Vegetarijanstvo

Smešna si.

Jah, kaj če ti tukaj šepa. Spoštovanje evo, ko boš to osvojila te bodo drugi nehali napadati.
Good luck.
Draga moja Princess28 (sedaj lahko tako napišem, ko smo poparčkani, a ne ?
Glede na način življanja (relativno malo fizičnega gibanja) nam bolj paše rastlinska hrana kot pa mesna. Naše črevesje deluje po principu ozmoze ( eneostavno povedano) in ko imamo v krvi napr. dovolj beljakovin se absorbcija iz červesja ustavi. Narejeni smo za “šparanje” zato se preistaltika ustavi, da se ne zavrže nekaj kar je še uporabno (ne resorbirane beljakovine). Tako tiste beljakovine porabijo bakterije, ki živijo v naših prebavilih. S temi beljakovinami se povečini hranijo “gnilobne” bakterije, ki pri svoji presnovi v črevesje izločajo presnovke, ki so za nas strupeni in nam tako zastrupljajo telo, uničujejo črevesje.
Redimo se v času izobilja, da ustvarimo zaloge za “hude čase”. Težava je ker “hudih časov” skorajda ni in tako se moramo samoomejevati pri prehrani, da si ne delamo škode, kar je pa za večino problem.
Lakoto čutimo, ko nam v telesu neha “goreti” energija (glikogen). To pa nastane takrat, ko nam a) primankuje hrane (kar je redko) in b) ko nam primankuje kisika v krvi/tkivih (pogosto!).
S sedečim načinom življenja se nam dogaja, da se niti enkrat na dan ne “nadihamo na polno”, prevetiliramo pljuča, napolnimo telo s kisikom, kar pomeni, da povečini čutimo lakoto….
Tako se tisti ki obožujejo meso/mleko/jajca prenažirajo z njimi kar pomeni, da jim stalno nekaj gnije v debelem črevesju in da se jim jetra ubadajo z kupom strupov. Posledice so največkrat rak debelega črevesja.
Če skrajšam. Kdor se dovolj fizično giba mu avtomatsko tudi “neprimerna ” hrana ne tekne in posledično se bolj zdravo prehranjuje.
Še tisto z jajci.
Nojevo jajce je največja ženska spolna celica, kurje nekoliko manjša .
Kura ima ovulacijo (skoraj) vsak dan in da se začne iz te spolne celice razvijat piščanček rabi še moško spolno celico ;). Sedaj, če nimaš petelina med kurami iz jajca ne bo nič, ker ni oplojeno. To se vidi na razbitem jajcu kot nek “vozliček” v beljaku, zato rečemo, da so se jajca “zavezala”, ko jih pregledujemo pri valjenju (segrevanje na določeno temp., ko se začne razvijat plod).
Tako, da v tistih jajcih, ki niso oplojena ni življenja, kot ni v tvojem jajčecu, ki mesečno propade neizkoriščeno. :))))
Mogoče si pa zato slabe volje, ker je šlo še eno jajčece “v nič”, njegova propadla energija te žalosti in si razdražljiva?
Hmmmmmm, to bi se pa dalo pomagat…… :))))))
Ne vem no, ampak meso ali pa zelenjava, oboje je živo bitje. Jaz sploh ne vidim razlike. Oboje se razmnožuje, oboje ima neko inteligenco v sebi, dušo, če želite. Res ne vidim razlike v tem smislu, da bi meso bilo zaradi tega škodljivo, nehranljivo ali pa brezenergijsko.
Princeska, ne ukvarjaj se s ferbčno, ker je mene napadla pri eni drugi temi. Očitno, da to rada počne ženskam na tem forumu (potrebuje pozornost). Princeska, ti kar ostani, ker si korektna in fer do vseh. Mogoče se včasih s tabo ne bom strinjala, to pa je treba sprejeti – drugačno mnenje.

