Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Velika Planina

Velika Planina

Pozdravljeni,
za vikend bomo sli na Veliko Planino s triletnikom,ki se najraje vlece na sankah.
Vprašanje za tiste,ki poznate Planino v trenutnih zimskih razmerah-so poti gor primerne za kaj takega in katero kočo priporočate za pojest kako ne predrago čorbico,jabolčni zavitek?
Najlepša hvala za vsak odgovor in lep pozdrav!

DOMŽALSKI DOM!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Pot na Veliko planino. Zadaj otrok, ki se vleče na sankah..spredaj pa osel. Pa s tem ne mislim na masko. Hahaha.

Upam da se boste imeli super. Pa spremljajte vremensko napoved.

Včerajšnje poročilo:

Tehnična in druga pomoč
8.2.2015 16:18
KAMNIK
Okoli 16.18 je bila na Veliki planini, občina Kamnik, zaradi močnega vetra ustavljena gondolska žičnica. Na planini je ostalo 42 planincev. Na pomoč smo poslali reševalce GRS Kamnik, ki so prevzeli reševanje. Ena oseba je bila zaradi trenutne slabosti prepeljana v ZD Kamnik. Reševalci so 33 planincev pospremili do Kranjskega Raka, kjer so jih z avtobusom prepeljali v dolino. Osem oseb je ostalo na planini, kjer bodo prenočili v svojih kočah.

Prideš gor s gondolo, potem pa sedežnica do vrha; Preveri če Sedežnica Šimnovec obratuje! imaš 30-45 min sprehoda do Jarškega doma / Črnuški dom / skupaj sta obe koči.

B
Alternativa, nam zelo pri srcu; Neodvisno od gondole, več stvari pelješ zraven…

Z avtom do Črnivca/ potem pa ketne al pa 4kolesnik do planina Kisovec. Pri kamnolomu se lahko odločiš da se pelješ do Gojške planine(ponavadi preveč snega) smer mala planina. Parkiraš lahko tudi takoj pri kamnolomu in greš peš/avtom naprej na Kisovec – Dom na Kisovcu je malo manj znan je pa odlična postaja… pa mislim, da imajo še kozla zun…

Sankate se lahko skupaj nazaj do avta!

Zakaj že bi šli na VP ? Zakaj že? A ker je to fensi? A ker nimate denarja niti za spodobno enoločnico? A ker so rekli, da je tam gori dobro?
Pojdite najprej na eno navadno dolinsko sankanje, tam pojejte hot dog, pa domov. Recimo na Jezerskem bo kar dobro za vas. Velika planina je zahtevna reč, če je megla in piha( kar pride nenapovedano) je jeba velika. In ker se ne znajdete, to ni za vas! Konec zgodbe. Lep pozdrav!

Ojoj,kam pelje ta svet..

Normalnemu odgovoru se zahvaljujem,za preostale frustrirance pa ne bom izgubljala besed in casa.

Lep pozdrav.

Jaz sem ti dala čisto korekten odgovor. Če piha ali je kaj drugega, ostaneš gor. S triletnikom pač to sigurno ni nekaj čudovitega. No, seveda lahko tudi z njim prideš peš v dolino, vprašanje pa je, kako.

Tebe,go home,seveda smatram kot normalen in cist realen odg,ni letelo nate:-)

Jaz tudi menim, VP zelo dobro poznam, da 3-letnik kaj dosti od nje ne bo imel. Gor greste zaradi sebe. Če je tako, je pač ok. Ampak potem prilagodite stvar otroku, ostanite blizu gondole, tam se sankajte in ob enem občudujte razgled, na kosilo pa v kočo pri godoli . Pa res, nikamor daleč prosim, ker je lahko kar naenkrat taka megla gor, da ne vidiš 1 m pred sabo – odlično za odlutat kam v prepad. Da ne omenjam vetra in snega.

Sem si ze premislila:-)bomo zaenkrat hodili gor v pomladi,poletju,kot do sedaj..

New Report

Close