velik trebuh
Živijo!
Stara sem 28 let in odkar pomnim, imam kar velik trebuh. Tudi, ko sem imela 55 kg (168 višine), sem imela trebuh in je izgledalo, kot da sem noseča, potem pa sem ga tiščala noter in komaj dihala.
Nikoli pa se nisem s tem preveč ukvarjala. No, in 10 let je mimo in napihnjen trebuh je še vedno tukaj. Priznam, da nikoli nisem telovadila (razen v šoli pri telovadbi). Vas, forumci, pa sprašujem. Ali ste opazili, da vas določena hrana napihuje?
Sem tudi ugotovila, da če npr. ob štirih ali petih popoldan pojem zadnji obrok, imam zjutraj manjši trebuh, ki pa se, če spijem kozarec toplega kakava, zopet poveča. Včasih že, če zjutraj nič ne jem ali pijem, se mi tudi napihne (zgleda kot da od zraka).
Mogoče pa je zdaj skrajni čas, da se začnem ukvarjati s telovadbo ali kolesarjenjem ali pa si nabavim orbitrek, ki ste ga na teh straneh tako hvalili.
živjo,
zelo verjetno je, da je tvoj trebuh posledica slabe prebave. menda je to težava, ki pesti vedno več ljudi. Menda so v ZDA odvajala (laxatives) najbolj prodajana zdravila v prosti prodaji. Veliko nasvetov za izboljšanje prebave lahko najdeš na teh straneh, osnovni pravili pa sta dve:
1.) čim več gibanja
2.) hrana bogata z vlakninami
pri napihnjenosti ti orbitrek ne bo veliko pomagal, pomaga pa pri krepitvi mišic.
lp,
Mojca
Za to da ne boste imele več napihnjenega trebuha je seveda treba kaj ŽRTVOVATI, ne mislite in NE PRIČAKUJTE, da boste dobile odgovor, ki bo z lahkoto rešil vajine težave.
Jaz vama zelo resno svetujem, da ne uživate več mleka v nobeni obliki.Nekateri ljudje od otroštva dalje nimajo več encima za presnovo mlečnega sladkorja, zato se organizem “NAPENJA” da bi ga prebavil.Torej, mleko črtati.Naslednje pa je krompir in pšenica in koruza v vsaki obliki.Torej nobenega kruha,testenin,sladic, kjer nastopa le ta.Jejte kruh iz ržene moke (pa še tega zelo malo).Pa seveda gibanje.Najprej pa priporočam post ob vodi vsaj 2-3 dni (lahko pa v tem času pijete razredčen sok (precejen skozi gazo) špinače,blitve,solate,peteršilja) skratka zelene sokove.Če nimate sokovnika-preše, lahko zelenjavo zmiksate v multipraktiku in spasirate skozi pasirko, potem pa še precedite skozi gazo.
Jaz sem se potrudil in vama odgovoril.Vidve se lahko potrudita vsaj toliko, da poskusita moj nasvet upoštevat 30 dni, potem pa če ne bo bolje me lahko seveda tukaj pokritizirata.Če pa bo bolje, pa to tukaj napišita, da bodo tudi drugi ki imajo podobne težave videli-spoznali kaj jim je za storiti.
Veliko uspeha želim !
skoraj ne verjamem da imaš težave zaradi zelenjave, to je zelo,zelo redko.Pa tudi ne moremo govorit o zelen javi kar tako po čez.Moraš nam napisati katera zelenjava misliš da ti dela težave.Bodi pozorna tudi na to, kaj poleg te zelenjave ki ti dela težave običajno uživaš.Morda je kombinacija napačna, ker se določeni encimi ki so v posameznem živilu lahko med seboj nevtralizirajo in potem je prebava slaba.Sicer pa zelenjava na splošno ne dela težav.
Napihnjen trebuh in manj kilogramov zna pomeniti tudi celiakijo, seveda so tukaj še drugi znaki, ki pa jih ne omenjaš (mehkejše blato …). Ali pa seveda kakšno drugo prebavno motnjo. Vsekakor bi bilo najbolje stopiti do zdravnika po napotnico za gastroenterologa. Ti s testi potem kaj kmalu ugotovijo, v čem je problem.
KUMARE in AJVAR ,verjamem da imaš težave, za bučke pa res dvomim.
Sicer pa ker si napisala da hujšaš, mi napiši tvoj jedilnik za zadnje 3 dni od zajtrka do večerje in vse kar si še zmetala v sebe (čokoladice,piškoti,lešniki,čipsi itd).Bodi konkretna, če si jedla zrezek, napiši kakšen zrezek in kako pripravljen (pečen,dušen,ocvrt)
Ja, post je super zadeva, po enotedenskem sem jaz kot nova, sicer se ne postim samo ob vodi, uživam razredčene sokove in čisto zelenjavno juho. Koža, prebava in splošno počutje so potem bp.
Drugače sem pa tudi sama poskušala na več načinov, 3 mesece nisem uživala mlečnih izdelkov, govedine in svinjine, to se je tudi splačalo. O jogurtih in siru sem sicer sanjala, o mesu pa ne, ker mi ne diši.
Slavček, če te bolj od tvojega zdravja skrbi to, da te bo kdo med vrsticami prepoznal, potem ti očitno zdravje ni tako zelo pomembno.
Moja prva misel je bila, da ješ premalokrat na dan, ker imaš en konkreten obrok, čeprav jaz sendivču to ne bi rekla in potem skoraj nič. Zame jabolko ni dovolj za zajtrk, to je za vmesno malico. Nikjer ni nobenih vlaknin. Pri testeninah je spet vprašljivo, kakšne in s čim.
Npr.danes sem jedla kosmiče brez dodanega sladkorja s probiotičnim jogurtom in sadjem, eno jabolko za vmes, za kosilo pa zelenjavno rižoto in veliko skledo radiča. Za popoldansko malico bom verjetno spet kak kos sadja, za večerjo pa še ne vem, ker grem na en organiziran tek in nimam pojma, kdaj bom doma.