Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice velika britanija

velika britanija

Živjo!

Namen imam obiskati VB, predvsem London in pa Cornwall. Zanima me, kje se dobijo najcenejše letalske karte, kako je s potovanjem po sami pokrajini Cornwall, če je kdo že bil, kakšni so vtisi…in koliko približno stane enotedensko potovanje po VB.

Hvala za kakršnekoli info in lp!

karte so najcenej z ryanairom – http://www.ryanair.com iz trsta, celovca ali pa gradca

Cornwall-a ne poznam…

enotedensko potovanje stane toliko kot zapravis. odvisno hoces poceti, lahko pa racunas minimalno 12.000 na dan

cormwal je lep, bil sem tam z avtom, predvsem glej, da boste hodili čimbolj izven večjih krajev. ni tako drago kot je rekel luka, midva sva zapravila manj kot polovico te vsote na dan, odvisno pač od standarda ki ga furaš.

ne pričakuj velikih zabavišč, prej so tam manjše ribiške vasice in klifi. skratka čisto zanimiva pot, menim pa, da ne rabiš več kot 1 teden za ta del

lp

bv

tistih 12.000 je letelo na london…
seveda odvisno od tega, ali zelis kaj početi…

me pa nekaj zanima, bojanv – če sta imela sposojen avto in sta na dan zapravila 6.000 SIT, kje in za koliko sta si ga sposodila ter kje in za koliko sta spala in jedla?

hvala,

Luka

avto je bil lasten – strošek je bil bencin, spala sva v b&b, če veš kaj je to. drugače pa v hostlih

lp

bv

Oprosti, spregledal sem drugi del vprašanja. Jedla sva v trgovini, nekaj v restavacijah, predvsem pa – izogibala sva se Londona in drugih velikih mest. London je dvakrat dražji od drugih mest.

Bistveno vcenejši predeli so Lake district, severna škotska, Cornwall, razlike so relativno velike

Hostli pa pomeni IYHA.

lp

bv

predlagam wales.pa ne zato ker pišem novelistično humoresko z istimi osebami in isto zgodbo / http://www.lordwales.com , 180000 znakov , prva tri poglavja na strani , vse za 200 sit via e – mail /
zato keer je tam ceneje , manj poseljeno, tam živi tudi nekaj ljudi iz balkana , je pokrajina tam zelo podobna sloveniji , zelo slikovita , ogromno gradov , neposeljena obala.

ali pa scotland higlanes.

samo v london ne.razen če nočeete bankrotirati !

lp lord

Wales je res lep!
Razgiban je res kot Slovenija, pokrajina se hitro spreminja, le hribi so popolnoma drugačni kot pri nas.

bojanv…

tistih mojih 12.000 na dan je vkljucevalo avto – glede na to, da je deja napisala, da jo zanimajo letalske karte, sem sklepal, da bo rentala avto ali pa se vozila z javnim transportom, oboje pa v angliji močno podraži zadeve…

tako da bo verjetno cena kar držala

lp, luka

aja b&b je pa verjetno pojstla pa zajtrk, a ne?

Hvala za vse informacije. Imam pa še eno vprašanje. Ali obstajajo kje v Londonu kakšne “shrambe” za prtljago, da ne vlačiš vsega s seboj po raznih muzejih itd. ? Hvala!

V muzejih! 😉

ponavad ti jih hostli lahko spravjo (nekateri zastonj, nekateri za nekaj drobiža)
ali pa na kakšni železniški (storage locker)

Pozdrav,

Mene pa zanima kako se živi zdaj v VB po tem brexitu , ki so ga izvedli? Živijo bolje ali slabše?

Živi se slabše, pa ne samo zaradi Brexita. Saj je v EU in ZDA in drugje isti shi.t. Pač globalisti pritiskajo z davki, cene letijo v nebo, standard pada. Folk nezadovoljen.

Anglija je precej draga, najboljše da jo obiščeš pa vidiš sam kako je. Transport je zelo drag, razen če potuješ z busom. Hrana, obleka mogoče malo ceneje kot pri nas, odvisno kakšno kvaliteto kupiš.

Dežela je pa še vedno čudovita. 🙂 in vredna obiska. Sploh podeželje.

New Report

Close