Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek velikost kuhinje oz. koliko m pulta

velikost kuhinje oz. koliko m pulta

Iščemo načrt za gradnjo hiše. Ustavi se nam pri velikosti kuhinje.

Vem, da je to relativno (pač odvisno od potreb) pa vendar. Ker nameravamo graditi eno povprečno veliko hišo me zanima koliko naj bi bila velika kuhinja za štiričlansko družino. Da ni prentrpana in da sta lahko tudi dva v njej, če npr. kuhata dva in da ni taka kot plesna dvorana in se izgubiš v njej.

Sicer je to precej odvisno tudi od oblike kuhinje ane?? Kvadratna ali pravokotna?

Oziroma, da vprašam drugače. Koliko m pulta naj bi imela kuhinja za normalno funkcioniranje štiričlanske družine, ki rada kaj dobrega poje in tudi speče.

Aja, pa še to. Jedilnico bi imeli posebej (v kuhinji mogoče samo eno malo zajtrkovalno mizico ali šank) in zraven ne bi imeli shrambe.

Hvala vam za vaš mnenja.

Jaz imam lahko rečem ”majhno” hiško. Kuhinja ima pa skupaj 6 metrov. In se mi zdi ravno prav, da lahko normalno kuham imam kakšen stroj skozi na pultu in tudi dva sva zelo komot.

Je pa kuhinja na L. V kot je postavljen štedilnik pod njim pa predali. V bistvu je spodaj samo ena omarica pod umivalnikom vse ostalo so predali. Meni veliko bolj komot za lonce in vse ostalo. Je pa kuhinja tako narejena, da je tudi cokel predal. Potem je posebej visoka omara 60cm kjer je na sredini pečica in zraven 30cm izvlečna omara.
Od gornjih omaric pa imam samo eno dolgo 1m kjer so krožniki in kozarci.

Tudi v manjši kuhinji bi se znašla je pa tako zelo komot.

Jaz imam skupaj 8 metrov – je pa postavljena v U – en krak je šank. Zgornji elementi so samo po eni steni, ker so na drugi okna. Med šankom in nasprotno stranico je 1.2 metra – kar se mi zdi ravno prav, da imaš vse pri roki in ne rabiš šibati sem in tja.

Koliko rabiš je odvisno od vaših želja (kakšen hladilnih/zamrzovalnik želite, kakšno korito, PS, kje bo pečica…). Predlagam ti, da si malo skiciraš in boš hitro ugotovila, koliko to nanese.

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

Ko smo pred 15 leti postavljali kuhinjo, še ni bilo tako domiselnih rešitev, kot jih najdeš danes. Ravno zadnjič sem zasledila v katalogu kuhinjo, ki je po enem kraku imela omare od tal in skoraj do stropa, brez pulta, imela pa je vgradno pečico in mikrovalovno, vgrajen hladilnik in izvlečno omaro (kot lekarniška – le nekoliko širša) že z vtičnicami za kuhinjske aparate. Iz lastnih izkušenj bi rekla, da je velik del pulta namenjen le tem, torej je kot pult nefunkcionalen. S takšno omaro bi naš pult lahko bilo pol manjši od malo več kot 8 m v U postavitvi, pa še prah se ne bi nabiral na vso to “navlako”. Sicer pa še ena dobra ideja, ki sem jo nedavno videla pri znancih, je bil pomivalni stroj v stojni višini. Vsekakor bolj uporabno kot recimo pečica, ker pri stroju delaš počepe in priklone praktično vsak dan, pri pečici pa le malo manj. Še to, pri 175 cm imam višino pulta, ki zajema cca. 4m (nad PMS, dvojnim pomivalnim koritom in izvlečnimi predali) dvigjeno za 20 cm. Imamo vzidano kuhinjo in smo lahko prosto prilagajali potrebam, danes pa to nekatere kuhinje že ponujajo kot opcijo. Pri tej višini me hrbtenica še ni bolela, delovna površina omogoča popolnoma ravno držo. To nam je hkrati tudi edina uporabljana delovna površina, vse ostalo pa odlagalna.

odgovorila sem ti na forumu gradimo.

Jaz imam kuhinjo v U. Imam res veliko pulta, čeprav kuhinja ni velika. Recimo ene 8 m pulta. Čeprav je stara 15 let, mi je še vedno zelo všeč. Imamo eno malo mizo za vsak dan in eno ogromno v jedilnici. Edino kar bi spremenila je, da bi imela shrambo. Pa ogromen dvojni hladnilnik.

tole ne gre tako kot misliš ti. To ni hec, zato ti svetujem, da gresta v salone s kuhinjami, meter s seboj in tam ti bo takoj jasno kakšno kuhinjo nuca toja familija!

Kajti vsak ima svoje zahteve, poglede…jaz bi recimo danes imela stedilnik na sredini in kuhinjo in dnevno vse v enem, en velik prostor, vidiš pred 15 leti pa sem si želela vse drugo, torej pod pod noge in v salone in tam lepo v miru narest plan kuhinje le za vaso familijo, kajti le vi veste kako in kaj, pa srečno!

New Report

Close