Velika planina v soboto
Mi smo šli v začetku meseca ob 10h iz LJ pa smo komaj še dobili parkirno mesto. Torej priporočam zgodnejšo uro. Ali pa toliko kasnejšo, da prvi obiskovalci že odhajajo. Pa če se odločite še za izvir KB, priporočam, da se mimo koče odpeljete še malo naprej po makadamu – kjer parkirajo pohodniki; ob koči je nepopisna gneča.
Ja ta vikend zna biti malo več ljudi ker je napovedaö lepo vreme, vendar Velika planina je lušna izletniška točka z veliko koč in ni vrag, da ne bi dobili mize. Varianta pa je, da sabo nesete malico katero pojeste na čudovhti jasi med kravicami. Škoda je iti z gondulo iz smeri Črnivec je slabo uro hoje do Domžalske koče.
Ta vikend bo verjetno najprimernejše vreme za v hribe letos. Že včeraj je bilo na Kamniškem sedlu lepo število planincev. Čez vikend bodo kolone do tja in naprej.
Na Veliki planini bo gneča večja, kot na koncertu Justina Bieberja. Sploh pa če nameravate z gondolo, je bolje, da se sprehajate po Tivoliju.
Meni je najbolj všeč, če se zapeljem do parkirišča za Ušivcem in potem počasi capljam do Zelenega roba in nazaj.
http://www.hribi.net/gora/gradisce_velika_planina/3/169
Hvala vsem.
Ravno zato smo izbrali nihalko, ker so v naši skupini slabi hodci (starejši in neuhojeni).
Ena varianta bi bila z avtom mimo Kranjskega raka … samo me skrbi kvaliteta ceste….
Šli bi z dvema osebnima avtomobiloma… in sploh eden ne vozi rad po makadamu…
Težko bomo pa zelo zgodnji, kar je sicer bila želja, a ima član skupine zjutraj še neke obveznosti.
Pridemo pa z drugega konca Slo in smo želeli prav na Veliko planino.