Verjamete skesancem?
nisem gledala, ampak zelo verjetno se je tipson ustrašil, da ga ljuba ženska ne bo hotla
pedenat…če bi bilo obratno in bi ona zbolela, bi jo on zagotovo podurhal stran, kolikor bi
ga noge nesle.
DS, potrudi se 1x brez pretiravanj, malo več vedrine in svežine ter ščepec humorja k tvoji tvoji resnobnosti, ki vse dobesedno grabi, kakor tudi nesmiselno, pusto miselno krožno vrtenje in pričkanje, ki je brez haska.
Kaj ti delaš, ješ, piješ, je tvoja stvar. In alkoholne pijače niso škodljive, če jih pijemo ‘po pameti’. Podobno je z maščobami.
Ne takrat. Že zdavnaj bi morala odkorakat iz tega. Sploh si ne bi smela dovoliti, da nekdo z njo to počne.
Če je pa že vztrajala, bi ga pa morala v studiu pred vesoljno Slovenijo pošteno na gobec mahnit.
No ja, vi ste videli vrh ledene gore, jaz pa niti tega ne, ker nisem gledal. Oboji pa dejansko vemo toliko kot nič kakšnih je dejansko bilo teh 31 let. Najbrž ni prehitro za sodit, a ne? Ali spadata med tiste, da je nekdo že apriori za čisto vse kriv samo zato, ker je moški?
Mi smo itak narod pijancev, zato se pa tako časti pijanstvo.
Jaz pa sem zasvojena s spletnimi forumi kot je mon in drugi podobni.
Samo tega ne povem nikomur, ker me je sram.
pa saj smo z monom vsi zasvojeni, nisi edina, toliko v tolažbo.
priznam pa da grem sebi že pošteno na živce s tem monom, pol leta že gor visim, pa toliko časa sem brezveze dala. Grrrr, prav jezna sem nase, da se ne znam temu upret, pa čeprav grem sama sebi pošteno na živce. kupila sem si en kristal, ki odpravlja zasvojenosti. Upam, da mi uspe!! drugače pa komaj čakam lepe tople dni, koo tale mon zagotovo pospravim v enkrat mesečni predal.. no, vsaj upam, da bo tako!!!!!!!!!!!!!
Ne takrat. Že zdavnaj bi morala odkorakat iz tega. Sploh si ne bi smela dovoliti, da nekdo z njo to počne.
Če je pa že vztrajala, bi ga pa morala v studiu pred vesoljno Slovenijo pošteno na gobec mahnit.[/quote]
To se da narest tudi z besedami… Bi mu odmerila en stavek, največ dva taka, da bi mu sedla na dušo za vedno… Ženski pač ne pritiče mahanje s pestmi.
Tole je, mislim da, bolj stvar ega… V mladih letih sem opazoval fenomen “ego” nalivanja z alkoholom raznih okusov, ki pa je bil meni čisto nerazumljiv. Sploh mi ni bilo jasno zakaj se ga nalije človek, ki potem ne more kozlat in je bil na žurkah večkrat na meji, da umre zaradi zastrupitve z alkoholom. Takrat sem se od te družbe oddaljil in si poletne vikende organiziral po svoje. Zanimivo pa je bilo, da so to nekateri opazili in se mi pridružili.
Še danes pa v družbi gledam par ljudi, ki se ga nalijejo (zdaj že iz potrebe) in potem jim ego ne dovoli, da bi šli domov peš, s taksijem ali kom drugim. Mogoče k temu pripomore tudi balkanski kult zvijačnosti v stilu “sem vse policaje nadmudril, hehe”… Ko jim pa to ne uspe, so pa ponavadi tiho kot miške… poniknejo in se spet prikažejo, ko je “ta hudo” mimo – beri imajo spet vozniško v rokah.
priznam pa da grem sebi že pošteno na živce s tem monom, pol leta že gor visim, pa toliko časa sem brezveze dala. Grrrr, prav jezna sem nase, da se ne znam temu upret, pa čeprav grem sama sebi pošteno na živce. kupila sem si en kristal, ki odpravlja zasvojenosti. Upam, da mi uspe!! drugače pa komaj čakam lepe tople dni, koo tale mon zagotovo pospravim v enkrat mesečni predal.. no, vsaj upam, da bo tako!!!!!!!!!!!!![/quote]
No, super, sva že dve, ki sva jezni, ker neproduktivno zapravljava čas.
Jaz nikomur v reali ne priznam, da zahajam sem gor pa še na kak drug forum.
