velika noč ter prvi maj
Določen odstotek Slovencev je veren, poleg tega pa je velika noč narodova tradicija, ki jo ne upoštevajo samo revni.
Gre namreč za nekaj stoletno, zakoreninjeno tradicijo.
Prvi maj pa je tudi, čeprav je mlajši praznik, precej zakoreninjen v dojemanju povprečnega Slovenca.
In sedaj na bi karantena “odnesla” oba praznika… Bilo, pa prošlo?
Ne, ne bo šlo, kajti ljudem se bo najkasneje za pivomajske praznike spipalo, odpulilo, dvignilo pokrovko.
In če bo takih le 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, kar jih vsekakor bo, bo 400.000 ljudi za prvomajske popolnoma podivjanih…
Me prav zanima, koliko bolj polne so že norišnice, in koliko ljudi je prejšnji mesec naredilo smomor…
Boš pač doma. Namen praznikov je da si doma z družino in neko brezglavo potovanje na drug konec sveta. Torej, da si doma, z družino, da se imaš lepo.
Tisti, ki pa bodo zaradi tega, ker morajo biti doma, pristali v norišnici, pa bolje da so tam. Taki ne spadajo med navadne ljudi. So tempirana bomba. To so potem razni nasilneži, in o takih potem beremo v črni kroniki. In se čudimo.
Namen mojega zapisa je bil drugačen.
Enkrat, dvakrat si lahko dopovedujemo in dopovemo: bomo pač doma.
A si bomo to dopovedovali tudi za 1. november, za 1. januar?
Pa še eno, najbolj pomembno vprašanje: kdo bo delal? In kdo bo kupoval, če je že problem iti v trgovino?
In kaj bodo delali tisti, ki bodo (mogoče) delali, če potrebujemo samo hrano in wc paprir?
In najbolj pomembno vprašanje: s čim se bo polnil proračun?
S 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} večjim ddv-jem, ki bo veljal še 20 let?
Ljudem lahko začasno prepoveš druženje, ampak ne več kot mesec, ali dva.
Ker so se družili od prazgodovine. In to kljub kugi, koleri in ostalim boleznim.
Ker so tako programirani (za druženje v živo)…
Res kdo misli, da se jih da reprogramirati?
Reprogramirati, da jih kar naenkrat ne bo zanimalo čisto nič več, kar jih je prej zanimalo stoletja?
Ne trošenje, ne pitje kave in piva v kafiču, ne neskončni pogovori s prijatelji in znanci v živo?
Se bomo naslednjih 10 let šli videokonference?
Se bodo ljudje zaradi 200.000 mrtvih, mogoče celo 500.000 mrtvih, odpovedali komunikaciji v živo?
Ko pa se ji niso NIKOLI v zgodovini.
Bi pa še omenil, da so “znanstveniki” odpovedali na celi črti.
Gospodje, ki so desetletja zelo dobro plačani za praskanje jajc in občasne “rezultate”, naj sedaj v mescu dni “iznajdejo” cepivo in to kakor vejo in znajo.
Potem pa naj še ugotovijo, ko so tako pametni in tako zelo preplačani, kako ga aplicirati na 8 miljard ljudi, saj se vsaj 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi ne bo hotelo cepiti…
Naj delajo v 12-urnih izmenah na dan, da bo vsaj enkrat od njih nekaj koristi, v karanteni, ob slabi hrani, dokler ne padejo dol…
Ker so, kot vemo, plačani (Nemčija, Francija, ZDA), vsaj 7 – 10.000 evrov mesečno!
In nekdo, ki je tako debelo plačan, naj vsaj enkrat v življenju nekaj dela.
Pa magari, če mu enkrat od dela teče od jajc…
Pojma nimate, šalabajzerji, “raziskovalci” in ostali mešalci megle. In SRAM NAJ VAS BO!
Sram za to, kar ste nekateri nakuhali, “razvili” in druge sram za to, da tega, nesposobni kot ste, mesece ne boste znali razrešiti.
