Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Veganska hrana

Veganska hrana

Zanima me kaj mislite o veganski hrani? Je to dobro za zdravje?
Znanka mi je svetovala naj zacnem jesti vegansko hrano ker imam prevec holesterola.

Jaz sem vegi, ne veganka. Imam rahlo povisan holesterol. Zdravnica je rekla, da je na racun stresa.

Sem razmisljala o veganstvu, ampak meni je mimo. Ni mi do mesa, se vedno pa kdaj rada pojem sladoled ali jogurt in tudi ne travmiram cele dneve kaj jesti. Mislim, da veganstvo zahteva kar dosti angaziranja.

Hmm, zdravo. Zadnjic je bil na TV prispevek o vegi burgerju, kako je dober in boljsi kot mesni. Notri pa soja, po vsej verjetnosti gensko spremenjena. No, pol pa je zdravo a ne, v vecini zadev je soja, pa smo tam.

1. soja (vsaj za evropsko populacijo) za direktno rabo ljudi (npr. tofu, kuhana sojina zrna, sojino mleko itd.) NI gensko spremenjena. je pa lahko gensko spremenjena za krmo živali (torej gre pri tem za posredno uživanje gensko spremenjene soje).
2. uživanje (gensko spremenjene ali ne) soje naj načeloma ne bi imelo vpliva na holesterol v krvi (razen če se je poje po 5 kil v enem dnevu)

Kraški pršut in Teran sta od veganske prehrane najboljše zdravilo za holesterol. Dober tek.

Veganska hrana ni nobeno merilo za zdravo prehranjevanje, zdravo prehranjevanje je pač prehrajevanje z zdravo in neoporečno hrano v primernih količinah, meso ni v tem nobena izjema. Tudi holesterol ni neposredno povezan z mesno prehrano in ni nobene garancije za njegovo znižanje. Jaz ga imam že 25 let pod 2, ne glede na to ali jem meso, jajca, pijem mleko ali živim od sadja in zelenjave. Verjetna kakšna presnovna motnja …

New Report

Close