Večkrat se namreč ljudje posmehujejo iz tega čveka, da so sami debili tu gor. Seveda potem niti pod razno ne omenim, da sem tudi jaz tu gor.
No ja, vi ste videli vrh ledene gore, jaz pa niti tega ne, ker nisem gledal. Oboji pa dejansko vemo toliko kot nič kakšnih je dejansko bilo teh 31 let. Najbrž ni prehitro za sodit, a ne? Ali spadata med tiste, da je nekdo že apriori za čisto vse kriv samo zato, ker je moški?[/quote]
… tako kot tudi ti vedno izhajaš iz dejstva, da bi imela varalica bržkone kakšno logično pojasnilo.
Ja ne, ane … Jaz pa vseeno mislim, da spada velika večina teh prevarantov med prvovrstne izmečke, ki bi (v to pa ne dvomim), v vsakem trenutku zase našle ustrezno opravičilo.
Jaz babam nisem nikoli verjel in zaupal. Skesanim ali neskesanim. Babje kesanje je bolj slaba šala, babje solze so pa vedno pogojene z nekim predračunom, ki ga plačaš še s poračuni, če jim nasedeš. Babe se zastonj ne cmizdrijo. Se jim jok mora splačat.
Heh, ta ena sem bila menda jaz … in še vedno je ne – ne verjamem.
Zakaj nekdo, ki je nekaj naredil prvič, ne bi tega naredil še drugič in tretjič? Mislim … saj me je življenje šolalo na takšne in drugačne načine, samo da bi pa delala mojstrski izpit iz plavanja po kisli župi … no, tega pa res ne bom.[/quote]
Palamudiš v tri dni!
Meni varajoče ženske o razlogih rečejo: mojemu se ne da, ni več pozoren, ne potrudi se, nič ga ni doma, samo dela, on mene tudi vara…
Jaz sem prepričan, da bi večina žensk prevarala tipa, če bi bile ziher, da ne bo izvedel…pa jaz nekako nisem vernik v zvestobo, to je en glavnih razlogov za samskost pr meni.
Jaz ne bi zaupala, bi verjetno poskušala, sam skoz bi imela v ozadju tist kaj pa če. Plus potem če takoj nekaj takega pove, saj veš kaj se zgodi, ko ga prvič dobiš, saj sem ti povedal, da je tak že bil, ko si ga spoznala.
Ampak kolk možnosti pa je, da vsi vedno govorimo samo resnico in povemo tisto kar nas bremeni?
priznam pa da grem sebi že pošteno na živce s tem monom, pol leta že gor visim, pa toliko časa sem brezveze dala. Grrrr, prav jezna sem nase, da se ne znam temu upret, pa čeprav grem sama sebi pošteno na živce. kupila sem si en kristal, ki odpravlja zasvojenosti. Upam, da mi uspe!! drugače pa komaj čakam lepe tople dni, koo tale mon zagotovo pospravim v enkrat mesečni predal.. no, vsaj upam, da bo tako!!!!!!!!!!!!![/quote]
No, super, sva že dve, ki sva jezni, ker neproduktivno zapravljava čas.
Jaz nikomur v reali ne priznam, da zahajam sem gor pa še na kak drug forum.
Večkrat se namreč ljudje posmehujejo iz tega čveka, da so sami debili tu gor. Seveda potem niti pod razno ne omenim, da sem tudi jaz tu gor.[/quote]
hehe, pa si se vprašala, kako vejo to, da so sami debili gor?
saj po enkratnem obisku to nekao ne spoznaš.. ko pa to spoznaš, si že naliman gor ;((.
bi rekla, da se oni norčujejo samo zato, da ti ne bi posumila, da so gor ;))
sama sem pa že spraševala naokoli, kako naj se tega odvadim.. dobila sem še grde računalniške podočnjake ;(.. ker preveč na kompu vsim, prej pa sem bila gor samo za nujne stvari. In potem mi punce začnejo razlagat, kako naj podočnjake skrijem.. ker mi nobena ni vedela povedati, kako zapreti vrata virtuali ;((.
problem kaj… prej sem bila edina v družbi, ki nisem zahajala na forume, sedaj sem tudi jaz del klape.. pa nočem biti več.. pa vsakič ko prižgem komp, že kukam v mon in že tipkam..
No ja, vi ste videli vrh ledene gore, jaz pa niti tega ne, ker nisem gledal. Oboji pa dejansko vemo toliko kot nič kakšnih je dejansko bilo teh 31 let. Najbrž ni prehitro za sodit, a ne? Ali spadata med tiste, da je nekdo že apriori za čisto vse kriv samo zato, ker je moški?[/quote]
… tako kot tudi ti vedno izhajaš iz dejstva, da bi imela varalica bržkone kakšno logično pojasnilo.
