velikost oblačil
Vseeno ti pred nakupom svetujem, da preveriš dejansko višino otroka, za katerega kupuješ, ker so razlike ogromne.
Moj sin npr., je star 4 leta in nosi oblačila 92-98 (kar pomeni 2-3), če bi kupovala glede na starost, bi kupila 104, kar bi mu bilo močno preveliko.
Nasprotno je 8 letni nečak visok 148 cm, nosi številko 11-12, če bi kupila za 8 let, bi bila to št. 128, ki jo je nosil pri 4-5 letih.
116 … 6 let
128 … 8 let
134 … 9 let
Kakšno velikost pa nosijo otroci določene starosti je pa seveda odvisno od tega kako veliki so. Kakšnemu 6 letniku so prav oblačila velikosti 110 (5 let), drugemu so pa 122 (7 let) premala. Tudi med proizvajalci so kar precejšnje razlike v velikosti oblačil. Malo se pozanimaj pri starših kako veliki so otroci in kupi magari eno številko večje stvari oz. se v trgovini zmeni da prideš zamenjat, če bo potrebno.
Kaj pa ti ne znaš izluščit dobronamernega nasveta, da je tako kupovanje precej tvegano? Razen če veš točno znamko in velikost, ki jo nosijo otroci, ne moreš biti prepričana, da jim bo to res prav. Sicer je lahko enaka številka za eno ali celo dve velikosti večja oz. manjša od druge znamke. Preverjeno v praksi. Zato pa jaz ne maram, da drugi kupujejo oblačila mojim otrokom – ker vedno kupijo premajhno. Evo, ravno pred kratkim smo dobili darilo – eno lepo trenirko v velikost 5 let (sin je star 3 leta). In mu je v bistvu premajhna, hlače pa so itak en obupen model – preširoke v pasu in ozke hlačnice. Tako ima okrog riti eno vrečo, hlačnice pa so čisto ozke in kratke. Sicer je kvaliteta materiala in izdelave dobra, samo kaj mi to pomaga?
Torej – jaz vsem odsvetujem kupovati oblačila za druge otroke (še za svoje je včasih težko).
hja ti je že odgovorila, točno na tvoje vprašanje, ampak če se boš ravnala po njenem nasvetu, lahko hudo brcneš v temo
številke 116, 128, 140 … niso neke abstraktne enote, pač pa so centimetri v višino.[/quote]
Da še jaz dodam malo – kaj pa če ima otrk malo daljši trup ali pa noge? Koliko ti potem pomagajo ti centimetri? :-)) Ja, res je težko kupovat oblačila drugim otrokom. Večina itak zgreši. Ja, če ni premajhno, je pa preveliko – ok, samo kaj, če bo takrat, ko bo otroku prav, poletje, pa mu kombinezon ne bo ravno prišel prav?