Princeska, ne ukvarjaj se s ferbčno, ker je mene napadla pri eni drugi temi. Očitno, da to rada počne ženskam na tem forumu (potrebuje pozornost). Princeska, ti kar ostani, ker si korektna in fer do vseh. Mogoče se včasih s tabo ne bom strinjala, to pa je treba sprejeti – drugačno mnenje.[/quote]
Zato so me za razliko od vaju polne vse teme na tem čveku, a ne. Ker iščem pozornost – in to za nameček žensk???
Ti, drugače za psihološko terapijo pobirajo težke denarje, več deset evrov na uro, si razmišljala v tej smeri? Ker vidim, da ti gre odlično – psihoanaliza na podlagi par prispevkov na forumu. Hitro bi obogatela, pa brez posebnega matranja. Navali zdaj z nutelo v betico, zdaj sem že vajena.
Ja. Začutil sem nek odpor. Da meso ni zame, tako s fizičnega vidika, kot psihološkega. Kruto mi je bilo gledati pobijanje živali. Včasih so doma kupili par piščancev in jim s sekiro odsekali glave..Včasih je še kakšen pobegnil in tekel nekaj časa..Seveda brez glave…Pa vsa tista kri…Grozno…..
Meni je že od nekdaj jasno, da nima smisla učiti druge.
gledam vedno na to, kar lahko sam storim.
Če sam žalim, ker je nekdo drugi mene, potem nisem nič boljši od drugega.
Se strinjam. Treba je občutke izražati. Tako dobre, kot slabe.
Če srečo z nekom delimo, je ta dvakrat večja…Če delimo žalost, je žalost veliko lažja.
Je pa bolje, se ne pustiti sprovocirat, kot pa potem širiti jezo in podobne destruktivne občutke.
Za prepir sta vedno potrebna dva. Tudi tisti, ki se pusti sprovocirat, rabi pozornost in nek objekt na katerem izrazi jezo.
Princeska, ne ukvarjaj se s ferbčno, ker je mene napadla pri eni drugi temi. Očitno, da to rada počne ženskam na tem forumu (potrebuje pozornost). Princeska, ti kar ostani, ker si korektna in fer do vseh. Mogoče se včasih s tabo ne bom strinjala, to pa je treba sprejeti – drugačno mnenje.[/quote]
Zato so me za razliko od vaju polne vse teme na tem čveku, a ne. Ker iščem pozornost – in to za nameček žensk???
Ti, drugače za psihološko terapijo pobirajo težke denarje, več deset evrov na uro, si razmišljala v tej smeri? Ker vidim, da ti gre odlično – psihoanaliza na podlagi par prispevkov na forumu. Hitro bi obogatela, pa brez posebnega matranja. Navali zdaj z nutelo v betico, zdaj sem že vajena.[/quote]
Hvala za napisano, s tem si vse povedala. Bogata ne rabim biti, ker ni vse v denarju.
Princes
Joj, spet verska oz. ideološka interpretacija, tako kot onih jajcah in zarodkih.
Vzemi v roke biologijsko knjigo iz OŠ, poglej si dolžino trakta, poglej si zobovje in encime, ki jih človeško telo pproizvaja. Človek ni kar člez noč postal vsejedec, to je evoluicijski razvoj. In če tebi ne odgovarja meso, to ne pomeni, da je škodljivo. Narava ne dela proti sebi, da bi nah “zaj**” in bi se zastrupljali s hrano. Mesna hrana je škodljiva predvsem zato, ker se mesa preveč poje in ker je industrijsko proivedeno in ker je sodobni člvoek v povpčreju premalo fizično aktiven.

Napaka. Treba je občutke pravilno izražat. To, kar je Princess28 izrekla, je milo rečeno izbruh, totalno potenciran in neadekvaten. In potem je še ponosna nase, češ da je iskrena in sledi svojemu notranjemu jazu.
Modrost je izrazit neprijetne občutke na primeren, nežaljiv način. Recimo ni mi všeč, da si to in to izrekla, ob tem se počutim tako in tako, najraje bi naredila to in to… ne pa se obmetavat s kozarci nutelle in bit nizek.
V končni fazi tudi to razburjenje in jeza vodi k telesnim boleznim.
Matjazko ti si pa rahlo boseden s to vero, povsod vidiš versko zaroto. Ampak res povsod, kar se ne sklada s tvojim prepričanjem. Mislim, lahko razumem, da se z nekom ne strinjaš, ampak vsak ima neko svoje prepričanje, tako kot ga imaš tudi ti. Mene si že večkrat obsodil verskega prepričanja, pa nimam nobene zveze s krščanostvom, niti kako drugo vero. Nikoli nisem imel niti stika s cerkvijo, niti nisem bil tako vzgojen. Tako da, malo oladi s to vero. Sicer pa menim, da vsak posameznik veruje vase, s tega vidika imaš prav, ampak pri tebi imam občutek, kot se sklicuješ na vero kot je krščanska, muslimanska, torej točno določeno. Kot, da se vernikov bojiš.

