Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Veronika se odloči umreti

Veronika se odloči umreti

Ne vem, ali ste o tej knjigi že razpravljali, vsaj spomnim se ne. Vam je bila všeč? Je v vas pustila kakšen pečat? Da dobro sporočilo, da ne misli, da imaš pred seboj še veliko dni, tako da ti še ni treba začeti živeti. Vendar eno je zavedanje, drugo pa v tej smeri kaj narediti. V spominu mi je ostal prav dober monolog “upokojene” sodnice, ki se je prav tako znašla v Bistrici. Šlo je nekako tako:
Če bi bila Adam in Eva še živa, bi bili mi prav gotovo še vedno v raju, saj sodni mlini meljejo tako počasi, da preden bi Bog uspel predložiti vse dokaze in preden bi ju obsodili na izgon, bi trajalo in trajalo…

sicer tale post ne bo imel noben zveze z zgornjo temo,jo ima pa s knjigo veronika in se nekaj ostalih. v vale novaku majo januarsko znizanje, sem si jo kupila za 1990 sit, prej je bila 3500. majo se nekaj ostalih knjig na razprodaji,tolk ce koga zanima in zeli malo prihraniti:)
lp

Kdo je ze avtor te knjige?

Coelho.

Dobra knjiga, veliko premišljujem, ker sem jo ravnokar prebrala…In koliko stvari je resničnih…Predvsem o tem, kdo je “nor” in kdo ni…In končno res: kdo nam daje pravico, da odločimo o tem, da nekdo, ki ne misli tako kot večina- ne spada v med “normalne”…in spet: kdo je normalen…..Preveč razmišljam in v prsih me stiska ( skoraj tako, kot upokojeno odvetnico…)…

LP

…in po mojem mnenju, Andreja, se ti torej odpirajo oči, kar pa je boleče. In res – le kdo nam daje to pravico? Vendar marsikdo si je želel prostovoljno ostati v Bistrici. Mogoče pa ni hotel ven med tiste norce. 🙂

Meni je bila pa ful bedna knjiga, pa se kompletna anti-reklama za Slovenijo!
Moja prijateljica, ki zivi v Lizboni, me je sprasevala, kako je mozno, da se kaj takega lahko zgodi tako sredi Evrope in da ona potem raje ne bi prisla sem na obisk…

Ursa, kaj pa naj bi se v knjigi kaj takega dogajalo, pa da ne moremo srečati tudi drugje? Sedaj pa res ne vem, kaj s tem misliš.

sama sem šla skoz isto situacijo kot Veronika…na koncu pristala v bolnici…zdaj sem ok

New Report

Close