Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Veljavnost letošne “vinjete”?

Veljavnost letošne “vinjete”?

Kako je sedaj s tem? A če kupim npr. 1.3.2022 mi velja do 1.3.2023?

Tako je, velja eno leto od dneva nakupa

Odgovor na objavo uporabnika
Da, 03.01.2022 ob 19:39

Tako je, velja eno leto od dneva nakupa

ni čisto tako, si pa blizu:-)

Velja eno leto od dneva aktivacije. Vinjeto greš lahko kupit jutri, ampak poveš, da naj velja oz. naj se aktivira z dnem 1.2.2022. Potem ti bo veljala od tega dne pa do 1.2.2023.

V vsakem primeru pa velja eno leto od aktivacije.

Prejšnja letna vinjeta pa je (lahko) veljala 13 mesecev.

Torej je vlada vinjeto podražila, kljub temu, da bo z elektronskim nadzorom pobrala več kazni.

Hvala ti, Janša.  Tudi tole sodi med tvoje “dosežke” a ne.

14 mesecev.

Matematka -2, sedi.

Covid 2021LE, 03.01.2022 ob 21:19

14 mesecev.

Matematka -2, sedi.

važno je, da lahko pljuva, čeprav ne ve zakaj!

Daj razmislite še malo dalje. Hkrati si imel lahko gor 2 veljavni vinjeti za dve razlicni leti. So te za 2 meseca nategnili in si 2x plačal za 2 meseca?

Neprijavljena, 03.01.2022 ob 23:13

Daj razmislite še malo dalje. Hkrati si imel lahko gor 2 veljavni vinjeti za dve razlicni leti. So te za 2 meseca nategnili in si 2x plačal za 2 meseca?

ko si kupil prvo vinjeto, si lahko profitiral 2 meseca: če si prvo vinjeto kupil 1. decembra x leta, ti je veljala do 31. januarja leta x +2

to je pa tudi vse. naslednje vinjete si potem moral kupiti najkasneje do 1. februarja, če si hotel imeti veljavno vinjeto neprekinjeno, se pravi vsakih 12 mesecev.

problem je nastal, če si sredi leta menjal avto in si kupil novo letno vinjeto, ki je bila veljavna samo še par mesecev. in ti je pri stari vinjeti propadel ves preostanek, oziroma se je prenesel na eventuelnega kupca, pa še pri novi vinjeti si lahko izkoristil samo par mesecev. zdaj boš imel celoletno vinjeto, kadarkoli jo boš kupil, kar je definitiven napredek.

da ne govorim o tem, kako odpade rezanje vetrobranskih stekel, če ga moraš iz kakega razloga menjat.

Odpade tudi, da ti vinjeto izrežejo nepridipravi.

lopovi dražijo, 03.01.2022 ob 21:16

V vsakem primeru pa velja eno leto od aktivacije.

Prejšnja letna vinjeta pa je (lahko) veljala 13 mesecev.

Torej je vlada vinjeto podražila, kljub temu, da bo z elektronskim nadzorom pobrala več kazni.

Hvala ti, Janša.  Tudi tole sodi med tvoje “dosežke” a ne.

Daj nehaj s takimi neumnimi, prosim. Janše pa tudi jaz ne maram.

glede na to da je cestnina plačana na registrske tablice, ali to pomeni da jih lahko preneseš na sosedov avto? da se še on pelje po AC.

krneki728, 04.01.2022 ob 11:47

glede na to da je cestnina plačana na registrske tablice, ali to pomeni da jih lahko preneseš na sosedov avto? da se še on pelje po AC.

kaj tudi registrsko tablico posodiš sosedi

Če je veljala od 1.dec, je res 14 mesecev, torej je podražitev še večja.

Tako so podražili, na način krajšega obdobja – podoben sistem kot pri živilih, kjer zmanjšajo gramaturo.

In kdo daje navodila?

čekdisout, 04.01.2022 ob 11:50

kaj tudi registrsko tablico posodiš sosedi

ja kako si pa ti mislu!?

Mislil sem, da posodiš samo svojega kurca.

točno Janša, 04.01.2022 ob 11:57

Če je veljala od 1.dec, je res 14 mesecev, torej je podražitev še večja.

Tako so podražili, na način krajšega obdobja – podoben sistem kot pri živilih, kjer zmanjšajo gramaturo.

In kdo daje navodila?

daj ne bluzi

če zdaj kupiš avto sredi leta, lahko kupiš zanj novo letno vinjeto, ki ti velja leto dni od nakupa, namesto recimo samo 6 mesecev, kar pomeni, da se ti je pocenila za 50%

veljavnost vinjete 14 mesecev pa si lahko izkoristil samo enkrat pod točno določenimi pogoji, pa nikoli več za isti avto. če si kupil nov avto novembra in si vinjeto kupil prvega decembra, ti naslednjih 14 mesecev ni bilo potrebno kupiti nove vinjete.

Za teh par km pa še to pelješ večino po enem pasu, ker delajo v najvišjih sezonah  pa še nikjer NC ne pozna.

Bravo vlada , dobro delaš, smo med prvimi, ša Avstrijci so za nami…

samo toliko..

Jaz sem kupil lani 31 januarja, če mi velja 14 mesecev potem je to do 31 marca?

čekdisout, 04.01.2022 ob 13:57

daj ne bluzi

če zdaj kupiš avto sredi leta, lahko kupiš zanj novo letno vinjeto, ki ti velja leto dni od nakupa, namesto recimo samo 6 mesecev, kar pomeni, da se ti je pocenila za 50%

veljavnost vinjete 14 mesecev pa si lahko izkoristil samo enkrat pod točno določenimi pogoji, pa nikoli več za isti avto. če si kupil nov avto novembra in si vinjeto kupil prvega decembra, ti naslednjih 14 mesecev ni bilo potrebno kupiti nove vinjete.

zakaj bi kupil novo letno vinjeto, če lahko preneseš del stare, že kupljene na novi avto

je res tako, 04.01.2022 ob 14:53

Jaz sem kupil lani 31 januarja, če mi velja 14 mesecev potem je to do 31 marca?

Ne, 14 mesecev ti je veljala če si kupil 1.dec in novo 1.feb, torej praktično le 1x.  Sicer so stare vinjete veljale 13 mesecev.

Zdaj velja 12 mesecev v vsakem primeru torej je dražja.

Najbolj pošteno bi bilo, če bi uvedli sistem po katerem bi plačevali po porabi, v smislu ABC, kot smo že imeli.  Na določenih točkah bi namesto cestninskih postaj postavili senzorje in čao.

New Report

Close