Ja Antilopa in Robi vem da ni opravičila za določene besede, ki sem jih izjavila. Mogoče vem da ni opravičilo, ker ravno nekaj delam in je dokaj stresno pa še tale vročina me kar ubija kljub klimi pol se še prehladim, in če me v tem obdobju kdo napade se mi zna zgoditi da se mi rahlo zrola lol. Next time bom poskušala ignorirati takšne provokacije.
Thanx za support.
Ojoj Robi, da si imel take scene z živalmi, nisem si mislila. To je grozni, če bi jst to doživela bi imela verjetno kakšne travme. Js se pa spomnim ker sama živim že skoraj 10 let in pač mesa skoraj ne voham doma pri sebi. In je enkrat moj foter prišel na obisk in prinesel nekaj govedine za rižoto in sem mu jo naredila, in ko sem pražila to meso sem skoraj bruhala tak feeling sem imela kot da se meso razkraja. To je bilo nekako prvič da sem si res rekla da res ne prenašam. Pa drugače spoštujem vso hrano. Dons sem mela spet kus-kus:) z Nutello…:) ne hecam se brez tega.
in VERSKEGA![/quote]
Kakšnega verskega ?
Do religij sem vedno imel odpor, pa čeprav sem hodil k verouku. Vegetarijanstvo pa ni značilnost katoliške vere.
Razlogi so bili bolj zdravstveni.
Se strinjam, da je pomembno na kakšen način jih izrazimo.
Zato pa je bolje sproti reševati težave. Nakopičene občutke težje krotimo in sproščamo na sprejemljiv način.
in VERSKEGA![/quote]
Kakšnega verskega ?
Do religij sem vedno imel odpor, pa čeprav sem hodil k verouku. Vegetarijanstvo pa ni značilnost katoliške vere.
Razlogi so bili bolj zdravstveni.[/quote]
Dobro, ampak vseeno pri tebi ni moč spregledati novodobniške navezave z vegetarijanstvom.

Res je Antilopa, saj net je v bistvu skoraj kot reala. Ljudje so isti kot v real lajfu. In če je kdo smotan se ga zelo hitro zavoha na net-u.
Si vidla Princess, ferbčna te je že zvohala.

in VERSKEGA![/quote]
Kakšnega verskega ?
Razlogi so bili bolj zdravstveni.[/quote]Prej bi rekel psihični , prepričanje, da nekaj ni ok in potem res ni ok, ko nekaj ješ z odporom. “Zdravstveno” je lahko zadeva neoporečna.
V knjigah oziroma v nekem znanju sem le iskal načine kako svojo odločitev izraziti z besedami.
Niso pa knjige razlog, ampak nek notranji vzgib, k me je silil k branju takšnih in podobnih knjig, da sem lahko ubesedil svoj odpor do mesa.
V knjigah oziroma v nekem znanju sem le iskal načine kako svojo odločitev izraziti z besedami.
Niso pa knjige razlog, ampak nek notranji vzgib, k me je silil k branju takšnih in podobnih knjig, da sem lahko ubesedil svoj odpor do mesa.[/quote]
Če propagiraš vegetarijanstvo kot edini pravilen način prehranejvanja, ne moreš biti nepristranski, objektiven. Vsaka propaganda je ideologija.

In za razliko od nekaterih se je meni izognit z lahkoto. Nekaterim tukaj gor pa nemogoče.

Se sploh ne strinjam. Koliko ljudi si v živo spoznala preko neta, forumov, oglasov? Jaz preko 30, največ z enega foruma. Se ni zgodilo samo meni, da s tistimi, ki so ti bili zoprni na netu, si se kamot lahko čist fajn ujel in so nekateri postali celo tvoji prijatelji. In obratno seveda. Za nekoga si mislil, kok je fajn, ko si ga pa v živo spoznal in se malo družil, ti je pa ratal zoprn.
Še v živo se to dogaja. Nekoga samo od daleč opazuješ ali ga celo slišiš govorit pa ti je smotan. Ko se pa z njim zapleteš v pogovor in ga spoznaš malo bolj, ugotoviš, da niti ni tako napačen. Spoznaš razloge njegovega obnašanja, nekatere stvari lahko bolj razumeš, morda celo najdeta skupno temo, nad katero se oba navdušujeta.

in VERSKEGA![/quote]
Jaz imam odpor do mesa zaradi celotne industrije, od vzreje do klanja. Ni to v redu. Samo pri zelenjavi smo naredili paniko in postali pozornejši, pa lokalna pridelava, pa bio, pa eko, pa da ni špricano oziroma čim manj, o mesu je pa vse tiho?
Forum je zaprt za komentiranje.