Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Verjamete skesancem?

Verjamete skesancem?

To me spominja na Žižkovo knjigo: Poskusiti znova – spodleteti bolje.

Sicer pa, ko umreš, ti ni žal več za ničemer, ker te več ni.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Boom, ne bom rezala vsega … čisto na kratko:
S prvim in drugim odstavkom se v celoti strinjam. V tretjem sva torej le razčistila, da imava dve sorti ljudi in da vsakega varanja pač ni za jemati kot preslišan glas vpijočega v puščavi. Poznamo tudi čisto navadne izmečke. Kar se tiče mednožnega varanja se motiš. Zame je prevara prevara in tu sploh ne igra vloge kateri organi so vpleteni. Nadalje, ti časi in navade, ki jih omenjaš, so zdavnaj mimo. Sem pa, tako kot ti, tudi jaz prepričana, da bi morali za marsikatero prevaro še v spovednici slišati: no, če je bilo pa res tako, kot praviš … potem pa … no, ja … naj ti bo. Tako da lahko zdaj mirno stabiliziraš nazaj svoj pritisk, samo pravična skušam biti. Zadnji stavek bi bilo pa treba premetati in napisati: Veseli bodimo za ljudi, ki so imeli to srečo … Ja, tako bi bilo prav. Potem pa tudi poštenje, iskrenost in morala pridejo same po sebi.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Ne Marko. Gremo tudi kdaj vmes :))))))

he, he, res je, da se časi spreminjajo in to kar hitro. Glavam gre v marsikaterem primeru to bolj počasi. No pa saj sama vidiš recimo, da danes vsi stavijo na ljubezen, iskrenost in povezanost kot najpomembnejše lastnosti, vendar kljub temu ne bi imeli partnerja, ki je npr. zdravljen odvisnik od česa, nima službe, še ne živi na svojem, je samo navaden delavec, ni še nič ustvaril… :-))

he, he, res je, da se časi spreminjajo in to kar hitro. Glavam gre v marsikaterem primeru to bolj počasi. No pa saj sama vidiš recimo, da danes vsi stavijo na ljubezen, iskrenost in povezanost kot najpomembnejše lastnosti, vendar kljub temu ne bi imeli partnerja, ki je npr. zdravljen odvisnik od česa, nima službe, še ne živi na svojem, je samo navaden delavec, ni še nič ustvaril… :-))[/quote]
Tudi ljubezen je pogojena.
In brez občutka varnosti, ni kaj dosti ljubezni.

Se večinoma strinjam, ne pa čist. Zasvojenost je neka navada (slaba ponavadi), ki jo izvajamo, ko se v nas sprožijo neka čustva oziroma točno določeno stanje (počutje). To navado pa lahko spremenimo in jo nadomestimo z manj škodljivo oziroma zdravo. Temu se reče ozdravitev. :))
Na primer kadilec gre na čik, vedno ko je nervozen. Če tak človek spremeni dojemanje sveta, tako da stvari vidi oziroma doživlja drugače (ga ne znervirajo več), nima več niti potrebe kaditi, ker se tudi situacije spreminjajo (na boljše) oziroma samo počutje človeka.[/quote]

Nervozen je zato ker mu raven nikotina pade in jo mora nadomestit z novo dozo.

Kajenje se pogosto začne v najstniški dobi in večinoma je to zato, da dobijo pozornost vrstnikov. Tudi kadilske reklame so bile na to vižo večvrednosti. Kasneje učinkovine v cigareti opravijo svoje in telo postane odvisno. Podobno je z alkoholom in ostalimi opojnimi substancami. Telo želi vedno novo dozo in temu se je zavestno zelo težko upret, potreben je velik napor, vsakokratni. Človek, ki ima nizko samozavest (zato je tudi želel pozornost) težko zmore tak napor. Potrebna je celostna preobrazba, ne zgolj zdrava nadomestna razvada.

Ja, imaš prav. Hočem le povedat, da se odvisnosti da tudi popolnoma odvadit, torej tako, da telo ne potrebuje več tiste snovi oziroma človek ni nervozen, ko je primanjkuje. Spominjaš se pa še vedno lahko tistih časov. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Kolega One, kaj mi svetuješ? Kaj naj naredim, da si malo dvignem samozavest in se celostno preobrazim?
Ker to, kar svetuje Marko: zdrava nadomestna razvada – to bi še nekak šlo.
Nekaj bi že najdla, ni hudič… 😀

Kolega One, kaj mi svetuješ? Kaj naj naredim, da si malo dvignem samozavest in se celostno preobrazim?
Nekaj bi že najdla, ni hudič… :D[/quote]

pa jaz ti že leta govorim: descem ga za vogali, v grmovju vleči … ne pa filtru čika ☺

Zdaj verjetno ne kadiš več zaradi pozornosti, ampak bolj zaradi odvisnosti. Torej potrebuješ le željo za spremembno. Ta lahko pride tudi zaradi bolezni, ki je posledica kajenja ali pa zaradi zavedanja, da to lahko sproži bolezen. Lahko pa tudi nikoli ne pride in ti še enega prižgejo na tvojem pogrebu. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Zdaj verjetno ne kadiš več zaradi pozornosti, ampak bolj zaradi odvisnosti. Torej potrebuješ le željo za spremembno. Ta lahko pride tudi zaradi bolezni, ki je posledica kajenja ali pa zaradi zavedanja, da to lahko sproži bolezen. Lahko pa tudi nikoli ne pride in ti še enega prižgejo na tvojem pogrebu. :))[/quote]

Jaz ne mislim odit iz tega sveta brez vsaj ene šteke. Ko bo zmanjkalo se pa vrnem malo strašit :-))

Tak odnos do življenja je preveč pesimističen in nezdrav, neglede, če si ateist ali teist.
In očitno živiš napačno oz. nekaj delaš narobe in moraš nekaj spremenit, če te preveva črno malodušje.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Spide je ze umrl, saj ocitno ze ve, kako je, ko umres. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close