeni, da so vegani “trčeni” in “ne vejo, kje je fora”. Še kako dobro vejo, kje je fora, in imajo dovolj karakterja, da se soočijo z resnico in se aktivno odzovejo. A misliš, da njim pa sir, piščanec in druga živalska hrana niso (bili) dobri? 🙂

New Report

Close