Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Veganski tatarski biftek

Veganski tatarski biftek

Malo za spremembo 🙂 Baje je zelo dober.

http://www.mairara.com/2015/12/veganski-tatarski-biftek.html?m=1

Kot je že marsikdo pred mano vprašal, zakaj vegiji jemljete mesnata imena za svoje nadomestke?

Zakaj ne rečete raje vegansko tatarsko žaganje? Ne štekam, ker je večina vegijev tako orto nastrojena proti nam mesoždercem. Svoj čas je bila neka sojina linija z okusom pečenega piščanca ipd. mesnih crkovin.

Pa še za eno razlago bi prosila tiste vegije, ki jedo sir in poleg tega nam mesoždercem radi očitate, da jemo crkovino. Ali se predno kupite sir prepričate, da o poreklu in izvoru encima, ki je potreben, da sir nastane – http://www.nutris.org/prehrana/abc-prehrane/kako-nastane/129-sir.html

Avtorica recepta, ne jemlji preveč osebno, vseeno pa bi želela nekoč izvedeti, kaj tako slastnega imajo biftek, hrenovke, zrezki, da morajo celo vegi nadomestna žaganja nositi njihovo ime, ali gre le za pomanjkanje kuharske domišljije.

Ja in danes sem zopeeerna :)))

Popolnoma verjamem, da je dobro, ne vem pa, zakaj se imenuje tatarski biftek.


Saj pa piše. Ali si nepismena ? 🙂

o, super ideja, leča mi je že sicer všečna.
drugače pa je moj hit namaz zadnjega obdobja: bučna + sončnična semena, rukola, česen, olje, limonin sok +začimbe po želji zmiksaš, tako dobljeno pasto hraniš v kozarčku (zelo hitro zmanjka).

Super ideja in komaj cakam, da naredim in probam, pa nisem vegan, ampak rada sprobam tudi kaj drugega.

Zakaj se nevegiji sploh obremenjujete s temi recmi? Nekateri pac radi jejo tatarski biftek al karkoli ze mesnega in bi radi poskusili vegansko inacico. Ne vidim kaj je tukaj tako zelo narobe

Mene pa posebej pogreje izjava, da bi nekdo rad “solato s piscancem.” A solata je pa lahko z mesom, lepo vas prosim no???!!

Mene pa posebej pogreje izjava, da bi nekdo rad “solato s piscancem.” A solata je pa lahko z mesom, lepo vas prosim no???!!

narobe je to, da tiste vaše zvarke imenujete po nečem česar ne jeste. imejte še veganske krvavice pa ste zmagal… lahko vam dam še recept.[/quote]
In kaj tebe briga, kako nekdo imenuje svoje zvarke?
Imaš zaradi tega na krožniku kaj manj svojih mesnih zvarkov?

zato, ker naskrivaj pojedo več mesa kot ga lahko ti neseš…[/quote]

lažeš, hinavc! žeri ti svoja trupla in se ne brigaj za našo prehrano

Prodaja mesa v Nemčiji je v zadnjih 5-ih letih upadla za več kot 10%, prodaja vegetarijanskih izdelkov pa narasla za 100%, ministri za kmetijstvo seveda postajajo živčni, meso izgublja na vrednosti, proizvajalci poskušajo prodati pokvarjene in okužene kose mesa na vse možne načine – zmeraj več bo afer s salmonelo (ko trgovci kupujejo meso praktično zastonj) in s tem (tudi) rešujejo proizvajalce, ki bi sicer taisto meso ter ostale živalske izdelke morali zavreči.

So pa klobase, tatarci, zrezki, mleko, siri…. in ostale vegi zadeve po okusu zelo drugačni od izdelkov živalskega izvora, po živalskih pa se imenujejo zaradi oblike oz. poskusa nadomeščanja okusov, ki jih vegani in vegetarijanci iščejo.

V teh poimenovanjih veganskih in vegetarijanskih jedi sicer ne vidim nobenega problema…. Kot tudi ne v ostalih izdelkih, ki jih uporabljajo /jedo vsejedci.

Rekel bi,da to kar jedo vegani/vegetarjanci-ali kakor se že imenujejo-zelo škodi. Vsi,kar jih poznam so tečni,nataknjeni,negativci,nejevoljneži,nedružabni,zaničevalni,napadalni,sovražni,nestrpni,žaljivi.

A ima kdo recept za vegetarijansko jetrno pašteto!

Ker se mesu niso odrekli zaradi okusa, temveč zaradi empatije do živali. Enostavno.
Zmotno je (vsesplošno) prepričanje, da vegani črtajo meso in živalske izdelke zato, ker ne marajo okusa mesa in sira.

Mislim, da je sestavljena iz kakšnih sojinih koščkov, maščobe, začimb ki pašejo v mesne paštete. Sem 1x jedla namaz, pa nisem vedela, da je veganski.

Mislim, da je sestavljena iz kakšnih sojinih koščkov, maščobe, začimb ki pašejo v mesne paštete. Sem 1x jedla namaz, pa nisem vedela, da je veganski.[/quote]
Napisal sem JETRNO, ne sojino!

Haha, pa res 🙂

Sicer pa mi je najbolj nagravžna zadeva, ki sem jo probala, njihov “sir” Violife. Okus po sesirjenem mleku poskušajo dobiti z dodajanjem kvasa v nekakšno zmes iz mletih oreščkov in maščobe.

95% soje pridelane na svetu je GSO! Tistih 5%, ki ostanejo pa pridelovalci raje živini pofutrajo, ker imajo več od tega!

95% soje pridelane na svetu je GSO! Tistih 5%, ki ostanejo pa pridelovalci raje živini pofutrajo, ker imajo več od tega![/quote

Prvi stavek drži, z drugim pa je obratno. Certificirano gensko nespremenjena soja se večinoma uporablja za kvalitetnejše veganske proizvode in nekaj malega za prehrano živali z eko certifikatom.

nikoli v zivljenju se nisem jedla bifteka. no mogoce pa ga naredim 🙂 seveda veganskega

[/quote]
Lubi pozab! Tle sem pa preveč v špilu!

[/quote]
Lubi pozab! Tle sem pa preveč v špilu![/quote]

Ti nisi nič v špilu, ker si običen penzionist, cele dneve po forumih. To, da znaš klikat po netu, te ne naredi eksperta.

Anthony Bourdain:
[img]http://www.citatum.hu/kepek/szerzok/bourdain_anthony.jpg[/img] “Za vsakega kuharja, vrednega svojega imena, so večna mora vegetarijanci in njihovi hezbolajevski disidenti, vegani. Življenja brez telečje osnove, svinjske masti, klobas, drobovine, močne omake ali celo plesnivih sirov po mojem ni vredno živeti.”

Na tale seznam od chef Anthony jaz dodam zraven še tatarski biftek.


Saj pa piše. Ali si nepismena ? :)[/quote]

In ti? Tatarski biftek pomeni surovi (mesni) zrezek. In zato take zadeva v receptu, pa če tako okusna (in je okusna, zelo) ne moreš imenovati tatarski biftek. Smešno in butasto, ker nobena leča in noben paradajz ne bo nikoli meso postalo …

New Report

Close