Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Verjamete skesancem?

Verjamete skesancem?

V zadnjih letih mnogo zdravnikov svetuje pitje kozarčka rdečega ob hrani. Ampak res samo deci in ne več :).
Iz znanstvene študije:
Therefore, the data presented in this study provide evidence that red wine ingestion contributes to increasing the in vivo antioxidant activity, and suggest that this effect can be attributed to the phenolic composition of the wine. Our results would thus seem to support the recommendation that moderate wine consumption may be beneficial for health.

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0889157513000513
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2405457715001163
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0889157515000356

.......... Quidquid agis, prudenter agas et respice finem!

Marko, neumnost. Do sedaj, ko sem dobila antibiotike, sem jih dobila vedno, ko je šlo za dokazano bakterijsko vnetje. Torej bakterije v krvi. Recimo za gnojno angino ali kaj podobnega. Ti verjetno misliš, da proti angini pomaga vino ali kako?

Zanimivo, da nikoli, res nikoli nisem še naletela na zdravnika, ki bi mi svetoval piti alkohol.
Svetujejo pa vadbo, sadje, zelenjavo, manj soli.

Še dobro, da je angina edina bolezen, ki pesti človeštvo. A ja in preventiva, to je najbrž tudi izgovor odvisnežev in opravičevanje odvisnosti.

Ne morem se strinjati, saj je deci rdečega vsak dan zvrhana doza antioksidantov in znanstveno dokazano deluje zdravilno. Pa da ne bo pomote….sama tega ne prakticiram. Vino pijem vsake kvatre, pa še takrat ne morem več kot dva deci.
Drugo je pa z vsakodnevnim popivanjem ob šanku. Tukaj se pa že kažejo znaki alkoholizma.[/quote]

No ja, dobre in slabe strani ima čisto vsaka stvar, a ne? Če pa se že gremo ali je bolj “zdravo” pivo ali vino, evo še nekaj pozitivnih učinkov piva:

http://www.aktivni.si/zdravje/preventiva/pivo-na-dan-prezene-infarkt-vstran/
https://www.dnevnik.si/1042335977

Ja, pa precej B vitaminov menda vsebuje :-))

Še dobro, da je angina edina bolezen, ki pesti človeštvo. A ja in preventiva, to je najbrž tudi izgovor odvisnežev in opravičevanje odvisnosti.[/quote]

Slabo si prebral. Nikjer nisem napisala, da je angina edina bolezen, ki se zdravi z antibiotiki. Preberi še enkrat.
Preventiva izgovor odvisnežev? Zanimivo razmišljaš.
Tako razmišljanje je kar pogosto ja, ko recimo debeluhu, ki samo junk food baše vase in poležava pred TV, rečeš, da je treba športat, začne razlagat kako je šport beg pred nečim in take fore.

Zgleda, da moram vse zdravnike zamenjat, ker meni pa nič ne svetujejo, da moram piti vino in pivo.
Samo zelenjavo, sadje, čim manj predelano hrano, miganje… same take stvari mi svetujejo.
Kje najdete take zdravnike, da vam vino in pivo svetujejo? Bom namesto na tek in solatko spila raje deci vina. A če pojem še hamburger ga pa s pivom nevtraliziram?

Ne morem se strinjati, saj je deci rdečega vsak dan zvrhana doza antioksidantov in znanstveno dokazano deluje zdravilno. Pa da ne bo pomote….sama tega ne prakticiram. Vino pijem vsake kvatre, pa še takrat ne morem več kot dva deci.
Drugo je pa z vsakodnevnim popivanjem ob šanku. Tukaj se pa že kažejo znaki alkoholizma.[/quote]

No ja, dobre in slabe strani ima čisto vsaka stvar, a ne? Če pa se že gremo ali je bolj “zdravo” pivo ali vino, evo še nekaj pozitivnih učinkov piva:

http://www.aktivni.si/zdravje/preventiva/pivo-na-dan-prezene-infarkt-vstran/
https://www.dnevnik.si/1042335977

Ja, pa precej B vitaminov menda vsebuje :-))[/quote]

Pa še res je :)))).