Ja ne, ane … Jaz pa vseeno mislim, da spada velika večina teh prevarantov med prvovrstne izmečke, ki bi (v to pa ne dvomim), v vsakem trenutku zase našle ustrezno opravičilo.[/quote]
Najprej, da razjasniva to, da se mi zdijo taki in temu podobni šovi nerealni oz. zaigrani. Zato se mi zdi skoraj nemogoče, da ženska ni vedela po kaj gre v studio. Drugače si tega ne znam predstavljat.
Kot drugo, ljudje se v konfliktnih situacijah, tudi v partnerstvu, odzivamo različno in precej odvisno od lastnega karakterja in znano je tudi, da vsaka reakcija lahko sproži protireakcijo. Slednja je lahko seveda huda in vsega obsojanja vredna, vendar to še ni opravičilo in razlog, da predhodna ni vredna obravnave.
In še tretje – varanje: ja, lahko je tudi vsega obsojanja vredno, npr., če nekdo na veliko drugemu piha na dušo, da bi z njim začel zvezo, v resnici pa ga potrebuje le za dosego nekih lastnih ciljev. Naj delujejo ti cilji še tako altruistični, v resnici to niso, ampak gre za čisti egoizem, ki ponavadi ne izkorišča le partnerja, temveč največkrat tudi otroke, ki se v takšni zvezi rodijo. Ampak ti najbrž zdaj nimaš v mislih te vrste varanja, a ne ampak tisto mednožno? Ja, s tem bi lahko primerjali tisto sorto ljudi, ki “morajo” vtaknit v čisto vsako luknjo oz. biti njihova luknja vtaknjena od čisto vsega. Se pa lahko tako za eno kot za drugo seveda najdejo tudi razlogi in spet ni nujno, da ti služijo kot opravičilo za dejanja. Prav pa je, da se nanje pokaže že zato, da se jih poskuša odpravljati, kar pa je v prvem primeru malo težje, še posebej, če je zadeva dolga leta (bila) družbeno sprejemljiva in z vseh strani pozdravljana ter odobravana.
Obstaja pa še tretja vrsta, ki ima korenine v prvi in se zgodi največkrat le v primeru, da se po prvi varianti prevarana oseba znajde ob nepravem času na nepravem mestu s pravo osebo. Drugi razlog je seveda v šibkosti karakterja, ki pa je lahko trenuten ali generalen (slednje bi lahko bil tudi eden od razlogov, da je bila taka oseba tudi izbrana za partnerja v prvem primeru varanja). Ampak tako šibkost lahko mirno primerjam s tisto, ko je pri glavobolu treba vzeti aspirin, čemur pa te vrste prevara tudi služi (in ne kot poskus zdravljenja kot si nekateri to razlagajo).
Če pa kljub vsemu do omenjenega spleta okoliščin ne pride, potem imamo srečo, da se lahko hvalimo kako pošteni, iskreni in moralni smo. 😉
Pozdravljeni,
Mislim, da gospa, ki je nastopila v oddaji Dan najlepših sanj res ni nič vedela, kaj jo čaka, saj glede na vse skupaj kako je izpadlo ni bila nič vesela moževega opravičila za 31 let nespoštovanja oz. bi verjetno ostala doma. Sam je priznal, da juha, ki mu jo je postavila žena na mizo ni bila nikoli dobra (ali je bila prevroča, prehladna, preslana…) Sama sem se postavila v njen položaj, kaj bi v takem trenutku naredila….verjetno bi se počutila pred celo Slovenijo še bolj ponižana. Če si takega opravičila nisem zaslužila doma, da bi bilo to iskreno, ne pa da mož izpade “dober”, ker se kesa svojega ravnanja po TV. Opravičilo, da tega ni bil vajen, da ni bil tako vzgojen…kako pa je sedaj vedel kaj naj naredi? Mogoče je le ugodil hčeri oz. ga je bolezen stisnila ob zid in je “dedcu” končno kapnilo, da bo pa ženo še rabil.
Ne mislim moralizirati ali pametovati…samo takim skesancem , ki se tako kesajo svojih napak ne verjamem….naj to dokažejo s svojimi dejanji v družini, do žene, otrok in ne z lepimi besedami in frazami.
Namesto veselega dogodka je izpadla tragedija.
Seveda pa je to samo moj pogled na oddajo in” skesanega” moža.
