Najdi forum

Splash Forum Politični čvek VELIKI GANGSTERJI ZA ZAPAHI

VELIKI GANGSTERJI ZA ZAPAHI

Je vlada Janeza Janše prva vlada, ki se je upala lotiti Zidarja in kompanije. In ali bodo po vaše sedaj na vrsto prišli še večji tajkuni. Če je temu res tako, potem se nekaterih kar hlače in še kaj drugega prekleto trese.

Kaj menite o tem? Ali gre resnično za spremembe na tem področju ali samo za navidezen boj proti tajkunom pred volitvami in nabiranje političnih točk JJ?

Priznam, da sem sama v dilemi, kaj je res in kaj ne.

jaz pa prav nič, če bi začel s to vojno pred 3 leti bi mu verjela, sedaj pa gre za nabirabje točk, nihče ne bo obsojen, vse bo šlo v nič zaradi pomanjkanja dokazov, plačali bomo pa spet mi, za povratne tožbe o storjeni krivici.

Nič ne bo. JJ si nabira točke za volitve. Črnigoja so itak že včeraj izpustili sedaj bodo pa še ostale in bo mir. Ali jih bodo pa še mal pridržali in potem izpustili zaradi pomankanja dohazov.

In na koncu bomo davkoplačevalci plačali ker bodo državo tožli.

TRESLA SE GORA A RODILA SE MIŠ!!!!!!!!!!!!1

Romuni, Poljaki, Slovaki in Bošnjaki nam bodo pa še naprej gradili predrage ceste, predore, mostove in stanovanja, bogateli bodo pa razni zidarji in podobni rokodelci.

Jeb… ga tako bo bilo kaj čmo. Dokler bodo sami politiki bili v teh poslih se ne bo spremenilo nič.

Nabiranje političnih točk, glasov pred volitvami, višanje podpore volivcev… recite temu kakorkoli hočete, dejstvo je eno: do sedaj se še nobena politična oblast ni upala stopiti na prste “gradbenim baronom”. Ne na začetku mandata, ne na sredi niti ne na koncu.

Tudi ti “baroni” še niso obsojeni, (in pomoje tud ne bodo) tko da je tisto o prstih govorit še zelo preuranjeno.

Se strinjam o preuranjenosti ampak že samo dejstvo, da se je vlada spustila v to “gnezdo” je pozitivno. Ali bodo baroni obsojeni ali ne, bo seveda pokazal čas in politična volja sedanje oz. prihodnje oblasti.

Tu je Barbara s svojo ekipo. Ženska, ki jim je bila že vseskozi napoti, ravno obrtno kot Cerarjeva. Zato, da so lahko kradli in se dogovarjali.

Ni tako daleč nazaj, ko sem zapisal o izginuli disketi in čudnim slučajem, da je povsod v teh poslih vpleten vedno SCT.

Malo več pohvale, zaupanja in podpore bi od vas pričakoval. Očitno vam to dogajanje ni všeč. Izogibate in ignorirate bistvo. Speljujete zadevo na zbiranje “političnih točk”. Kartelni dogovori so tudi tu gor, razen par izjem. Koliko vam bo dal za to Zidar?

en mal mem bodi manj paranoičen ker tukaj gor med nami ni katrelnih dogovorov pa nihče ni plačan za proti belo propagando
pravilno da je janša to naredil in hvala kurcu da se je začelo.Videti je lepo in človek bi si želel da bi bilo tega vsak dan več saj po moji oceni vsi kradejo goljufajo in delajo kriminal. Realnost pa je taka, da to ni storjeno zaradi zagotavljanja pravice ampak zaradi osebnih maščevanj,osebnih koristi, saj teleta z med over neta pač nimate pojma kok so vsi ti veljaki med sabo povezani in kaj počnejo to vam ni usojeno da bi vi to kdaj ugotovili kaj šele zaštekali to so zadnji krči te vlade ki izkorišča pozicijo in prasv da to počne toda dejstvo je da je to brez veze

..zanima me , če lahko kot član društva “ne, da se mi delat” pridobim imuniteto, ker so me včeraj policaji za prehitro vožnjo dobili???

lp

To mislim, da ne boš dobil. Svetujem pa ti, da pokličeš kardiologa.

Očitno je bilo Zidarju otročje lahko izpeljat take posle “tako med brati”. Pri tem niso trpeli ne njegovi živci in ne srce. Zdaj pa kar naenkrat?

Evo tudi Zidar odšel domov. Počasi še ostali in velika pomp okrog aretacije bo poačasi končan.

Zdej bodo vsi zboleli pa saj to je logično.Meni je bil ta sistem jasen že 10 let nazaj.Si največja baraba kriminalc plačanec in ostalo ko pa greš za svoje grehe pred sodišče si pa tako bolan da se tud usrat več na moreš

Tu ti dam pa čisto prav.

Hja, kakorkoli obrnemo, država ima ustavo in še dodatno zakonodajo, kjer so postopki natančno predpisani. Iz glave ne vem, ampak mislim da je celo do ure natančno specificirano, največ koliko časa je lahko nekdo v priporu … in če ga sodnik ne podaljša, smola, kaj čmo. Ustava velja tako za Ivana Zidarja kot za lokalnega narkomančka, ki tala travco mulariji. Osebno sem mnenja, da je prav, da so policijski in sodni postopki podvrženi neusmiljeni zakonodaji oz. ustavi. Namen ustave je vendarle v veliki meri omejevanje moči države in krepitev moči posameznika. Kar naj se tožilci in kriminalisti potrudijo in naredijo obtožnico tako kot je treba. Če dejstvo, da se lahko Zidar in kompanija branijo s prostosti, bistveno zmanjša učinkovitost kriminalistev in tožilcev, potem se moramo vprašati, koliko obtožbe sploh držijo vodo.