Točno tako. Ali pa je namen tega, da čimveč ljudi umre, ampak ne zaradi korone, ampak zaradi drugih stvari, ker je sedaj zaradi skoraj 30 ljudi na intenzivni, ki naj bi imeli kao korono, gripa, pljučnica ne obstaja več, obstalo celotno zdravstvo, vseh skoraj 7.000 zdravnikov čaka, da bodo imeli kaj za delat. Ljudje bodo množično umirali zaradu neustrezne oskrbe v zdravstvu.
Največje veselje je gledati dolge ksihte krščanarjev, ki kar mislijo, da lahko čas merijo po svojih blodnjavih ritualih, češ “ukrepi veljajo do 19. aprila”, ker naj bi datum nekega psihotičnega praznika (“vstal od mrtvih”, hahaha! Reci to tistemu, ki je za korono umrl!) nekako nekaj prispeval k temu, da se bodo stvari izboljšale.
Zdaj pa krščanarji le nemo gledajo, kako nima ne Bog, ne Jezus, ne Marija absolutno nobene “moči” nad tem, kar se dogaja, nobenih “kompetenc”, nobene “tolažbe”. Kako so se ta pravljična bitja, porojena v deliriju verske blaznosti, razkadila v nič!
Priceless!
Točno tako. Ali pa je namen tega, da čimveč ljudi umre, ampak ne zaradi korone, ampak zaradi drugih stvari, ker je sedaj zaradi skoraj 30 ljudi na intenzivni, ki naj bi imeli kao korono, gripa, pljučnica ne obstaja več, obstalo celotno zdravstvo, vseh skoraj 7.000 zdravnikov čaka, da bodo imeli kaj za delat. Ljudje bodo množično umirali zaradu neustrezne oskrbe v zdravstvu.
[/quote]
Tudi to je res.
Je nekdo že napisal: tožbe do jajc, pa da vidimo.
Recimo odvetnik Andrej Pitako, ki je dobil primer Nekrep, kazen za UKC pa je bila 1.200.000 evrov!!!
Ne boste se več dolgo mogli izgovarjat:
– se pač zgodi
– vaš otrok. ki bi moral biti operiran na srcu, je pač kolateralna škoda novega virusa
– krivi so Kitajci
Ne more na račun 100 mrtvih od Corona virusa biti 500 mrtvih zaradi nedejavnosti ostalih vej zdravstva (srčne operacije, agresivni tumorji v možganih in drugje po telesu, itd).
Glede virusa pa, kot je nekdo napisal: tožiti Kitajsko v miljardnih zneskih, pa bodo v bodoče ZELO premislili, če se bodo še “igrali” z virusi…
In skoraj sem prepričan, da vsaj 5 let v Ljubljani na Tromostovju ne bomo videli ne Kitajcev, ne Korejcev, ki so jim precej podobni.
Jaz jih ne bi več spustil v državo, kajti, ali naj gremo še enkrat čez vse to sranje?
Naj Kitajci plačajo gor za igranje njihovih znanstvenikov v laboratorijih za biološke strupe, viruse.
Razstrelit laboratorije, seveda tudi ameriške, izraelske, ruske itd., tako, kot so v Berlinu razstrelili Hitlerjev bunker.
Ni velike razlike… Vsaj ne glede na materialno škodo, ki so jo Kitajci povzročili.
Škodo, za katero nekateri že ocenjujejo, da bo večja od škode, ki jo je naredila 2. svetovna vojna…
Če bog obstaja, bo zagotovo poskrbel, da do takrat virus popolnoma izgine in bodo verniki lahko praznovali.
Ne dvomi v to.
[/quote]Verniki bomo vseeno praznovali Veliko noč.
Ničesar ne pogojuje naše vere.
Če namiguješ na hram.
Za mojo vero ni potreben hram.
Bog me obišče tudi v mojem domu in bo poskrbel, da v mojem domu ne bo bolezni.
Zate ne morem trditi, da bi s čarobno paličico zamahnil nad tvojo glavo.
Kako boste letos praznovali ateisti je druga zgodba.
Ponavadi se tam najbolj šibijo mize od vse te pretirane hrane.
Zaloge vam bodo tokrat prišle še kako prav.
