verjamete v tarot karte
Ali sploh je kaj v tarot kartah ali vsa dogajanja izhajajo iz nas in naše psihe. Jaz bolj verjamem v dejanske korake, ne pa v bla bla.
LP Mala
Nič ne verjamem v take oslarije. Verjamem v to, kar naredim, za kar se potrudim.
Vedeževanje je (po mojem!) za obupane, zafrustrirane in ne pretirano inteligentne babnice.
ne verjamem
jaz pa uporabljam tarot – pa nisem obupana, zafrustrirana in tudi z inteligenco nimam težav. ne gre za pravo vedeževanje v stilu Dannya. morda bi morali dobiti v roke osho zen tarot, pa bi razumeli. iz vajinega pisanja lahko razberem, da nista ravno seznanjeni z zadevo. osho zen tarot je npr. bolj meditacija, iskanje duhovvnih resnic in podobnega.
lp od domnevno zafrustrirane
Na dajem si slogat, vcasih si zlistam elektronske karte na desktop al pa pogledam bioritem (predvsem, ce sem sitna). :))
Fajn se mi zdi, ce “pokazejo” kaj lepega, si recem “Matr je fajn, da bi dobr naprej stoji”. Ce pa bluzijo temacne vsebine, pa recem: “Bedarija. Kdo pa verjame temu nakladanju”. :))
Jaz sem v preteklosti kar veliko hodila k vedeževalkam, bolj iz firbca, šlogale so mi iz vseh mogočih kart, tudi iz taroka, ampak nobena, res čisto nobena mi do sedaj ni napovedala kaj takega, da bi se bi mi do sedaj 100 procentno uresničilo.
Pardon, namesto TAROT sem napisala tarok (čeprav taroka sploh ne znam igrat). Marmi, če si pri volji, ali ko boš imela čas, napiši kaj več o osho zen tarotu. Mene take stvari zanimajo, samo glede tah vedeževalk in podobnih jasnovidk sem pa skeptik.
sissy. pri oshu gre za poglabljanje v lasten odnos do ključnih zadev. karte so razdeljene na področje uma, čustev, fizičnega in duhovnega. vsaka karta je razložena v knjigi, ki je del kompleta, razlaga kart pa je v bistvu opremljena z zen meditacijo in mislimi, ki te napotijo v iskanje lastnih odgovorov, raziskovanje lastnih vzorcev, odnosov in pogledov na svet. nič ni v stilu napovedovanja, gre za razširjanje lastne zavesti in spoznavanje le-te. duhovni kompas, bi rekla temu, ne bla bla bla. karte so zelo estetske, lahko tudi samo meditiraš s temi podobami. možnosti dela s tarotom je veliko. kdor ga razume, ne napoveduje. če te še kaj zanima, kar vprašaj. aja, omenjeni komplet sem zasledila tudi v knjižnicah. povprašaj malo in poglej, če ti bo všeč.
je pa res, da je mnogo kvazi-vedeževalk in jasnovidk, v katere tudi sama ne verjamem, zato so ljudje pač skeptični, kar je razumljivo. ne maram pa, da nekdo pljuva po nečem, kar ne pozna oz. da posplošuje. na vseh področjih se najdejo ljudje, ki si določenega naziva ne zaslužijo, kar pa ne pomeni, da so zato vsi blesavi.
vsem skupaj želim lep petek, dan za zadetek ha ha ha
marmi, hvala za odgovor. Bom pogledala najprej v knjižnjici, da dobim vsaj malo osnove o tem. Potem pa pridem z vprašanji na dan.
Tudi jaz želim vsem lep petek, pa pravi zadetek seveda!
Ne, res nisem seznanjena z zadevo. In ne čutim niti najmanjše potrebe ali želje po duhovnih resnicah in podobnih zelo pametnih stvareh. Sem pač čisto navadna, kaj čem…
Ljubica, draga. Tudi če si čisto “navadna”, si še vedno človek…in vsak človek ima v sebi težnjo po duhovnosti oz. duhovno komponento. Razlika je le v tem, kaj je za koga duhovnost. Si pa blazno cinična, do stvari, ki jih ne poznaš….”ne čutiš niti najmanjše potrebepo duhovnih resnicah in podobnih ZELO pametnih stvareh”.
Bereš knjige? Tudi s tem polnimo svojo duhovno komponento…ampak ti nisi tako zelo pametna.-…si navadna.
Aja, to me še zanima, Dona (ime iz Beverly Hillsa?): Kaj pa je zate pametno?
MARMI, PUST. JE ŽE POKAZALA SVOJO ŠIRINO
Za pogled v karte tudi ni treba k vedeževalki, saj je na spletu kar nekaj teh zadev. Recimo latin tarot: http://www.eetaq.si/vedezevanje
Forum je zaprt za komentiranje.