Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Veliki zlom gospodarstva (jesen 2023)

Veliki zlom gospodarstva (jesen 2023)

Nikoli več ne bo tako kot je bilo.
Uživajte dokler lahko.

Jelko Kacin

Odgovor na objavo uporabnika
Do but, 12.02.2023 ob 22:58

Točno te besede mi je dejal en gospod iz zahodne Evrope, zelo domač v financah in član prostozidarjev. Sedaj so države držale krizo v kontroli zaradi socialnih prijemov, subvencioniranja cen  energentov, pomoči države.  Isto je on dejal, da sedaj samo s nitka skupaj drži vse skupaj , nato sledi  hud padec gospodarstva, potrošnje, brezposelnost, ljudje ne bodo mogli plačevati najemnin, kreditov. Padec cen  nepremičnin.

Točno to. Sedaj so v te socialne prijeme zmetali ves denar, ki so ga imeli na zalogi za “krizne čase” in posledično bomo to zimo zdelali brez večjih težav. Problem nastane, ker bo zmanjkalo denarja za podoben ukrep v letu 2023, večina pomoči pa se izteče s septembrom (pri nas) ali decembrom (v Nemčiji). Profiti so zaradi visokih energentov vse manjši, sedaj sledi še šok zaradi višjih plač in padca povpraševanja. Razplet je/bo logičen. Kdor je s stvarmi seznanjen, se pripravlja, ostali pa si zatiskajo oči in tiščijo glavo v pesek, potem bo pa spet jok in stok.

Gospodarski zlom, 08.02.2023 ob 11:31

Spoštovani,

to Vam pišem, ker vas želim posvariti pred velikim zlomom gospodarstva, ki nas čaka jeseni 2023.

Zakaj do zloma ne bo prišlo prej?

Države so zamejile cene energentov, ljudem je ostal denar od COVID dodatkov, zima je bila mila in v letu 2023 je Evropa odpravila omejitve pri zadolževanju držav (Slovenija bo letos imela okoli 5% proračunski manjko, kar drugo leto ne bo več mogoče).

Tudi v delniške trge se je vrnil optimizem, ki bo v posameznih valovih trajal tekom pomladi in poletja, nato pa se bo začel kazati vse večji vpliv višjih obrestnih mer, ki jih diktirajo centralne banke. Zasebna potrošnja se bo manjšala in jeseni se bo zgodil tudi padec cen nepremičnin oz. bolje rečeno začel se bo padec cen nepremičnin, ki bo trajal še celotno leto 2024. Prihranki bodo do jeseni pošli in zadolževanje bo oteženo (višje obrestne mere in nižji realni prihodki). Cena nenujnim živilom bo že tekom pomladi in poletja padala (bodite pozorni na velika sezonska znižanja), saj so trgovine naredile velike zaloge, ki jih sedaj ne morejo prodati, saj večini ljudje zmanjkuje prihrankov in preostanek prihrankov porabljajo za osnovne dobrine oz. poplačilo računov (inflacija hrane in energetike je namreč krepko preko 50% na letni ravni).

Bodite pripravljeni.

Spet ne bo nič iz tega zloma. Ravno danes so napovedali povečano gospodarsko rast in padec inflacije za 2023 in še bolj optimistične napovedi za 2024. Verjetno bo zlom moral počakati na boljše čase 🙂

Ne me basat…a ti verjameš tem lažnjivim,podkupljivim medijem?
Kar oni rečejo moraš vzeti za hec.
Ker bo ravno kontra!

ne me basat, 13.02.2023 ob 13:36

Ne me basat…a ti verjameš tem lažnjivim,podkupljivim medijem?
Kar oni rečejo moraš vzeti za hec.
Ker bo ravno kontra!

podpis

ti šment, 13.02.2023 ob 13:31

Spet ne bo nič iz tega zloma. Ravno danes so napovedali povečano gospodarsko rast in padec inflacije za 2023 in še bolj optimistične napovedi za 2024. Verjetno bo zlom moral počakati na boljše čase 🙂

Pomembno je da verjameš tem lažem in da držiš čim globlje glavo v pesku. To je rešitev. BTW sem tudi jaz slišal te laži danes in niti malo ne verjamem to kar govorijo…kako smo se izognili recesiji bla bla bla smo šele februarja oni pa že kar vejo v naprej.

Ou je, 14.02.2023 ob 02:40

Pomembno je da verjameš tem lažem in da držiš čim globlje glavo v pesku. To je rešitev. BTW sem tudi jaz slišal te laži danes in niti malo ne verjamem to kar govorijo…kako smo se izognili recesiji bla bla bla smo šele februarja oni pa že kar vejo v naprej.

točn tko

Včeraj na TV govorili kako ne bo recesije, da bo gospodarska rast.

