veljavnost zdravniškega spričevala za podaljšanje vozniškega dovoljenja
Pozdravljeni,
vozniški izpit B kategorije imam že od leta 2009. Takrat sem dobila zdravniško spričevalo z omejitvijo na očala in leče za dobo 10 let, tako da mi 29. januarja 2019 trenutno vozniško dovoljenje poteče. Danes (26.oktobra 2018) sem imela na medicini dela in prometa zdravniški pregled za službo in sem hkrati opravila še pregled za vozniški izpit in dobila zdravniško spričevalo za podaljšanje vozniškega dovoljenja, omejeno na očala in leče, brez časovne omejitve.
Zanima me, kako dolgo velja spričevalo za podaljšanje vozniškega dovoljenja oz. do kdaj ga lahko uveljavljam na upravni enoti? Je enako kot pri spričevalu kandidata za voznika veljavnost spričevala za podaljšanje 3 leta?
Moja situacija je namreč takšna, da mi stari izpit velja do 29.1.2019, konec decembra pa se poročim in si bom v vsakem primeru dala delati nove dokumente zaradi spremembe priimka. V kolikor bi zdaj dala izdelat novo vozniško dovoljenje za podaljšanje z novim zdr. spričevalom, bom morala ponovno v začetku januarja po poroki zaradi spremembe priimka znova dati vlogo za novo. Zaradi tega bi rada počakala z vlogo za izdajo novega vozniškega dovoljenja do poroke, da hkrati na novem izpitu spremenim priimek in podaljšam veljavnost z novim zdr. spričevalom. V glavnem, bo zdravniško spričevalo za podaljšanje vozniškega dovoljenja, izdano danes, še veljalo v začetku januarja? Hvala in lep pozdrav.
Pozdravljeni, zdr. pregled vam bo veljal v jan. 2019. Pazite, da bo na pregledu pisal nov priimek, kar menim, da ne bo šlo, vsaj uradno ne. Pravilno bi bilo, da po poroki, pri zdravniku popravite priimek na pregledu, z dokazili o poroki, če bo zdravnik upošteval splet okoliščin. Če boste imeli na pregledu trenutni priimek, vam bodo na UE, z dokazili, upoštevali nov priimek, glede na potek dogodkov. Lp