Če bog obstaja, bo zagotovo poskrbel, da do takrat virus popolnoma izgine in bodo verniki lahko praznovali.
Ne dvomi v to.
[/quote]
Iz vernih se ni treba norčevat.
Pa sem ateist.
Najbrž pa ti verjameš le v mateerialno, v kopičenje in grabljenje. Sem prepričan, da imaš najmanj en avto, če ne dva.
In mobilni telefon ranga vsaj 600 evrov, če ne več…
Vidiš, jaz pa imam kolo, da NE onasnežujem… In staro 2g Nokio.
Verujem v nekopičenje, v to, da moramo biti skromni.
Upam, da si zaradi virusa izgubil službo, da ne boš več mogel mesečno kupiti 6 tankov goriva. Srčno upam, ker slovenskih kretenov pa res ne prenašam…
Iz Sense:
Na milijone ljudi je izgubljenih…
Na milijone ljudi si nikoli ne postavi vprašanja o sebi.
Nikoli ne analizirajo svojih dejanj, misli in čustev.
Toliko ljudem vlada um. So mehanski produkti okolja; preokupirani z zajtrkom, kosilom, večerjo, delom, spanjem, televizijo, računalnikom in tu in tam z zabavo.
Ne vedo ne koga in ne kaj iščejo.
Nikoli ne razvijejo čiste sreče, trajajočega zadovoljstva in brezpogojne ljubezni.
Brez samoanalize ali zavestnega življenja ljudje še naprej živijo življenje kot roboti; popolnoma pod vplivom zunanjega okolja.
Samoanaliza in zavestno življenje je edini pogoj za rast in razvoj!
Gospodje, ki so desetletja zelo dobro plačani za praskanje jajc in občasne “rezultate”, naj sedaj v mescu dni “iznajdejo” cepivo in to kakor vejo in znajo.
Potem pa naj še ugotovijo, ko so tako pametni in tako zelo preplačani, kako ga aplicirati na 8 miljard ljudi, saj se vsaj 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi ne bo hotelo cepiti…
Naj delajo v 12-urnih izmenah na dan, da bo vsaj enkrat od njih nekaj koristi, v karanteni, ob slabi hrani, dokler ne padejo dol…
Ker so, kot vemo, plačani (Nemčija, Francija, ZDA), vsaj 7 – 10.000 evrov mesečno!
Pojma nimate, šalabajzerji, “raziskovalci” in ostali mešalci megle. In SRAM NAJ VAS BO!
Sram za to, kar ste nekateri nakuhali, “razvili” in druge sram za to, da tega, nesposobni kot ste, mesece ne boste znali razrešiti.
[/quote]
Vklopi možgane in poglej malo naokrog kdo je bajno plačan. Največ pokasirajo nogometaši, pevci, igralci,… ne pa znanstveniki. “Prodani” znanstveniki so dobro plačani od multinacionalk ali vojne industrije, saj delajo za njihovo dobro, kar je daleč od tega da bi delali v dobro ljudi. Peščica “neprodanih” imajo neko povprečno plačo.
Tako da kar reci kakšnemu Ronaldu ali Dwayne Johnsonu ali Taylor Swift naj razvijejo kakšno zdravilo! Po vsem tem se točno vidi kako smo kot družba zašli.
Aja, mimo grede a ste slišali kako nogometni kljubi zahtevajo denar, ker so se znašli v finančnih težavah? Za bruhat.
Pa še za avtorja – drugač pa bomo pri nas praznovali veliko noč tako duhovno kot po tradicionalnih običajih. Samo žegnanja ne bo. Maše se že zdaj prenašajo po netu, Tv, tako da se bogoslužja udeležiš v e-varianti. Tudi potico bomo spekli, sicer ne bo orehova, bo čokoladna. Naredili bomo pirhe, na vrtu izkopali hren, pa kupili tudi kakšno šunko.