Se pravi, da bomo socialkarji ostali brez socialnih transferjev.

Tukaj se oglaša en propadli napovedovalec katastrof, ki že leta napoveduje krize in zlome in velike katastrofe iz katerih ni nikoli nič, pha. 🤣

Meni je edini kriterij to kar zvem na terenu. Kar nekaj ljudi, ki jih poznam mi govori o tem kako jim upadajo naročila, upada povpraševanje itd. To pa so pokazatelji, da se premikamo v cono realne recesije. Večina družinskih proračunov je iz dneva v dan bolj izropana.

anonimno1589, 13.02.2023 ob 03:58

Nikoli več ne bo tako kot je bilo.
Uživajte dokler lahko.

Jelko Kacin

A vam ni dosti povedal Kacin?

Kaj še rabite,da spregledate?

Aja,da vžge točno po vas!

Ne bo treba dolgo čakati.

Veliko jih bo ostalo brez služb.

S krediti…

Z lizingi…

Odvzem nepremičnine,avtomobilov…ker ne boste mogli odplačevati!

Prihranke že zdaj štukamo za sedanji standard…tako nas bodo spravili ob prihranke.

Digitalni denar…

Nič ne boste imeli in boste srečni!’!’!

Krompir in druge poljščine bodo enako zrasle ne glede na tovarne in fiktivne vrednosti delnic. Če bo pa meglomešalkam začelo primanjkovat za cuckoljubje bo pa samo dobrodošlo in bi bil začetek prave poti, da se začne vračat pamet iz riti v betico.☝️

Ziher bo

Nekateri bodo glavo tiščali v pesek do bridkega konca, nato bodo pa jokali in stokali, kako jih ni nihče opozoril.

Za Slovenijo so ekonomski podatki katastrofalni. BDP je medletno zrasel za zgolj 0,2% ob (uradni) inflaciji 10%. Neuradna inflacija (realna) osnovnih živil, je še veliko višja, kar občutimo vsi, ki gremo po nakupih.

Čaka nas katastrofa!
Pripravite seže sedaj.

Se pripravljamo.

kr eden, 15.02.2023 ob 02:47

A vam ni dosti povedal Kacin?

Kaj še rabite,da spregledate?

Aja,da vžge točno po vas!

Ne bo treba dolgo čakati.

Veliko jih bo ostalo brez služb.

S krediti…

Z lizingi…

Odvzem nepremičnine,avtomobilov…ker ne boste mogli odplačevati!

Prihranke že zdaj štukamo za sedanji standard…tako nas bodo spravili ob prihranke.

Digitalni denar…

Nič ne boste imeli in boste srečni!’!’!

Večina ljudi se za milimeter ne premakne dokler direkt pod njihovo ritjo ne zagori.  Potem pa… jeba…

Bejž bejž, 14.02.2023 ob 22:53

Tukaj se oglaša en propadli napovedovalec katastrof, ki že leta napoveduje krize in zlome in velike katastrofe iz katerih ni nikoli nič, pha. 🤣

Si zadnjih nekaj let prezivel pod kamnom?

Bodo verjeli, ko bo prišla realna recesija.

Ou je, 16.02.2023 ob 12:02

Bodo verjeli, ko bo prišla realna recesija.

Še to ne. Se mi zdi, da bodo začeli verjeti šele, ko bo že napol depresija in bodo ostali brez dela. Potem pa seveda vsi drugi krivi.

D dimer, 16.02.2023 ob 05:03

Večina ljudi se za milimeter ne premakne dokler direkt pod njihovo ritjo ne zagori.  Potem pa… jeba…

podpis

Vedno velja Gaussova krivulja normalne porazdelitve. Določen procent je vedno neveden.

Jaz tudi ne verjamem medijem da ne bo recesije. Nekje bodo posledice vse te nore draginje. Gospodarstvo to breme ne bo moglo nositi, proračun je izčrpan, stavkajo vsi po vrsti v javnem sektorju . Po mojem bo počilo slej ko prej

Za njyd, 16.02.2023 ob 21:25

Jaz tudi ne verjamem medijem da ne bo recesije. Nekje bodo posledice vse te nore draginje. Gospodarstvo to breme ne bo moglo nositi, proračun je izčrpan, stavkajo vsi po vrsti v javnem sektorju . Po mojem bo počilo slej ko prej

Naivni verjamejo vse medijem.

New Report

Close