Verz za devetdeset let
Ojla!
Lepo prosim za kakršenkoli namig, kje ustrezen verz poiskati ali še bolje, če ga katera/i ima pri roki. Iskalnik mi nič ne “vrže”, no, saj takšnih let ne srečamo vsak dan. Pa malce priznam, danes se mi ne ljubi preveč brskati.
Hvala za pomoč!
Za 90 let smo voščili moji stari mami ravno prejšnji mesec… ne vem za kakšno priložnost (za koga) potrebuješ voščilo ti… Moje je namreč spisano mami…
Je pa res težko voščiti človeku, ki je glede na leta tako rekoč doživel življenje… seveda jim želimo še rojstnih dni, a na mnogo let se že čudno sliši… Pa upam, da ne bo tole kdo narobe razumel…
Lola, napiši, če bi ti kaj takega pomagalo.
Vladka
Najlepša hvala, Nina. Danes je takšen čuden dan in se mi razen za mamico D. nič ne ljubi. Se mi javiš na mail, da ti dam naslov mamice, ki ima nekaj stvari zate, pa nekaj bi še za našo mamico dala, ker gredo v sredo na morje in jih ne bo.
Ni moja babica (moji dve “mladenki” bosta devetdeset let dočakali čez 4 leta v razmaku enega tedna – to bo veselo), niti sorodnica ne. Gre pa za eno gospo, ki mi je pri srcu in bo v maju dopolnila ta jubilej.
Vladka, bi te lepo prosila, če si pripravljena pomagati. Bi šla v kakšno pesniško zbirko iskati, pa se mi nobena ne utrne…. :-(( Danes ni moj dan očitno! :o)
Najlepša hvala!
KO DAVI PTICA
DROBNA JE ŽGOLELA,
NAJBRŽ PRAV TEBI, TAŠČA
VOŠČITI JE HOTELA.
VOŠČIMO TI TUDI MI
DA ZDRAVJE
ŠE DOLGO SLUŽILO BI.
ali pa ta..
TVOJ ROJSTNI DAN JE…
NAJ BO POLN VSEGA,
KAR TE OSREČUJE.