.......... Quidquid agis, prudenter agas et respice finem!

Če noben doktor mi ni nikoli rekel, naj za zdravje pijem alkohol.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Zanimivo, da meni pa tega nikoli ne svetujejo. Verjetno zgledam preveč zdrav in previdevajo, da take splošno znane informacije že vem. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Meni ni jasno, kakšna ženska sploh sprejme morilca, pedofila, posiljevalca.. ne, tu jaz ne bi mogla sprejeti tega, ker bi bil vedno prisoten dvom. nezvesteža tudi ne bi. ne verjamem tem nabulozam, ne bom več. Ja, ne bo.. meni res ne. ker te nočem več.
kadilec.. jaz, ker ne morem biti s kadilcem, potem ne bi mogla sprejet takega za tipa, kot kolega me ne moti, le da ne kadi ob meni ;).
tudi alkoholika ne, ker sama ne pijem in mi alkohol smrdi.
ugotavljam tud, da vsakodnevne mesojedce ne bi mogla imeti doma, ker mi meso smrdi! Ker ne jem mesa, ne morem biti z moškim, ki obožuje meso. Okus njegovega telesa je tudi zelo zanič.. že sama bradavička ima tako nagravžen okus, da se o okusu njegove sperme ne bi spuščala bljek.
Ženska z preboleno anoreksijo in bulemijo me ne bi motila, bi pa vedno opazovala njena dejanja po obroku ali ob obroku.. kar bi verjetno njo zelo motilo in se ne bi z menoj hotela družit.
Ja, ko sama sebe preberem. hebiga, res imam kup presodkov. Ampak ne morem se silit ob drugih in biti nekaj kar nisem.. samo zato, da nisem sama.
pač vsak sprejme toliko, da ne gre preko sebe. če greš preko sebe, si hinavec in s takim je bolje, da se nihče ne druži ;).

Tudi meni ni zdravnik še nič takega svetoval. Verjetno je to posledica tega, da mi ni treba prav pogosto k njemu. :-)))

O psu pa še nisi razmišljala? A ja, ups, najprej bi ga morala prevzgojit v vegetarijanca.

O psu pa še nisi razmišljala? A ja, ups, najprej bi ga morala prevzgojit v vegetarijanca.[/quote]
ne skrbi zame, nisem osamljena ;).
pes je pa očitno tvoja želja.. drugače mi ga ne bi predlagal ;).

Zanimivo, da meni pa tega nikoli ne svetujejo. Verjetno zgledam preveč zdrav in previdevajo, da take splošno znane informacije že vem. :))[/quote]

Glede na tvoje zapise lahko potem sklepam, da še nikoli nisi bil na kakem predavanju na to temo, da nikoli ne prebereš nič na to temo, kar napišejo zdravniki.
Kako pa zgledaš, da ti svetujejo piti alkohol?

Glede alkholikov skesancev sem mislila tiste,ki so bili res na zdravljenju in so že nekaj mesecev čisti (za zdravljene alkoholike se ve,d a ne smejo spiti niti kozarca). Za narkomane isto. Tisto, ko danes pijan vozi, razsaja, jutri pa joka, da ne bo več, to ni nič.

Me pa veseli prebirat vaše poglede in izkušnje. Tu se mi zdi, da lahko najdem bolj odkrite odgovore kot, če nekoga direkt vprašaš.

Ti odkloni, ki jih omenjam so pa itak večinoma vsi psihičnega izvora. Eni se bašejo s hrano, drugi za alkoholom, tretji s čiki…
Morilci, pedofili – to pa samo stran od takih.

Heh, ta ena sem bila menda jaz … in še vedno je ne – ne verjamem.

Zakaj nekdo, ki je nekaj naredil prvič, ne bi tega naredil še drugič in tretjič? Mislim … saj me je življenje šolalo na takšne in drugačne načine, samo da bi pa delala mojstrski izpit iz plavanja po kisli župi … no, tega pa res ne bom.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Zakaj nekdo, ki je nekaj naredil prvič, ne bi tega naredil še drugič in tretjič? Mislim … saj me je življenje šolalo na takšne in drugačne načine, samo da bi pa delala mojstrski izpit iz plavanja po kisli župi … no, tega pa res ne bom.[/quote]

Pa no, lahko bi se malo bolj trudila in trudila….pa …hecam se in ti dam prav.