Babe imate vedno izgovor za varanje v svojih nezainteresiranih descih, dec ga pa ne sme imeti v babah. Feminizem pere narodu pamet, da se mora dec potrudit za babetino, ji vse na pladnjih k riti znosit, če je še zmeraj nezadovoljna, se pač ni dovolj potrudil. Bog ne daj, da bi kurca k drugi nesel – je že prašič. Če pa gre baba drugam fukat, je to samo zaradi nezadovoljstva z domačo postrežbo, za kar je spet kriv dec, ne pa pra.sica.
Ko imaš enkat že angino je prepozno. Pit je treba prej, preventivno! 😉
Heh, ta ena sem bila menda jaz … in še vedno je ne – ne verjamem.
Zakaj nekdo, ki je nekaj naredil prvič, ne bi tega naredil še drugič in tretjič? Mislim … saj me je življenje šolalo na takšne in drugačne načine, samo da bi pa delala mojstrski izpit iz plavanja po kisli župi … no, tega pa res ne bom.[/quote]
Pa no, lahko bi se malo bolj trudila in trudila….pa …hecam se in ti dam prav.[/quote]
Zasvojenosti so posledica načina razmišljanja, ko do njih enkrat pride nismo več to kar bi lahko bili, smo drugačni, povezave v naših možganih se preoblikujejo za vedno in taki ljudje niso nikoli ozdravljeni. To je zgolj fraza.
Zadeva je podobna kot nekoga, ki ga naučiš plavat, vozit kolo, avto…. koliko časa tak človek rabi, da se “ozdravi”, da pozabi te veščine? 😉
Človek se lahko zasvojenosti “ozdravi” na način, da se nauči živet kot abstinent. To je največ kar je možno. To pomeni, da je zavestno sposoben kontrolirat svoje misli.
Nimam težav s sprejemanjem raznoraznih zasvojencev, niti me ne moti (pretirano) če hodijo na balkon kadit ali pa če z mano popijejo kak deci vina, tud dva, tri….. 😉 :))))
Lažeš. Tvoja mamica je le ena in edina, največja zaupnica, zatočišče, nosilka tvojih bremen, skratka vse, kar si lahko moški zaželi ob ženski.
Že to, da bi poskusila je veliko ob priznanju, da je nekoč varal. Razlika je le v tem, da bi v primeru njegovega priznanja imela utemeljen razlog za predsodek.
Če dobro razmisliš, itak tudi v primeru, da bi te prepričeval da je oh in sploh najboljši dejansko nimaš 100% zagotovila, da se bo na koncu dobro izšlo. :-))
V primeru obeh pa gre za veliko hrabrost in samozavest. Samozavestni ljudje ne bodo pokleknili pod predsodki (takšnimi i drugačnimi) “Ziheraši” bi pa vse na sigurno. Ampak ravno tako nasedejo, kot kit na obalo.
[b]Severina & Učiteljice – Generale[/b]
V življenju je vsakemu lahko žal samo za tisto, česar ni poskusil. Ni pa mu treba biti žal za tisto, kar mu ni uspelo.
Že to, da bi poskusila je veliko ob priznanju, da je nekoč varal. Razlika je le v tem, da bi v primeru njegovega priznanja imela utemeljen razlog za predsodek.
Če dobro razmisliš, itak tudi v primeru, da bi te prepričeval da je oh in sploh najboljši dejansko nimaš 100% zagotovila, da se bo na koncu dobro izšlo. :-))
V primeru obeh pa gre za veliko hrabrost in samozavest. Samozavestni ljudje ne bodo pokleknili pod predsodki (takšnimi i drugačnimi) “Ziheraši” bi pa vse na sigurno. Ampak ravno tako nasedejo, kot kit na obalo.
[b]Severina & Učiteljice – Generale[/b]
V življenju je vsakemu lahko žal samo za tisto, česar ni poskusil. Ni pa mu treba biti žal za tisto, kar mu ni uspelo.[/quote]
Ziher je sam umret…
Se večinoma strinjam, ne pa čist. Zasvojenost je neka navada (slaba ponavadi), ki jo izvajamo, ko se v nas sprožijo neka čustva oziroma točno določeno stanje (počutje). To navado pa lahko spremenimo in jo nadomestimo z manj škodljivo oziroma zdravo. Temu se reče ozdravitev. :))
Na primer kadilec gre na čik, vedno ko je nervozen. Če tak človek spremeni dojemanje sveta, tako da stvari vidi oziroma doživlja rugače (ga ne znervirajo več), nima več niti potrebe kaditi, ker se tudi situacije spreminjajo (na boljše) oziroma samo počutje človeka.
Forum je zaprt za komentiranje.