Ja, država se mora čimprej umakniti iz gospodarstva, brez dvoma. Žal tega ne razumejo dobro v nobeni izmed večjih strank. Bajuk in kompanija se nekaj trudijo, upam da se bo trend nadaljeval. Bomo videli, kaj bo delal Pahor, če bo na oblasti … se bojim da nič dobrega na tem področju. Glede javnih razpisov pa takole : razširi se jih naj na celotno Evropo brez pogojevanja o najemanju lokalnih podjetij; še bolj bistven pa je nadzor nad samim izvajanjem poteka razpisa in tudi kasneje, ko so zadeve na terenu – tukaj zadeve škripajo.

Vse to zastopim, da jih imajo lahko samo 48 ur priprte potem mora sodnik to dolč in če ne gredo na prostost. To mi je jasno. Sam sedaj ko so na prostrosti se bodo vtikali v preiskavo in bodo preiskavo ovirali. In se bo končalo kot vsi primeri do sedaj. Na koncu bodo tožli državo zaradi nepravilenga odvzema prostosti in razni muk psihičnih in še ne vem kakšnih.
Davkoplačevalci bomo pa plačevali.

se strinjam, lahko pričakujemo povratne tožbe. In če danes JJ govori, da nam bodo s temi aretacijami prihranili nekaj miljonov, jih bomo v naslednjih letih morali plačati še 3x več.

kar se tiče Barbare, je pa že vrsto let na svojem položaju in se spusti v pregon 6 mesecev pred volitvami, hmmm.

hmmm, kdaj pa je bila ustanovljena posebna skupina kriminalistov? V razsulu je bilo medsebojno sodelovanje, seveda vse zaradi določenih interesov, pa naj bo to v gospodarstvu, sodstvu ali policiji.

hmmm, pa pojdi malo po teh ministrstvih in boš kmalu ugotovila, kako se vsi branijo sprememb, ki jih uvajajo sedanji ministri in so pa narejene v prid Slovenije. Spomni se kakšno nasprotovanje je bilo in je ponovno s spremembami, ki jih uvaja g. Šturm. Vsaka jim čast.

ja, ki pravi da je sodniški poklic častnega značaja in naj bodo zadovoljni z plačo kakršno pač imajo.

ej, ne grem nosit glave na prodaj za 2500€, zato imamo toliko sodnikov in to zelo dobrih, ker taslabi gredo med odvetnike, ane.:)

ja, ki pravi da je sodniški poklic častnega značaja in naj bodo zadovoljni z plačo kakršno pač imajo.

ej, ne grem nosit glave na prodaj za 2500€, zato imamo toliko sodnikov in to zelo dobrih, ker taslabi gredo med odvetnike, ane.:)[/quote]

Koliko pa je tvoja cena? Ali se ti ne zdi, da moraš opraviti delo, ki ti je zaupano ne pa se iti neko korupcijo.

zakaj pa korupcijo, dovolj je da ne opraviš dela v roku in zadeva zastara, prav zaradi grožen in ostalih zadev.

ali sploh veš kakšen osip sodnikov imamo in da se maldi sploh ne odločajo več za ta poklic, kdo bo pa potem sodil.

sem mislila, da so častni nazivi že mimo.

Ne gre za častni naziv ampak da opraviš delo ki ti je zaupano. Vsak, ki hodi v službo lahko mirne vesti reče da ima premajhno plačo in da si zasluži večjo.
Da pa mladi nočejo v sodniško službo je pa razlog verjetno res v denarju, saj ga kot zasebnik dobi veliko več. Vendar pa ne vsi, in zato je treba verjetno delati veliko več kot pa sodnik.
Tvoj opis dela oz. nedela pa si zasluži vsaj disciplinsko obravnavo in odpoved službe po moje pa tudi kazenski pregon.

o pajade, me prav zanima kako bi ti opravljal sodniško službo, ko bi sodil kriminalcu prve vrste in bi dobival vsakodnevne grožnje, pa ti država nudi le varstvo do končane obravnave, potem pa se znajdi kakor veš in znaš, sam si s svojo plače ne moreš privoščiti zaščite. Potem pa zahtevajo od sodnikov, da so objektivni in pravično sodijo. Malo si poglej druge države, kako varujejo sodnike in koliko jim država plačuje za sojenje ( ne govorim o sodnikih v zasebnih tožbah), govorim o sodnikih, ki sodijo v teških kazenskih zadevah. Mislim da bi tu moral G. Šturm marsikaj postoriti.

da ne govorim o našem notranjem ministru, ki bo kmalu ostal brez policajev.
Le kdo pa je še toliko neumen, da bo svojo glavo nosil na prodaj za tako sramotno plačilo.

o pa gre za to, da se nevarni poklici veliko bolje plačujejo od tistih nenevarnih, hja samo žal pri nas ni tako. Če si že pripravljen nositi svojo glavo na prodaj, naj bo vsaj cena dobra, ja.

..ne vem…
..sem morda preslišal…

..kaj ni bila včasih,..nekje..neka kosova komisija za preprečevanje korupcije in gospodarskega kriminala..
..in ta je ujela neko ministrovo ženo kako si na državne stroške prevaža …metlo..

..kaj so to morda nje sadovi..???, zanima me tudi njih komentar??, pa seveda, tudi kakšnega murgelčana….
lp

New Report

Close