Saj jaz jih tudi ne bi še žive v zemljo zakopala. Razen pedofilov, morilcev in posiljevalcev, seveda.
Tudi jaz jih spodbujam, pomagam …
Samo, a jim verjamem?
Ne glih .. :/

Ja, ti Margot :). Upam, da ne zameriš, da sem ti ukradla frazo skesanci :).

Temo pa sem odprla, ker po eni strani poznam skesance po drugi strani pa tudi jaz spadam med skesance pa me zanima, če je pametno povedat komu, da spadam med nje.
Pa ni bilo nič protizakonitega, da ne bo pomote.

Moje mnenje je, da slovenci v veliki večini nimamo “zdravega” odnosa do vina in piva.
Nekako mi je bližji pristop kakšnih francozev, kjer se vino še vedno tretira kot hrana. Seveda pa to pomeni uživanje le tega ob kosilu in v malih količinah.
Slovenci smo večinoma razpeti v dve skrajnosti. Ali smo na strani abstinentov, ali pa se nam zdi uživanje (in potem seveda ovinkanje po cesti) skoraj nekaj normalnega. Prva skrajnost (abstinenca) mene ne moti in ne mislim nikogar prepričevati v zdravilne učinke. Druga skrajnost je pa zaskrbljujoča. Vmes pa je tisto, čemur pravim zdrav odnos. seveda ne mislim ravno na zdravilne učinke. :-))

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

Ne in nikoli. Tudi ko se sprdneš v avtobusu polnem potnikov se moraš samo čuditi, gledat naokoli in se zmrdovati.

Zakaj nekdo, ki je nekaj naredil prvič, ne bi tega naredil še drugič in tretjič? Mislim … saj me je življenje šolalo na takšne in drugačne načine, samo da bi pa delala mojstrski izpit iz plavanja po kisli župi … no, tega pa res ne bom.[/quote]

No, potem pa sporočilo tvojemu:

če bo ruknil kakšen pir preveč, naj se predvsem ne kesa. V nasprotnem primeru je oplel. :-)))

No-ja, sej ni bila čist moja :)))

Kaj si pa ušpičila? :))

No, potem pa sporočilo tvojemu:

če bo ruknil kakšen pir preveč, naj se predvsem ne kesa. V nasprotnem primeru je oplel. :-)))[/quote]

Lej, lahko se gremo tudi en kt noben, samo nej pol vela za vse :)))
Joj za kakšno čarovnico me imaš ti :))))

Pozdravljeni,

Včeraj 7.3.2016 sem gledala oddajo Dan najlepših sanj….oddaja pohvale vredna. Samo drugi gost me je pa totalno razočaral. Moški, ki se po 31 letih zakona opraviči za svoje nespoštovanje do žene pred celo Slovenijo, ko ga je zdravje postavilo pred dejstvo umreti ali živeti, no, to se mi pa ni zdelo fer.Ali misli, da bo en stavek izbrisal vse gorje, ki ga je s svojim dejanjem povzročal toliko let, da 31 let ni bilo denarja, da bi ji poklonil rožo, jo povabil ven….naj s takimi izjavami “farba” koga drugega, čeprav je na koncu izpadel lep, žena pa, da svojega sogovornika niti pogledala ni. Jaz bi na njenem mestu samo odkorakala iz studia, ker bi se ob tem počutila skrajno sramotno. Če bi se ji imel namen opravičiti , bi se ji to doma, samo je mož očitno vedel, da to doma ne pali. Takšna žena si zasluži spoštovanje celo leto in ne takrat, ko možu “kuzla v rit skače”.

Hvala bogu , da veliko moških svoje žene spoštuje oz. gre za medsebojno spoštovanje.

Lep dan vsem .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close