velikost kopalnice
V mansardi bi radi imeli večjo kopalnico (2 odrasla, 2 otroka), v njej pa: večjo kad (verjetno kotno), tuš, WC, bide, dva umivalnika in seveda omarico ali dve za vse drobnarije, ki jih potrebujemo v kopalnici.
Koliko m2 bi morala imeti kopalnica, če bi hotela to spravit noter in da bi bili na komot?
Prosim za mnenja tiste, ki gradite, ste gradili oz. vse tiste, ki imate podobno kopalnico kot si jo želim(o). Kako velike so?
Hvala
Dva umivalnika sta pri 4-članski družini skoraj nuja. Moje mnenje. Pri nas sva dva in vsak okupira svoj umivalnik. On se npr. brije, jaz si umivam zobe ali kaj podobnega. Ali pa v enem namakam cunje, ki se perejo ročno, v drugem pa spi maček. Vedno smo imeli dva umivalnika in vedno sta bila oba v uporabi, tudi prej pri starših.
Mi imamo na slabih 12 kvadratih 2 kopalnici. Smo pet-članska družina in dobro dene imeti dva umivalnika in dve školji. V eni je potem velika navadna bana in v drugi velik-zidan tuš.
Odsvetujem kotne bane. Navajam samo argumente enega prodajalca te opreme: v njo se težko uležeš, da jo napolniš z vodo do določenega nivoja, porabiš več vode, če imaš pipo v vogalu jo težje dosežeš, težje sčistih tako bano, ker se skoraj not prevrneš, preden vse dosežeš…
Velika kopalnica ni tak plus – ko se greš umivat, si želiš, da je v kopalnici toplo. Večja kot je kopalnica, težje jo segreješ… Pri nas je prevagala intima in mir. Jaz ne vidim romantike v tem, da se vsi lovimo v kopalnici. Vsaj tam mi paše mir.
Premislite, da bi prostor pregradili, pa imeli vmes morda, drsna vrata…tudi to sem že videla. Sploh, če govorite o 10 in več kvadratih. Pri nas je ena kopalnica 6m2 (tuš, wc, lijak in še peč od centralne), druga je dobrih 5m2 (bana, lijak, wc in bide – pa je čisto dovolj velika-se trije mali v njej uštimajo).
Evo – pa si dobila moje mnenje.