Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vem da imate že polna ušesa……

vem da imate že polna ušesa……

……pa vseeno me zanima nekaj glede dohodnine…..

Kako naj izpolnim oz. kam naj kaj vpišem za naslednji primer:

imam otroka, na formo nisem oddal lista za vzdrževanje družinskih članov, ker bi rad prejel vrnjeno v enem znesku. Kaj moram zdaj izponiti, kaj napišem po čas vzdrževanja? Pa še to: preživnino sem plačeval od oktobra do decembra 2006. Kam naj vpišem znesek preživnine in obdobje katerega sem plačeval?
Kje davčna vidi razliko ali posreduješ firmi podatke o otroku ali ne?

Najlepša hvala!

očka, ki nima pojma

Kaj pa pred oktobrom, sta z mamo otrok živela še skupaj? Če ne, lahko uveljavljaš olajšavo le za 3 mesece, torej od 10. do 12. meseca.
Ali imaš olajšavo na otroke pri plači se vidi pri podatkih iz plače oz. akontacije dohodnine od plače.
To verjetno veš, da, če oba starša vpišeta otroke v napoved, da se odobri olajšava vsakemu v polovičnem znesku pod pogojem, da je bila plačana preživnina višja od tega zneska olajšave.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ja prej sva živela skupaj in že v letu 2005 sem ga vpisal jaz. Od oktobra dalje pa plačujem preživnino. Ker prej ko še nisem plačeval, sem vseeno vpisal obdobje, ni mi pa jasno kaj naj zdaj napišem v tej situaciji?
A znesek pa seštejem za tri mesece al kako? Kam vpišem?

Se opravičujem za nevednost!!!!

lp

Žal ti pa tukaj ne znam svetovati… kajti, če boš napisal, vzdrževanje od 1. do 12. meseca in vpisal znesek preživnine (ki je bila plačevana le 3 mesece), lahko oni delijo to z 12. Če bi ta znesek še kljub temu bil višji od olajšave za otroka, ne bi smelo biti problema, če pa ne, pa ti znajo upoštevati le olajšavo do višine zneska plačane preživnine.
Morda bi se obrnil po nasvet na davčno.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

jaz bi naredila takole…najprej se zmeni z zeno kdo bo uveljavljal otroka…kajti ce ga bo napisala se ona, to ne bo vredu. Torej zmeniti, mogoce vsak pol in nato pri olajsavah druzisnkih clanoc vpises svojega otroka, tam napisi stevilo mesecev, ce bo to pol leta torej od 1-6, ce bo celo leto od 1-12 in napisi se celi znesek prezivnine, ki si jo plačeval…seveda pa v opombe, ki jih imas mislim da na prvi starni napises razlago, da je pri vzd. clanih tisti znesek placilu prezivnine od oktobra do decembra 2006. In to je vse.

New Report

Close