Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Veganska pizza

Veganska pizza

S čim jo obložiti razen z zelenjavo?

kolikor je meni znano samo zelenjavo saj vegani mesa in sira ne jedo.Tako, da neke izbire glih ni.

Z zelenjavo. :-)))))))

Samo, lepo prosim, nikar ne dajaj gor graha, korenja in cvetače. Ker res ne paše k okusu origana. Grozno je. Daj bučke (prej popeci ali blanširaj), melancane (pripravi enako kot bučke), gobe, papriko, rezine paradižnika ali sušen paradižnik, čebulo, šparglje, rukolo, koruzo, fižol (rdeči ali mešan)… Ne vem, mogoče lahko daš tudi tofu tako malo vmes, ali pa kako žličko sojine “kisle smetane”.

Uh… veganski jedilniki mi grejo težko od rok, ker mi manjka material za “vezanje” (jajca, sir).

http://slimtom-blog.blogspot.com/2008/09/bio-veganska-pica.html

Mene pa ob tej čudaški pizzi z marsovskimi sestavinami prešine misel, ali je sploh mogoče v naših krajih biti vegan. Mislim, z bolj ali manj lokalno prehrano; z zelenjavo, žitaricami, stročnicami, oreški domače pridelave, brez bio eko peko eksotike od bogve kje. In brez ponaredkov mesarske stroke (sojinih klobasic, pirinih polpetov, nevemkaterihže zrezkov…).

Pa nimam nekih predsodkov, pojém glih vse od vampov do ratluka, ampak ta pizza mi je pa res čudna. Ne rečem, zna biti dobra, ampak še vedno mi ostane čudna.

Jaz sem se ob kratki veganski dieti odvadila okusa pizze s sirom, v bistvu mi sploh več ni dobra. Obložiš z zelenjavo, kot so bučke, paradižnik, čebula, česen, paprika, kozuza in rukola.

EnaNika, meni je veganstvo skregano s tako predelanimi proizvodi, ali pa očitno premalo poznam njegova načela.

Zanima pa me, če kdo mogoče ve, zakaj paradižnik ni veganski?

Vegani ne jedo živali in živil živalskega izvora. Tako, da načeloma paradižnik jedo.
Ampak ogromno veganov potem še ‘komplicira’ naprej, jedo samo polnozrnate izdelke, pa samo ekološko pridelane in nekateri tudi ne jedo razhudnikov, kamor spada paradižnik, pa tudi jajčevci in krompir. To je pa zato, ker so botanično v isti skupini kot tobak in zaradi sezdajresnespomnim česa, niso primerni za prehrano.

Namesto sira daš nariban tofu, vendar minutko ali dve pred koncem pečenja, ker se drugače izsuši.

Druga varianta, za tiste, ki jedo razhudnike, je da na čisto drobno (kot parmezan) naribaš surov krompir. To na tanko razporediš po vrhu pizze že na začetku pečenja. Presenetljivo odlično.

Hvala vam, sem jo včeraj naredila in ni bila slaba, naslednjič bom pa problaa tole z naribanim krompirjem.

V Mercatorju in v Intersparu lahko kupite veganske sire, ki imajo fenomenalen okus.

So različni. Meni je najbolj všeč znamka Cheezly (vse vrste) in Sheese (samo cheddar style, ostali mi niso všeč).

Uživajte!!!!!!!!

tudi mozarisella, violife, … malo za kakšen recept pogooglaj no:)

New Report

Close