Velika noč ni čas za potovanja, pri nas nikoli ni bilo te navade. Bil je čas ko se je zbrala družina. Tokrat samo ožja.
fak ja, folku se bo odpeljalo ker ne bo delal potičk in pirhov s 3/4 familije in ker ne bo kresov pa pijanskih žurkic… res zaskrbljujoče…
[/quote]
[img]https://oyogist.com/wp-content/uploads/2020/03/Screenshot_20200318-172737.png[/img]
Največje veselje je gledati dolge ksihte krščanarjev, ki kar mislijo, da lahko čas merijo po svojih blodnjavih ritualih, češ “ukrepi veljajo do 19. aprila”, ker naj bi datum nekega psihotičnega praznika (“vstal od mrtvih”, hahaha! Reci to tistemu, ki je za korono umrl!) nekako nekaj prispeval k temu, da se bodo stvari izboljšale.
Zdaj pa krščanarji le nemo gledajo, kako nima ne Bog, ne Jezus, ne Marija absolutno nobene “moči” nad tem, kar se dogaja, nobenih “kompetenc”, nobene “tolažbe”. Kako so se ta pravljična bitja, porojena v deliriju verske blaznosti, razkadila v nič!
Priceless!
[/quote]
Tudi meni bo največje veselje gledati frise tistih, ki so vsako leto podaljšali prvomajske praznike za razna potovanja in križarjenja. Letos pa tudi njihov bog štrajka….
Priceless!
Iz vernih se ni treba norčevat.
Pa sem ateist.
Najbrž pa ti verjameš le v mateerialno, v kopičenje in grabljenje. Sem prepričan, da imaš najmanj en avto, če ne dva.
In mobilni telefon ranga vsaj 600 evrov, če ne več…
Vidiš, jaz pa imam kolo, da NE onasnežujem… In staro 2g Nokio.
Verujem v nekopičenje, v to, da moramo biti skromni.
Upam, da si zaradi virusa izgubil službo, da ne boš več mogel mesečno kupiti 6 tankov goriva. Srčno upam, ker slovenskih kretenov pa res ne prenašam…
Iz Sense:
Na milijone ljudi je izgubljenih…
Na milijone ljudi si nikoli ne postavi vprašanja o sebi.
Nikoli ne analizirajo svojih dejanj, misli in čustev.
Toliko ljudem vlada um. So mehanski produkti okolja; preokupirani z zajtrkom, kosilom, večerjo, delom, spanjem, televizijo, računalnikom in tu in tam z zabavo.
Ne vedo ne koga in ne kaj iščejo.
Nikoli ne razvijejo čiste sreče, trajajočega zadovoljstva in brezpogojne ljubezni.
Brez samoanalize ali zavestnega življenja ljudje še naprej živijo življenje kot roboti; popolnoma pod vplivom zunanjega okolja.
Samoanaliza in zavestno življenje je edini pogoj za rast in razvoj!
[/quote]
Ni bilo mišljeno kot norčevanje. Ampak nasprotno. Praznik je lahko praznik tudi brez petih potic, 40 jajc, 5 kil šunke in hrena.
O tem razmišljam.. Zanimivo, tudi jaz imam 2G Nokio 🙂
Kdo pa je rekel, da tega ne bo? Kdo mi pa lahko prepove karkoli na mojem ozemlju, v moji hiši? Se še ni rodil!!!!
[/quote]
Hmmm, a niso ravno zadnjič pisali, da je en revež imel praznovanje za rojstni dan in povabil par prijateljev- vseh ljudi skupaj je bilo 7 (sedem). Pa so ga sosedje prijavili, prišla policija in jih razkropila po domovih.:)))
Žal v duhu današnjega vohunskega Slovenceljna, ki samo gleda, kje bo koga “ulovil” pri “druženju” in nespoštovanju karantene, se bojim, da bodo policaji imeli ogromno dela s tekanjem okoli, ko bo narod masovno prijavljal, kako se v sosednji bajti družijo trije ljudje, eden pa ni iz njihove družine…
Po moje bo po prvomajskih karantena padla. Šole in vrtci se bodo odprli, tista bedarija z občinami tudi, ostale štacune, skratka življenje bo zalaufalo. Kakšen teden prej bodo pa začeli s tem, da smo s “krasnimi ukrepi uspeli tako omejiti virus, da zdaj lahko večino ukrepov prekinemo bla bla bla”…