Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style veliko malih tezavic

veliko malih tezavic

Spostovana ga. Nada,

Imam kar nekaj problemckov oz. vprasanj za katere bi bila zelo hvalezna ce bi mi odgovorili. Ze od nekje 13 leta imam problematično kozo. Mozolji se mi stalno pojavljajo, poleg tega pa koza cez dan postane tudi zelo svetleca. Zanima me katero kremo bi mi priporocili, tako po kateri se koza zares ne sveti. Sedaj uporabljam ananasovo kremo od Dr. Schellerja, pa se mi koza po njej sveti, pa se zascitnega faktorja ne vsebuje, kar se mi zdi da bi krema morala, saj se ne pudram pogosto. Ali mogoce tudi poznate kako kremo ki zares ucinkovito izsusi ze nastali mozolj? Ko sem ze omenila puder me zanima ali si lahko tekoci puder nanasam s prsti na obraz, in ce ne, zakaj ne, saj se mi zdi da ga veliko lepse nanesem s prsti kot z gobico. Zanima me tudi kako pogosto naj naredim peeling obraza in uporabim masko? Vprasala bi vas se kateri izdelki zozujejo pore in kje se jih da dobiti? Pa tudi za lase:kako pogosto lahko uporabljam masko? In se zadnje vprasanje: ravnokar sem svoje lase pobarvala na temno lila. Kaksen make-up bi mi pristajal (imam zelene oci in svetlo polt)? Najlepsa hvala in lep pozdrav.

Pozdravljena Mia!

Se iskreno opravičujem, ker vam odgovarjam tako pozno kljub obljubam.
Očitno imava problem s tipično mastno kožo, ki se predvsem sveti po nosu in čelu.
Povrhu vsega pa se pojavljao še mozolji. Ne vem sicer koliko ste zdaj stara. Lahko so ti mozolji vzrok pubertete in močnejšega delovanja lojnic v koži, lahko pa so mozolji vzrok hormonskih sprememb v telesu.
V prvi vrsti je pomembno, da mozolje pustite pri miru ter jih ne stiskate. S stiskanjem mozoljev vzpodbudite ostale lojnice v bližini mozolja in s tem omogočite nastanek novih in novih mozoljev. Naj vam že na začetku povem, da vam samo krema proti mozoljem in mastni koži ne bo pomagala. Potrebno je uporabiti tako čistilce, kot tudi kremo. Predvsem za mastno kožo svetujem uporabo gela za umivanje obraza, ki kožo rahlo izsuši in nato OBVEZNA uporaba čistilnega tonika. Čistilni gel namreč pore odpre in sčisti umazanijo, ki se je čez dan nabrala, medtem ko tonik pore zapre. Po tako temeljitem čiščenju, nanesete kremo. Kjub temu, da je koža mastna vam svetujem uporabo vlažilne kreme. Velikokrat uporabnice ne ločijo vlažilne in “mastne” kreme. Ne glede na tip kože, le-ta potrebuje vlago, tako tudi mastna koža. Izogibajte pa se bolj bogatim kremam. Glede nato, da se vam mozolji pojavljajo na obrazu le na določenih predelih vam svetujem uporabo antiseptičnih korektorjev, ki mozolj barvno prekrijejo in oben tudi posušijo.
Svetujem vam tudi, da opazujete svojo kožo. Verjetno opazite spremembe kot so ( pred menstrualni mozolji, uživanje maščob, stresi…).
Naredite si masko za obraz, namenjeno mastni koži. Svetujem vam masko Christiana Bretona, imenovana Black Earth, ki je narejena iz vulkanskega pepela. Maska suši mozolje in “popivna” odvečno maščobo. Christian Breton pa je naraven, narejen predvsem iz morskih alg in planktona.
Glede čiščenja kože in kreme pa vam svetujem Rosal. Meni osebno je pomagala, pa sem imela podobne težave. Čeprav sem se jaz ubadala z aknami, zaradi nenehnega stiskanja le-teh pa se posledično ubadam z brazgotinami, ki sem si jih povzročila.
Masko naredite enkrat tedensko. Še posebno sedaj, ko je koža izpostavljen naglim spremembam, kot hitro menjavanje toplega in hladnega prostora.
Peeling svetujem 2 krat mesečno. S peelingom zmasirate kožo in odstranite odmrle celice na povrhnjici kože. Nikar ne masirajte kožo predolgo in premočno.
S tem le pospešite delovanje lojnic. Peeling vedno delate v smeri poteka obraznih mišic, torej od nosu proti ušesom.
Glede pudra vam svetujem puder, ki je brez maščob in olja, ter daje mat videz. Obvezen je nanos pudra v prahu čez tekočo podlago. Glede samega nanosa podlage vam svetujem, da si preberete odgovor na vrašanje, ki ga je zastavila Pia.

Glede proizvodov, ki zožujejo pore pa obstaja geli, ki zmanjšujejo pore. Preizkušeno imam blagovno znamko Phythomer. Sedaj se trenutno ne spomnim kako se imenuje, ker sem ga uporabljala že pred časom. Prosite za vzorčke preden se odločite za nakup, kajti vse kar je bilo ali je dobro zame in za mojo kožo, še ne pomeni, da bo dobro tudi za vas.
Žal sem le vizažistka in se prav nič ne spoznam na nego las. Lahko vam povem le-to, da na svoje lase dajem vsemogoče, od maske, do silikonskih kapljic,serumov…, glede nato, da sem ljubitelj pogostega menjanja barv.
Glede senčenja oči pa toliko: najlepša konbiminacija je, če so barvni odtenki senčil enaki barvnim odtenkom oblači, ki jih nosite. Na barvo las in barvo oči vam svetujem tople odtenke, še bolj pa bi vam pristajali umazano vijolični in roza odtenki. Tehniko samega ličenja sem že opisovala forumkam, zato vas prosim, da pobrskate po odgovorih.

Upam, da sem vam vsaj malo pomagala pri izbiri in svetovanju.
V primeru, da imate še kakšno vprašanje, mi pišite.

Hvala!

Lp Nada

Ponovno lepo pozdravljeni!

Najlepse se zahvaljujem za izcrpen odgovor na moje vprašanje. Res ste se zelo potrudili. Vem da sem zastavila veliko vprasanj in da zato ni cudno ce ste izpustili odgovor na enega izmed njih. In sicer se mi zdi da mi niste odgovorili na to, ali se lahko puder nanasa s prsti, ali ne in ce ne, zakaj ne. Ker se mi zdi da ga s prsti lepse razmazem kot z gobico. V mislim imam seveda tekoci puder. Pa se eno vprasanje bi Vam zastavila. Ne vem ce ste ze kdaj poizkusili Dermalogica kozmetiko, ali pa se pogovarjali s kom ki jo je. Kaksne so kaj izkusnje s to znamko? Ja bi jo seveda potrebovala za problematicno kozo. Hvala za odgovore.

Sele sedaj sem prebrala en odgovor na moje vprasanje, ki ste ga sicer napisali Pii, pa sem prej napacno Pio brala, tako da vam ni treba odgovarjati na moja vprasanja o nanasanju pudra. Zanima me le vase poznavanje kozmetike Dermalogica. Hvala.

Pozdravljena!

Žal ne poznam kozmetike Dermalogico, pa uporabnic ne poznam. Odprite temo na forumu Kozmetika…Predvidevam, da boste dobila povratne informacije!

Lep pozdrav!

Nada

New Report

Close